inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 16 de desembre de 2013

Bisbalenc



Aquesta és una especialitat dolça de la Bisbal d'Empordà.
Ja hem vist unes quantes elaboracions amb pasta de full i cabell d'àngel i, si heu seguit el blog, trobareu aquesta recepta molt senzilla de fer.
Es pot fer en format pasta o en format per a compartir, com si d'un braç de gitano es tractés.
Recepta núm. 192 del llibre CPCC.
Espero que us agradi.


INGREDIENTS
200gr. cabell d'àngel
1 planxa de pasta de full tipus "La Sirena"
1 ou batut
100gr. pinyons
200gr. sucre

VARIANTS:
- Podeu deixatar l'ou amb una mica d'aigua per fer-lo córrer millor
- Podeu utilitzar ametlla enlloc de pinyons


ELABORACIÓ
  Preparem tots els ingredients.
Com moltes vegades us comento, jo utilitzo la pasta fullada de "La Sirena". En aquest cas he unit dues plaques amb una mica d'aigua, procurant que la unió sigui mínima.
Amb l'ajuda d'una mica de farina, estirem el full amb un corró.
  Hem d'aconseguir un gruix d'uns 2-3mm., com el de la tapa d'una caixa de cartró de sabates.
 En la part central, hi col.locarem el nostre cabell d'àngel, ben distribuit.
 Ara, ho cobrim amb la part superior...i ho seguim enrotllant, com si d'un braç de gitano es tractés.
 En aquest punt veiem que ens sobra pasta de full. Tirem enrere l´ultim plec...
 ...i tallem la part sobrant.
 L'objectiu es que la junta queda per sota, com es veu en aquesta imatge. No cal que l'ajunteu amb aigua ni ou, tranquils que no s'obrirà. El pes del cabell farà la seva feina.
  Ara, hem de batre un ou i amb un pinzell...
  ...pintarem el nostre bisbalenc.
  Hi posarem pinyons per sobre....
  ...i finalment un bon polsim de sucre gra.
Jo n'he fet dos, com podeu veure. Ja que ens hi posem, oi?.
Col.loqueu-lo sobre un paper cuisson en una safata pel forn.
  Coeu-ho al forn a 180º durant 30 minuts.No cal ventilació.
 Vigileu no es cremi, que cada forn és un mon.
  Comprovem que la part inferior està ben cuita i segellada.
Només ens quedarà presentar-ho en condicions, sobre un cartró amb blonda.
 I ja tenim el nostre Bisbalenc acabat.
 El veiem per dins?
 Bon profit !!!

3 comentaris :

  1. Genial. Aquestes pastes son massa bones.

    ResponElimina
  2. Quina delicia de postres Albert!!!!! m'encanta la pasta de full amb cabell d'angel. Com sempre les explicacions molt currades!!!!! Ets una escola de cuina genial!!!!! A veure si aviat aconsegueixes el premi al millor blog!!!!!

    Una abraçada,

    Lourdes

    ResponElimina
  3. @Calvin, ja sé que et tornen boig, jeje.

    @Lourdes, premi al millor blog?....juas,juas....i qui se suposa que me l'ha de donar?....per què amb l'STIC no hi compto !!!....vosaltres, amb les milers i milers de visites determineu el destí d'aquest blog. Gràcies!!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !