inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 4 de novembre de 2013

Wok de gambes amb soja i gingebre


Us presento un plat asiàtic molt recomanable, sobretot per a servir com a segon.
Molts ja coneixeu la meva predilecció per aquesta cuina i, amb tres o quatre ingredients bàsics, veureu com podeu elaborar uns plats força autèntics.
Aquestes gambes, poden ser més o menys picants i es interessant acompanyar-les d'una mica d'arròs o fideus. Es d'aquells plats que de seguida entren per la vista i més si saps que les gambes són de bon qualitat.
Podeu utilitzar la gamba o llagostí que voleu, però és important que siguin de mida ben grossa. No cal ni que sigui fresca, pot ser congelada. Ho podeu fer amb gamba congelada pelada si, però trobo que el gust de la gamba pelada no té res a veure amb el gust d'una gamba que tu mateix peles a casa.
Que d'on he tret aquesta recepta?...doncs no ho recordo sincerament.
Fa anys que la tinc apuntada i no sé d'on va sortir, però me n'alegro molt de tenir-la.
Espero que us agradi a vosaltres també.

INGREDIENTS
1 quilo de gamba grossa (gambó)
1 ceba petita trinxada
una culleradeta de farina de blat de moro dissolta en agua
oli d'oliva

Per l'adob de les gambes
1 tros de gingebre fresc trinxat
3 dents d'all trinxats
un raig de vinagre d'arròs
1/2 got de soja
1 cullerada de sucre
1 bitxo trinxat
pebre negre
sal

VARIANTS:
- Podeu incorporar ametlla o cacauet torrat
- Podeu fer-les picants o sense picant
- Si no teniu vinagre d'arròs podeu obviar l'ingredient
- Si no teniu gingebre fresc podeu utilitzar una culleradeta de gingebre en pols

ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients

 Primer haurem de picar el gingebre.

 Peleu-lo com una patata...
...i trinxeu-lo ben petit.
Trinxarem també una ceba petita.
I un parell o tres d'alls.
Ara, hem de pelar les gambes.
Amb molta de compte, heu de retirar tota la pell menys la cua.
Que us quedin així.
Ara li heu de fer un tall en el llom....
...aquest tall us permetrà retirar els budells de la gamba. A més, aquest tall farà que la gamba s'obri durant la cocció i tingui així un aspecte més voluminós i agradable a la vista.
Poseu-les en un bol...i empebreu-les.
Podeu posar-hi un polsim de sal, però no massa...que ja la soja ja en porta.
Aboqueu-hi el gingebre.
També l'all i el bitxo ben picats.
Hi afegirem una cullerada de sucre, que contrarestarà l'excés de picant.
Ara hi afegirem el vinagre d'arròs...que també contribuirà a amalgamar sabors i reduir el picant.
Penseu que no és el mateix posar menys picant que posar picant i frenar-lo amb altres ingredients. Els sabors i matisos son importants. Tot i així, val a dir que quan hi posem picant....el resultat serà picant.
Hi posem un tap.
Per últim, la salsa de soja...
...un bon raig, com mig got aproximadament...
Ara remeneu-les bé. Que s'impregnin d'aquest adob.
Deixeu-les en adob uns 15 minuts. Removeu-les un parell de vegades.
Mentrestant, preparem la resta d'ingredients del nostre wok.
Dissoldrem una cullerada de farina de blat de moro amb una mica d'aigua, 1/3 de got aprox.
Això ho incorporarem al final de la cocció, per a segellar sabors i lligar la salsa.
Passats els 15 minuts en adob...ja podem netejar lleugerament les gambes de l'adob. No us preocupeu si queden trossets de bitxo, gingebre o all. Però la cocció amb tot l'adob seria excessiu.
Aquest adob que ens queda el podeu aprofitar per fer el sofregit d'un altre wok de fideus o arròs.
No convé conservar-lo massa temps, ja que hi tenim els sucs de les gambes.
Ja podem acabar de fer el plat. Quan tinguem el wok ben ben ben fort de calor...hi tirarem un petit raid d'oli...i de seguida les gambes.
Remeneu-les suaument, per no trencar-les. El millor és donar un cop de canell al wok i fer-les voltar.
De seguida canviaran de color.
En aquest punt....incorporeu-hi la ceba trinxadeta. Li doneu un parell de voltes més.
I ja hi podem incorporar la farina de blat de moro. Li doneu un parell de voltes fins que espesseixi i prou.
Ja les tenim per emplatar.
 
Serviu-les immediatament a taula.
Si voleu, hi podeu tirar una mica de cacauet fregit o ametlla torrada...que hi aportaran un toc cruixent.
Bon profit !!!

7 comentaris :

  1. Se ve ricas, ricas. Una manera diferente y original de comer gambas. Bss.

    ResponElimina
  2. @Conchi, gracias, están muy buenas, si.

    ResponElimina
  3. potser l'he provat poc aquesta cuina i no m'he atrevit mai a fer-la,
    però la verirat és que té bona pinta .

    ptons

    ResponElimina
  4. Mmmm, quina pinta. El gingebre li deu anar molt bé. Una bona tapa per començar!
    Marta

    ResponElimina
  5. @Dolors, ja estàs trigant...
    @Marta, ni ho dubtis, prova-ho !

    ResponElimina
  6. Hola... m'agrada molt aquesta idea.
    Però la ceba deu queda crueta oi?. Veig que la poses al final.
    No és pas problema per mi, ja que la ceba m'agrada de qualsevol manera, però era per assegurar-me.
    Salut!!

    ResponElimina
  7. @Ricard, si, la ceba queda crua...però està tallada tan petita...que de seguida queda adobada per la resta de la salsa...i fa del conjunt...una textura molt agraïda en boca. No sap a ceba crua...si es el que preguntes.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !