inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 11 de novembre de 2013

Wok de fideus amb soja i bolets


Un altre wok, companys.
Ja n'hem vist uns quants en aquest blog.
Trobo que es una ràpida, senzilla, sana i divertida forma de menjar i de cuinar.
Per sopar, entre setmana, el wok és ideal...en faig molts.
Aquesta recepta d'avui és de les més bàsiques. Si no teniu tots els ingredients no passa res, podeu fer les vostres variants.
Ja coneixeu les propietats nutricèutiques, immunològiques i anticancerígenes del bolet shiitake
Per cert, els fideus fets així agraden molt als més petits de la casa.


INGREDIENTS
200gr. fideus xinesos
50gr. shiitake deshidratat i laminat
1 ceba
4 cullerades de salsa de soja
1 cullerada de salsa sukiyaki
2 cullerada de farina de blat de moro dissolta en aigua
4 o 5 alls tendres trinxats
un grapat de brots de soja natural

VARIANTS.
- Podeu utilitzar el shiitake deshidratat sencer o també el fresc
- Podeu substituir la salsa sukiyaki per salsa teriyaki

ELABORACIÓ
En aquesta ocasió utilitzaré bolets deshidratats ja laminats.
 
Com sempre, els podeu posar la nit abans en remull o fer-los bullir 10 minuts.
Els fideus xinesos, avui dia, els podeu trobar en qualsevol gran superfície
També utilitzaré brots de soja natural.
Ara prepararem una mena d'adob que afegirem al final del wok.
En un got poseu una cullerada de farina de blat de moro.
Tireu-hi un xorret de salsa de soja, aproximadament unes 4 o 5 cullerades grans.
Si en teniu, podeu afegir una mica d'adob per a woks Sukiyaki.
Un tap serà suficient.
Ho remenem una mica i ho reservem.
Poseu abundant aigua amb una mica de sal a bullir.  Quan bulli, apagueu el foc i aboqueu-hi els fideus.
Passats 4 minuts de rellotge, ja els podeu esbandir i reservar.
Escalfeu el wok amb la màxima potència del vostre foc.
Tireu un xorret petit d'oli d'oliva i a continuació afegiu-hi els bolets escorreguts.
No deixeu de remenar-los, per allò tan complexe de buscar el "chi" del wok amb la temperatura més alta possible. De seguida que canviïn de color, hi afegirem la ceba tallada a trossos grans.
De seguida, hi afegirem també un grapat de brots de soja natural.
Deixem que agafi color tot plegat....
...i a continuació hi aboquem els fideus.
 
Tirem també l'adob que hem preparat i donem un parell de voltes.

Per acabar, a mi m'agrada donar-li un toc cruixent amb uns talls d'all tendre.
 
Aboqueu-la per sobre i remeneu el conjunt.
 
Ja podem emplatar.

Espero que us agradin.
 
Bon profit !!!

4 comentaris :

  1. té bona pinta Albert, i sembla molt ràpid de preparar, serà qüestió de provar-ho....
    ptons

    ResponElimina
  2. Ves per on, un dels meus plats preferits de la cuina oriental. Albert, molt bo, amb bolets.

    ResponElimina
  3. mmm, bo és poc... boníssim!!!
    Ja veig que tu també vas al Makro ;-)
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  4. @Dolors, ja estàs trigant...
    @Marina, a mi també m'encanta.
    @MGlordia, doncs si, el tinc a 100mts de la feina i hi vaig sovint.
    Una abraçada !!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !