inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 29 de novembre de 2013

Ous remenats amb fesols de Santa Pau, pernil i gambes


L'altre dia, un lector d'aquest blog em deia que es poden fer tantes receptes d'ous remenats com imaginació tinguem. I no li faltava raó, oi?.
Avui us presento uns ous remenats sense misteri...però molt bons, amb fesols de Santa Pau, gambes i pernil.
Ja sabeu que els fesols de Santa Pau requereixen d'un cocció una mica especial, per això us recomano la lectura prèvia de l'article "Llegum seca".
La quantitat d'ous dependrà dels vostres gustos. Jo n'he posat un parell però en podeu posar el doble tranquil·lament.
Feu la vostra, companys.

INGREDIENTS
300gr. fesols de Santa Pau cuits
2 o 3 ous
100gr. gamba pelada
50gr. daus o tires de pernil ibèric
una cullerada de pebre vermell dolç
2 alls trinxats
julivert fresc
oli d'oliva
sal

VARIANTS:
- Podeu utilitzar altres tipus de fesol
- S'hi poden incorporar bolets

ELABORACIÓ
Preparem les gambes pelades.
Els fesolets ja els haurem cuit prèviament.
Una mica de pernilet.
I els ous....
...que hem de batre com per una truita francesa.
Començarem per coure les gambes pelades en una paella amb unes gotes d'oli.
Deixaran anar força aigua....abans no comencin a torrar-se una mica.
En aquest punt, les reservem.
En la mateixa paella, amb un nou raig d'oli, daurem el pernilet.
Piquem una mica d'all i julivert...
...i l'incorporem.
Al mateix temps, hi posarem una culleradeta de pebre vermell dolç
Ho remenem tot plegat i deixem que es faci durant un parell de minuts.
Seguidament, hi afegim els fesols cuits...
...i ho remenem.
Ara les gambes...
...ho remenem i esperem un parell de minuts més, que s'integrin tots els ingredients.
I ja per acabar, hi aboquem els ous batuts.
Si el conjunt és prou calent, ja podeu apagar el foc. L'ou es courà amb l'escalfor residual.
En qualsevol cas, es interessant servir-ho amb l'ou lleugerament cru.
Perfecte.
Emplatem....amb uns "picos" per acompanyar.
Espero que us hagi agradat. A mi....m'ha encantat, jeje.
Bon profit !!!

10 comentaris :

  1. tremendo de bueno Albert
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  2. Albert, que rico, opino como Miquel, tremendo!!! ains... y yo todavía sin preparar la comida :( Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  3. Doncs jo també opino igual que els companys, Albert. Això té una pinta brutal. Ha de ser boníssim... i és que els ous remenats són bons amb un munt de coses! :-)

    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  4. Com diuen els companys: Impresionant !!!

    Com t'ho fas per que no se't cremi el pebre vermell dolç ????

    Gràcies

    Bon cap de setmana !!!!

    ResponElimina
  5. @Bernat, Gràcies , el pebre vermell no es crema quan el barreges amb la resta d'ingredients que tenen una cocció mínima.

    ResponElimina
  6. Quin plat més complert noi, hi ha una mica de tot, plat únic i boníssim¡¡¡¡

    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  7. No ha de ser massa complicat de fer, i quina pinta te.... Ha d'estar bonissim !!!!! Ho probaré i així tinc excusa per anar a Santa Pau a buscar els fessolets !!!

    ResponElimina
  8. @Dolors, aquest és un bon plat, si senyora

    @Mercè, homeeeeee quan de temps mercè !!!! Si ho fas vull una foto, eh?

    ResponElimina
  9. He triunfat Albert !!!! M'ha quedat bonissim....

    ResponElimina
  10. M'agrada molt la recepta, però no sé amb quin plat més acompanyar-lo, Algú ha dit plat únic. de veritat? em recomaneu res per completar un àpat amb aquests ous remenats?

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !