inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dissabte, 23 de novembre de 2013

Mongetes amb cap de vedella


El plat que us presento avui es cuina molt ràpidament.
Format part d'aquell conjunt de plats més tradicionals que ja no es cuinen gaire avui dia, però que son plats que van gaudir del seu moment dins la història gastronòmica del nostre país.
Aquests, acostumen a ser plats greixosos i força calòrics, molt indicats per aquells treballadors del camp que arribaven esgotats després d'una llarga jornada de treball.
Avui dia, aquesta necessitat ha minvat molt i alguns d'aquests plats comencen a desaparèixer.
Com tot en aquesta vida, si es pren amb mesura....no tindrem problemes i seria una autèntica llàstima deixar perdre una recepta com aquesta.
Recepta núm. 682 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.

INGREDIENTS
800gr. mongetes bullides
300gr. cap de vedella cuit
2 grans d'all trinxats
julivert trinxat
oli d'oliva
sal

VARIANTS:
- Podeu bullir les mongetes acompanyades d'un os de vedella o pernil

ELABORACIÓ
Preparem les mongetes.
El cap de vedella, ja cuit, el rentarem bé.
Trinxeu l'all juntament amb una mica de julivert fresc.
Poseu una cassola de terrissa a escalfar....i tireu-hi un raig d'oli d'oliva.
Primer, hi abocarem l'all i julivert. Compte que esquitxa.
Quan l'all comenci a agafar color....hi abocarem el cap de vedella.
Li donarem un parell de voltes....
...i hi incorporarem la mongeta cuita.
Saleu el plat.
Deixeu que faci xup xup una mica, però no pocs temps, uns 5 minuts.
Vigileu que el cap de vedella ja cuit se us pot desfer si us passeu amb la cocció
Per acabar, a mi m'agrada torrar-ho al forn durant 5 minuts a 200º graus en mode grill.
I ja el podem emplatar. Espero que us agradi.
Bon profit !!!

3 comentaris :

  1. Bonísssimmm...... un bon plat per ara quan fa fred.
    jo sempre torno a fer una bulllida als menuts( cap ,tripa pota,....) amb una mica de llaurer, potser és una manía, peò la meva iaia m´ho havia ensenyat així.
    Per cert Albert, de bolet ni "un" , ni bò ni dolent, això vol dir que, "malament rai"....., com diem per aquí......l'any que ve serà millor???????????????????????????

    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  2. tens tota la raó, aquestes receptes no s'han de deixar perdre encara que la nostra manera de viure hagi canviat. i per als que ens perd el cap de vedella, això és una joia!

    ResponElimina
  3. @Dolors, juer....està clar....que s'han acabat els bolets aquest any. En fi.

    @Manel, jeje, gràcies company !

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !