inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 28 de novembre de 2013

Llom amb llet


Feia temps que tenia ganes de fer i tastar aquesta recepta.
No l'havia feta mai, sincerament, i encara no sé de quina zona és típica.
Doncs l'he fet i m'ha sorprès molt la textura tan melosa que la cocció amb llet ha provocat en la carn.
Un plat extraordinàriament senzill de cuinar i molt recomanable. Fins i tot, si trobeu la guarnició oportuna, podeu oferir-lo com un gran plat de Nadal afegint-t'hi unes escalunyes  i uns bolets tipus múrgola, per exemple.
Recepta tradicional núm. 632 del llibre CPCC.

INGREDIENTS
600gr. llom de porc
200gr. d'ametlles torrades
30cl. de llet
oli d'oliva
pebre negre
sal

VARIANTS:
- Podeu utilitzar llom de porc de dos colors i/o ibèric
- La salsa ha de tenir una textura espessa i un color blanc
- Podeu afegir una cullerada de farina a la llet per espessir encara més la salsa
- Es pot fer amb el llom tallat molt molt prim, com un pernil dolç

ELABORACIÓ
Preparem els ingredients.
El llom, si es de dos colors millor, és més tendre.

El salem...
...l'empebrem...
...i l'enfarinem...
...per totes dues bandes.
En una paella amb abundant oli roent....fregirem els talls de llom
Que quedin una mica torradets per fora, sense passar-nos de cocció.
Els anirem reservant en una cassola de terrissa o similar, per anar al forn.
Els podeu apilar sense problemes.
Ara  traeim la pell a les ametlles torrades.
Les piquem bé en un morter....
...o amb una picadora elèctrica, com volgueu.
Les incorporem al llom, tot i que es poden barrejar directament amb la llet.
Ara, hi aboquem la llet, que no cal que estigui calenta.

Ho empebrem una mica...
...ho salem....
I ho posarem a coure uns 30 minuts al forn, a uns 190º graus.
No cal remenar-ho, però de tant en tant, sacsegeu la cassola.
Tasteu i rectifiqueu de sal si cal. Poc a poc anirà agafant textura. Si noteu que no espesa el suficient podeu incorporar una mica més de farina deixatada amb llet.
Passats els 30 aproximadament, obtindreu una salseta espesa.
I ja podeu servir, ben calent.
Jo he acompanyat el plat de torradetes de pa.
I ara, una copeta de vi negre, no?
Bon profit !!!

11 comentaris :

  1. @Albert,

    Creus que quedaria bé aquesta recepta però canviant el llom per pit de pollastre? I si hi afegim 4 bolets d'acompanyament... i també pensava que potser en comptes de llet de vaca es podria fer servir llet de soja. Com ho veus? Podria quedar bo o seria un desastre?

    La veritat és que la salseta aquesta espesa amb la torrada i la carn ha de ser boníssima.

    ResponElimina
  2. @Calvin, els bolets perfecte, el pollastre perfecte, però la soja...ja no ho tinc tant clar. Tens problemes amb la lactosa?

    ResponElimina
  3. Em recorda molt el llom que ens feia ma mare quan el meu germà i jo érem petits. El trobavem deliciós i era una bona manera, per ella, que mengéssim sense queixar-nos. Li hauré de preguntar si feia servir els mateixos ingredients que tu. Petons.

    ResponElimina
  4. @Marina, doncs jo també estic interessat en saber-ho. Em farà gràcia. Moltes gràcies per les teves visites !

    ResponElimina
  5. @Albert,

    No, no tinc pas problemes amb la lactosa, però aquesta setmana he estat prenent beguda d'avena i avui he provat una beguda de soja que era boníssima i per això he pensat que potser quedaría bona aquesta recepta amb beguda de soja...

    ResponElimina
  6. Te ha quedado de lujo. Una receta estupenda. Yo los he hecho a veces pero sin las almendras, que entiendo que mejoran la receta.
    Un saludo

    ResponElimina
  7. No l'he tastat mai... em pensava que la salsa quedava molt més líquida, però la veig espesseta i té un aspevte superapetitós. Ho tastarem.
    Gràcies Albert!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. @Calvin, aps, ok....doncs jo et recomano primer tastar-ho amb llet...i després ja faràs invents, jeje.

    @Marques, lo haces igual igual pero sin almendras?...alguna variación interesante?

    @MGloria, jo tampoc l'havia tastat mai...i de ben segur que repetiré.

    Gràcies !

    ResponElimina
  9. ummmm Albert, deu quedar molt tendre, si m´ho permets,el probaré i com tinc una xarcuteria, recomanaré la teva recepta....molt molt fácil
    petons i gràcies

    ResponElimina
  10. @Silvia, eps !!!...anem a comissió, no ?

    ResponElimina
  11. Quan anava a col·legi ens en donaven i ara m'ha vingut al cap. Ara he de tastar la teva recepta i ja t'ho diré. A veure si faig un viatge al passat.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !