inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

diumenge, 3 de novembre de 2013

Figues seques amb nous i ametlles


El que jo pensava que era una forma de menjar-me el "músic"...ha resultat ser una recepta.
Com a recepta, no té massa contingut, certament.
Però és una recepta i tradicional, que apareix al llibre CPCC núm.560 Figues amb ametlles o núm 561 Figues amb nous.
Per tant, té el mateix dret a aparèixer en qualsevol receptari que altres receptes més elaborades.
I què bones són !
Una excel.lent combinació que, servides de postre i acompanyades amb una copeta de mistela o moscatell, resulten ideals per a la conversa relaxada de sobretaula.
D'aquelles cosetes que ens fan compartir moments agradables mentre les mengem.
Els fuits secs, en general, sol molt energètics i rics en greixos, pero també ens aporten moltes vitamines, fòsfor, magnesi, ferro i àcids grassos com l'Omega 3, per tots coneguts.
Per tant, és important menjar fruits secs de forma moderada.

INGREDIENTS
un grapat d'ametlles torrades
un grapat de nous pelades
un grapat de figues seques

VARIANTS:
- Ho podeu acompanyar de mistela o moscatell
- Es pot servir muntat o sense muntar

ELABORACIÓ
Podem servir-ho en un plat, directament, i que cadascú es serveixi.
Però també ho podem fer una mica més maco.
 Traieu la cua de les figues, que no es menja.
Introduïu una nou sencera dins la figa procurant que quedi mitja nou fora.
 Ara, peleu algunes ametlles torrades.
 I feu la mateixa operació.
 Presenteu-ho combinant unes figues de nou amb unes altres d'ametlla.
Ho podeu acompanyar amb un porronet petit de moscatell.
Si hi incorporeu avellanes i panses....el postre es convertirà en un Postre de músic.
 Bon profit !!!

6 comentaris :

  1. Postres que ens han portat molts records !!
    Una abraçada
    Joan i Sara

    ResponElimina
  2. A mi les figues amb fruits secs em perden, sobre tot amb les anous! Aceptamos esta com a recepta!! i tant!!! Marta

    ResponElimina
  3. @CanJoan, a que si?....a mi també, gràcies company.
    @Dolors, però molt bo, si.
    @Marta, vinga vaaaaaa...jeje

    ResponElimina
  4. D'aquesta combinació, que sempre mengem a casa per Nadal, mon pare en deia torró de pobres.

    ResponElimina
  5. @Lorena, jeje, que bé que vivim ara , eh?...i com les han passat de canutes els notres pares i avis....

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !