inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 19 de novembre de 2013

Botifarra esparracada amb rossinyols i fesolets de Santa Pau


Avui us presento un d'aquells plats que tant ens agrada presentar a tos els que estimem la cuina tradicional.
Un plat d'aquells que fan país, senzill, casolà, bo, autèntic, amb productes de la nostra terra i de temporada...un plat català.
Ja hem parlat altres vegades dels peculiars "Fesols de Santa Pau"....un producte que, per la seva singularitat presenta collites molt minses...i s'ha d'estar a la guait si en volem comprar. La seva cocció és una mica peculiar i us recomano la lectura prèvia de l'article "Llegum seca" on explico tot el procés de cocció d'aquesta varietat de llegum.
Dels bolets, no cal dir gaire coses més.....i de la botifarra esparracada tan nostrada...penso que tampoc.
Veiem, doncs, com amb poc temps podem presentar un plat excel.lent i visualment molt atractiu.
Vaja, que fa il.lusió portar una cassoleta d'aquestes a taula..a que si?...qui més qui menys ha cuinat un plat similar i ja sap del que parlo.
Espero que us agradi.

INGREDIENTS
300 g de fesolet de Santa Pau
150 g de rossinyols
2 botifarres crues
3 dents d'all
1 cullerada de pebre vermell
julivert fresc
oli d'oliva
sal

VARIANTS:
- Podeu acompanyar el plat amb allioli i, fins i tot, ruixar-ne una mica pel damunt
- Podeu fer servir altres varietats bolets
- Podeu utilitzar altres tipus de fesolet (banyolí, de l'ull ros, ronyó, etc...) o també mongetes
- Es pot fer amb botifarra de perol negre

ELABORACIÓ

El que farem primer és coure els fesols de Santa Pau.

Per a coure aquests fesols us recomano la lectura de l'article "Llegums seques", ja que és una mica especial.

Preparem la resta d'ingredients.
 
Netegeu els rossinyols.
 
Poseu una paella a escalfar. Talleu les cordes de les botifarres.
 
Feu un tall longitudinal i profund a les botifarres.

Si teniu l'oportunitat de fer-les a la brasa millor. Altrament, utilitzeu una planxa o paella.
Tireu un raig d'oli i feu les botifarres. De seguida s'obriran.
 
Feu-les per totes dues bandes.

Quan la botifarra sigui feta per fora però lleugerament crua per dins...la reservarem, feta 3 trossos.

En la mateixa paella, i amb una mica més d'oli, saltem els bolets.

Saleu-los....i deixeu que deixin anar tota l'aigua.

A continuació, afegiu-hi una mica d'all i julivert picat.

Fins que agafin bon coloret....i els reservem també.

En la mateixa paella, i amb una mica més d'oli, saltem també els fesols...que salarem lleugerament.

Hi posarem també una culleradeta de pebre vermell i una mica d'all i julivert picat.

Remeneu-ho tot plegat....

...que agafi un bonic color....i s'escalfin bé.

Tasteu-los de sal. Ja les tenim a punt.

Utilitzaré una cassoleta de fang individual per la presentació del plat.

Primer, hi posem una base de fesolets de Santa Pau....
 
...i al damunt hi col.locarem la botifarra esparraca i els bolets.
 
Poseu-ho al forn, en mode grill, a uns 200º graus durant uns 10 minuts aproximadament.
 
Veureu que la botifarra es torra una mica...i tot plegat agafa un color excepcional.
 
Així, ben calent, ja ho podem servir a taula.

Ummm...quina flaire.

Després, totes aquestes calories s'han de baixar, eh?...no sé com...però s'han de baixar...
 
Com us comentava a les variants, podeu acompanyar el plat d'un bon allioli.

I barrejar els fesolets amb l'allioli....que es tot un plaer.
Que no us falti un bon porronet de vi negre....amb caràcter.
 
Bon profit !!!

9 comentaris :

  1. oHHHH¡¡¡Fantàstic..... i cremarem les calories anant a collir bolets el cap de semana, que ja ha plogut.....

    ptons

    ResponElimina
  2. @Dolors,...dona, no hi aneu tots de cop !!! jeje.

    ResponElimina
  3. Allà on hi vaig, no hi ha gaire transit, solsament els del poble,
    ja et passaré la mostra, ( Si en trobo), així et faré dentetes, je,je,je..........

    ResponElimina
  4. ....i a on dius que vas a collir-los exactament?
    (mmppfff)

    ResponElimina
  5. Mira que no fa ni mitja hora que he acabat de dinar... però em poses aquest plat de botifarra al davant i m'ho foto tot sense pensar-m'ho ni dos segons. Quina bona, redéu. :-)

    ResponElimina
  6. ES diu el pecat però no el pecador......jajaja.Si en trobo t'ho dic macu......

    fins aviat¡¡¡¡¡

    ResponElimina
  7. Gua quin platas,las colories ja les cremarem no se com pero algo se ens acudira

    salutacions

    ResponElimina
  8. Si es que a vegades ens compliquem masa la vida... Un plat fàcil i bonissim...

    ResponElimina
  9. @Calvin, juas, juas...fins i tot, de vegades, això em passa a mi també

    @Dolors, ok ja diràs

    @Chela, hi ha moltes formes de cremar calories, si.... ;)

    @Jaume, cuanta raó tens !!!

    Gràcies a tots!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !