inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 27 de novembre de 2013

Brioixeria: Pinyonat


>Avui us porto una altra pasta de pastisseria feta amb pasta de full i cabell d'àngel.
Particularment, és un pasta que trobo molt bona, es conserva molt bé i té una aparença força atractiva, per això era una de les que més es venien a la pastisseria on treballava. Però malauradament he descobert que fa més de 15 anys que ni es fa ni es ven a la mateixa pastisseria i jo he volgut recuperar-la perquè penso que val la pena.
Ja veureu com és molt fàcil de fer i només us caldrà estar una petita estona a la cuina.
Tasteu-la que us agradarà, n'estic segur.

INGREDIENTS
1 làmina per estirar de pasta de full "La Sirena"
250 g de cabell d'àngel
50 g de pinyons
80 g d'ametlla crua en gra
5 o 6 galetes tipus "Maria"
un raiget d'aigua
gelatina de poma o nappage (gelatina neutra en fred)
sucre llustre ("glas")

ELABORACIÓ

Preparem els ingredients. Aquesta pasta de full va molt bé, ja que la venen en làmines gruixudes. Això ens permet estirar-les al nostre gust i donar la forma més adient a cada elaboració. La de "La Sirena" és prou bona de gust.

 Estirem verticalment una la làmina... no gaire...

 ...i seguidament ho fem també horitzontalment. Més o menys ha de fer uns 40 centímetres d'amplada i uns 20 de llargada. Ajudeu-vos d'una mica de farina per estirar la pasta amb el corró.

 Ara, hi posarem una generosa capa de cabell d'àngel per sobre... sense arribar del tot a la vora.
Perfecte.

A continuació farem una pasta amb la que pintarem el cabell. Normalment s'utilitzen retalls de pa de pessic barrejats amb aigua, però ho podeu fer amb galetes tipus "Maria".

 De fet, valdria qualsevol galeta bàsica, sense farciments ni xocolates, només galeta. Les esmicolem bé i les rebaixem amb un petita quantitat d'aigua.

 Us ha de quedar una pasta densa però amb la que es pugui pintar.

Escampeu bé aquesta pasta per sobre del cabell d'àngel.

 A continuació hi tirarem una bona quantitat d'ametlla en gra per sobre.

 Seguidament, i només al centre, hi posarem pinyons tot dibuixant una línia central d'uns 2 o 3 cm.

Ara ho haurem de traslladar a una safata pel forn.
Si ho veieu molt complicat, des d'un principi podeu posar un paper cuisson a sota i això us facilitarà el moviment cap a la safata de forn.

 Ara ho enfornarem, a uns 190-200º graus... durant uns 15-18 minuts.

 Vigileu-ho bé, que la pasta de full es crema ràpid. Quan tingui aquest agradable color, ja el podem treure.

 Deixeu-lo refredar una bona estona sobre una taula o marbre ben net.

 A continuació ho tallarem en porcions d'uns 5-8 cm. aprox.

 Perfecte.

 Ajunteu-los de nou... i poseu una tira de paper al centre...

 ... ens servirà per a fer la decoració. Tireu sucre llustre per sobre i retireu la tira.

 Ja gairebé acabem.

Només ens quedarà donar un aspecte més brillant als pinyons. Podeu utilitzar gelatina de poma o nappage (gelatina en fred) com aquesta. A la secció "Consells" trobareu on comprar productes de pastisseria.

 Mullem un pinzell ben net....

... i pintem amb cura la part central de les nostres pastes.
Finalment, només ens queda presentar-les sobre cartró i blonda...o sobre una safata daurada com aquesta.
 
I aquí teniu el pinyonat. Proveu-lo de fer, que no costa gens... i és molt bo.

Bon profit!

16 comentaris :

  1. He encontrado tu blog de casualidad y me ha encantado. Me quedo por aquí para seguir tus recetas. Disculpa si no escribo catalán aunque sí lo entiendo. Esta receta me parece un lujo.

    Saludos

    ResponElimina
  2. @Marques, bienvenido !!!...no te preocupes por el idioma. Si quieres puedes traducir el blog seleccionando el idioma deseada (arriba al a izquierda). Gracias por tu visita.

    ResponElimina
  3. Buenísmo, siempre las veo en las pastelerias, te ha quedado genial!! Enhorabuena.

    ResponElimina
  4. @Conchi, ah siiii?....de donde eres?...en qué pastelerias las ves?....yo pensaba que ya no se hacian.

    ResponElimina
  5. Yo hace años que no las veo en las pastelerias,pero esta me la llevo a casa Albert,caera,no se cuando pero caera,ya hice tu tortell de hojaldre con nata y triunfe ya lo veras un dia.
    Una abraçada mestre

    ResponElimina
  6. Això té molt bona pinta... Me'n fotaria un parell ara mateix... i és que el cabell d'àngel amb pasta de full és boníssim.

    ResponElimina
  7. Doncs a la pastisseria del meu poble fan unes pastes de full amb cabel d'angel petites, que m'hi fan pensar moltttttt...... hauria de probar les tevés per confirmar-ho. je,je,je......

    una abraçada

    ResponElimina
  8. A la La pastisseria on jo compro en fan: qué afortunada que sóc! Em quedo amb la recepta.

    ResponElimina
  9. @Calvin, a mi també m'agrada molt la combinació. Una abraçada.

    @Dolors, envia'm una foto, potser la conec. Gràcies.

    @Cristina, doncs tinc un petit dubte amb el nom...t'hi pots fixar en com li diuen a aquesta pasta en aquesta pastisseria?. Gràcies !!!

    ResponElimina
  10. Aquesta setmana pregunto sens falta...També preguntaré el farciment...ja que visualment és idèntica.

    ResponElimina
  11. @Cristina, ho espero en candeletes !!!

    ResponElimina
  12. No tinc foto noi, s'han d'encarregar,a veure si tinc sarau el cap de setmana i ho faig...
    no m'en oblidaré.
    ptons

    ResponElimina
  13. Té una pinta flipant aquest pinyonat, mai l'havia sentit. No dubtis que el faré, perquè aquest estiu ja vaig fer coca de llardons i va triomfar a casa, a veure que en pensen d'aquesta delícia;)

    ResponElimina
  14. @Mireia, és molt fàcil de fer, no tindràs problemes. Gràcies !

    ResponElimina
  15. Hola Albert. Te molt bona pinta. M' agradaria saber si puc comprar fet el cabell d' angel a algun lloc enllic de fer- lo jo. I si no, com el pic fer?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Alba, es complicat fer el cabell a casa. Et recomano el compris en alguna botiga especialitzada. Jo n'he vist als supermercats darrerament. Altrament, pots consultar les botigues de pastisseria que recomano a la secció CONSELLS.

      Elimina

Gràcies pels teus comentaris !