inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 21 de novembre de 2013

Brioixeria: Ferradura de cabell d'àngel


Moltes vegades us he parlat de certes combinacions ben trobades en el mon de la gastronomia i, en concret, en el mon de la pastisseria, com ho poden ser la xocolata amb taronja, la nata amb pasta de full, el brioix amb crema.....o, el cas d'avui, el full amb cabell d'àngel.
Aquesta nostrada pasta, que forma part del conjunt de la brioixeria, ens ha deleitat durant molts anys...i ha format part d'infinitat de berenars i esmorzars de molts de nosaltres.
Com veureu la seva elaboració és tan senzilla....que no ha de fer por a ningú intentar-la fer, ja que el resultat val molt la pena.
Ja hem vist com fer algunes d'aquestes pastes de brioixeria que conformen l'aparador de moltes pastisseries i, poc a poc, anirem veient més.


INGREDIENTS
1 planxa de pasta de full per estirar (tipus "La Sirena")
250gr. cabell d'àngel
un grapat de pinyons
1 ou batut
sucre llustre

VARIANTS:
- Hi podeu afegir una tira de crema pastissera a sobre del cabell d'àngel
- Podeu substituir els pinyons per ametlla en gra

ELABORACIÓ
Preparem els ingredients.
Estirem la pasta de full longitudinalment fins que tingui una llargada d'uns 40cm.
Amb el full col.locat horitzontalment, hi posem una tira de cabell d'àngel a la part superior, mes o menys del mateix gruix que el dit gros.
Enrotllem el cabell amb pasta de full una primera volta.
Ara, amb un ganivet, farem uns petits talls a mode de decoració a la part inferior del full.
I li donem un altre volta al cabell...
...fins que els talls queden alineats amb l'acabament de la segona volta.
Retalleu l'excés de pasta de full si cal.
Ara, aquesta tira llarga, la tallarem en dos trossos que enroscarem tot fent dues ferradures.
Col.loqueu les ferradures en una paper cuisson i sobre una safata pel forn. Ja podeu escalfar el forn a 180-190º graus.
Bateu un ou...
...i pinteu les ferradures amb un pinzell.
Poseu-hi per sobre uns pinyons. Si no teniu podeu utilitzar ametlla en gra.
Finalment, tireu-hi un bon polsim de sucre per sobre de la ferradura.
I així mateix, ja les podeu enfornar durant uns 12-15 minuts.
Vigileu no es cremin. Deixeu-les refredar.
Un cop fredes, ja es poden decorar amb una mica de sucre llustre per sobre.
I poc més, ja les podeu gaudir. Més endavant veurem com fer les Canyes de cabell d'àngel, que mantenen una elaboració similar però canvien la seva forma.
Aquesta pasta es conserva molt bé i us aguantarà en bones condicions durant 3 dies. Jo us aconsello tapar-la amb un drap de cuina net.
Bon profit !!!

4 comentaris :

  1. Em sembla que ja sé que tocarà berenar aquest cap de setmana. Fa dies que tenia ganes de fer alguna cosa amb cabell d'àngel i aquesta ferradura... caurà si o si el dissabte a la tarda. :-)

    ResponElimina
  2. @Calvin, ....menos lobos...i més fotos !!!! ;)

    ResponElimina
  3. Gairabé m'atraveixo amb aquesta Albert.
    sempre et dic que no és el meu fort la reposteria, però veig que pot ser un bon començament.
    Jat'explicaré el dia que em decideixi

    ptons

    ResponElimina
  4. @Albert, tens tota la raó. De vegades parlo molt i llavors no tinc temps de fer totes les receptes que m'agradaria i un munt de bons menjars i àpats es queden al limbo... i no mola. A partir d'ara faré fotos de totes les receptes teves que faci a la cuina de casa i també fotos d'alguns dels invents que de vegades faig. :-)

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !