inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dissabte, 30 de novembre de 2013

Brioixeria: Canya de cabell d'àngel


Últimament us estic mostrant com elaborar algunes de les pastes de brioixeria més típiques fetes amb cabell d'àngel. Doncs aviat us mostraré unes quantes més. Avui li toca el torn a la canya de cabell.
Com veureu, es fan en un moment i el resultat es totalment professional.
I es que aquesta pasta és una d'aquelles entranyables, oi que si?
Un "duro" per cada pasta de cabell d'àngel que m'he menjat de petit...i ara viuria molt millor.
A mi, particularment, m'apassiona el cabell d'àngel. És molt fàcil de fer, però heu de trobar la carbassa apropiada. Aviat us presentaré també la recepta del cabell, tot i que podeu comprar-lo en qualsevol botiga especialitzada en llegums, fruits secs i dolços...fins i tot al supermercat més proper.
Si voleu més informació consulteu el consell "On comprar productes de pastisseria".



INGREDIENTS
1 làmina per estirar de pasta de full "La Sirena"
250gr. cabell d'àngel
80gr. d'ametlla crua en gra o filada (no laminada)
gelatina de poma o nappage (gelatina neutra en fred)
sucre llustre ("glas")

VARIANTS:
- Podeu fer la canya sense el talls laterals
- Podeu cobrir-la completament de sucre llustre
- Es pot decorar amb xocolata

ELABORACIÓ
Preparem els ingredients.
Amb l'ajuda d'un corró, estirarem la massa de pasta de full.
Us he quedar un gruix d'uns 2-3 milímetres aproximadament, com un cartró gruixut.
Us ha de quedar una placa d'uns 30-35cm de llarg per uns 10-12 d'amplada, aproximadament. Si cal, retalleu la part sobrant.
En la part superior...hi col.locarem una tira generosa de cabell d'àngel.
Ho enrotllarem una volta i l'extrem inferior el plegarem sobre l'extrem superior, sense arribar a muntar-ho sobre el cabell.
Farem una lleugera pressió amb els dits. Si voleu, podeu segellar el full amb una mica d'aigua. Mullant-vos els dit serà suficient.
Ara li donem la volta, així la junta quedarà a la part inferior.
En el lateral on no hi ha full, farem uns petits talls decoratius, tots de la mateixa mida.
L'altre banda, on hi es el full, també la podem tallar a trossos més grans.
En tot moment heu d'evitar que els talls d'una banda i un altre es toquin...o la canya es trencarà.
Si no voleu, no cal fer aquests talls a la banda del cabell.
Col.loqueu-la sobre un paper cuisson en una safata pel forn.
Pintarem la canya amb ou batut.
Hi posarem un mica d'ametlla en gra o filada per sobre de la banda del cabell.
Si voleu, hi podeu tirar un polsim de sucre per sobre. Ara, només l'hem d'enfornar a 190º-200º graus durant uns 12-15 minuts.
Quan tingui bon aspecte i el full sigui cuit....la deixarem refredar a temperatura ambient.
Per acabar, pintarem la part central de la canya amb una mica de gelatina. En aquest cas he utilitzat gelatina neutre en fred (nappage).
Ben pintat pel centre.....
...i els laterals els decorarem amb sucre llustre.
Així.
Ja podeu servir la vostra canya de cabell d'àngel.
Bon profit !!!

10 comentaris :

  1. @Albert,

    Si no deixes de publicar receptes de pastes amb cabell d'àngel... em tornaré boig! :-)

    La setmana que ve tinc 11 persones a dinar a casa i demà vull fer algunes proves de les postres que faré d'aquí 7 dies. Seguiré alguna de les teves receptes i prometo fer-ne fotos i enviar-te-les a veure què et sembla.

    I parlant de seguir receptes, demà faré sushi i per variar prepararé l'arròs tal i com ho expliques tu en la teva recepta, que queda boníssim. La meva xicota alucina sempre que "amaneixo" l'arròs del sushi seguint les teves indicacions i jo sempre li dic que queda tan bo gràcies a tu.

    Ets un crack, Albert! :-)

    ResponElimina
  2. Bon dia, Albert. Cuando paseo por la red, tu blog es de visita obligada y no sólo por la receta que has puesto, sino por el trabajo bien hecho, es un placer venir aquí y ver tu paso a paso. Chapeau!!!

    ResponElimina
  3. Es nota la mà de pastisser noi, sembla tan fàcil..... i té una pinta que t'hi perds¡¡¡¡¡

    Gràcies

    ResponElimina
  4. Esta receta de caña de hojaldre con cabello de ángel tiene que estar deliciosa. La explicación paso a paso, perfecta. Gracias por compartir.

    Saludos

    ResponElimina
  5. @Calvin, com va anar el sushi ?

    @Alumna, gracias guapa !!!!

    @Dolors, ....segurament es nota, però també és segur que he perdut molta pràctica !!!!

    @Marques, gracias señor Marqués !!!

    ResponElimina
  6. Hola Albert , soc la teresa i es la primera vegade
    que entro en el teu bloc i he de dir que m'encantat
    penso seguirte molt sovin.
    Gracies per la labor que tant tu com daltres bloc de cuina catalana ens oferiu dia a dia.

    ResponElimina
  7. @M.Tersa, benvinguda i gràcies pel teu suport !!

    ResponElimina
  8. Hola Albert!!
    Un cop mes felicitarte per tot el que fas i per el blog, haig de dirte que seguin els teus pasos surt tot perfecte!!!
    La meva pregunta es,com es fa el cabell d ángel? M han donat dues carbasses i amb faria gracie de fer alguna cosa de aquestes tan bones que fas! ;-)

    ResponElimina
  9. Hola albert!!! M agradaría saber com es fa el cabell d ángel, gracies

    ResponElimina
  10. Hola albert!!! M agradaría saber com es fa el cabell d ángel, gracies

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !