inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 9 d’octubre de 2013

Tiramisú de torró de coco i xocolata d'Agramunt


En aquest blog ja hem vist com fer el clàssic Tiramisú.
Avui us porto una variant molt interessant, d'aquelles que apassiona (sobretot) a les dones...i no em pregunteu per què.
Avui utilitzaré un excel.lent torró de coco i xocolata d'Agramunt, del fabricant Torrons Fèlix, del que ja us en parlava a l'article Torrons IGP d'Agramunt.
Com podreu observar, l´única aportació de sucre a la recepta és el que ja incorpora el propi torró i us asseguro que és més que suficient.
Amb aquesta recepta us sortiran 4 tiramisus individuals.
Recordeu que el proper cap de setmana, el 12-13 d'Octubre de 2013 se celebrarà la Fira del Torró a Agramunt d'enguany.  Podeu consultar el blog de la Fira del Torró a http://blog.firadeltorro.com/.
Som-hi !

INGREDIENTS
100gr. torró de coco i xocolata "Torrons Fèlix"
300gr. formatge mascarpone
2 rovells d'ou
100ml. nata líquida
2 taps de Pinya Colada "José Martí"
1 café
4 melindros
cacau en pols per decorar

VARIANTS:
- Podeu descartar la pinya colada i utilitzar directament rom
- Podeu muntar les clares a punt de neu i donar una major consistència, sobretot per servir en plat en comptes de copa o got.
- Podeu afegir una mica de sucre al café
- Podeu intercalar capes de cacau en pols també
- Podeu fer-lo en una safata gran i quadrada o amb gots petits individuals
- Podeu incorporar nata a la barreja de mascarpone i donar una textura més consistent
- Es pot substituir el rom per Amaretto di Saronno
- Hi ha versions amb nata muntada, però no les recomano. L'autèntic tiramisu no en porta.

ELABORACIÓ
 Partirem d'un bona matèria primera, com ho son els Torrons Fèlix.
  Preparem la resta d'ingredients.
 M'agrada servir el tiramisú en copes individuals, però podeu fer-ho en gots o en una safata quadrada.
 Aboquem dos rovells d'ou en un bol....
 ...i els batrem enèrgicament. No cal muntar-los, només donar-li una textura més oxigenada.
 A continuació, hi afegirem el formatge...
  ...uns 300gr. en total aproximadament.
Afegiu-hi també la nata líquida en aquest punt. Integreu bé la barreja.
 A continuació, tallarem 100gr. de torró de coco i xocolata.
 Ummm....es tan bo aquest torró !
  El picarem una mica prèviament...
  ...i el barrejarem bé amb el formatge i els rovells.
 Afegiu-hi la pinya colada...
  ...un parell de taps com aquest, encara que això va a gustos.
 Després de remenar-ho una estona us quedarà aquesta textura cremosa tan apetitosa.
 Feu un cafè express...
   ...i aboqueu-lo en un plat fons.
 Agafem una cullerada de crema...
 ...la posem dins la copa i l'escampem una mica.
 Suquem un melindro que hem tallat per la meitat amb el cafè...res, 3 segons...
  ...i ho posem sobre la crema.
 A continuació hi afegim una nova capa de crema i ho escampem bé.
  Finalment, tirarem un polsim de cacau en pols sobre...
  ...i procureu no embrutar-ho tot !!!
 Ja el tenim apunt. Ara només li falta fred.
 Per evitar que agafa olors jo el tapo amb paper d'alumini i el reservo a la nevera fins el moment de servir.
 Per decorar, avui, he trobat aquesta fruita que no es gaire bona...però si força vistosa.
  Una caixa plena només costa 1 euro...i quedes com un rei. Obriu els physalis una mica.
 Decorem amb els physalis i una fulla de menta...i no calen més filigranes.
Unes postres molt recomanables.
 Clar, les haureu d'acompanyar d'un cava ben ben fred.
 Bon profit !!!

15 comentaris :

  1. És com un tiramisú de pinya colada, entre el coco i la pinya, mmmm... sensacional!
    Ja tinc la fira apuntada a l'agenda des de fa dies, tu hauries pogut anar a fer una demo de receptes amb torró, oi? :)

    ResponElimina
  2. El teu pas a pas és molt il·lustratiu, avui. M'encanta aquesta llaminadura que ens has explicat.

    ResponElimina
  3. una copa fantastica y veo que le sacas provecho rapido a los buenos turrones de Agramunt

    ResponElimina
  4. @Gemma, vols dir que tinc el nivell per a fer aquestes demos?....en qualsevol cas...no tinc pas temps. Però gràcies pels teus comentaris !

    @Marina, segur que a tú t'agrada especialment, oi?, jeje...gràcies !

    @Miquel, que buenos són estos turrones....i mira que no soy de dulces, eh?...gràcies Miquel !

    ResponElimina
  5. El tiramisú és una de les meves postres preferides... amb pinya colada, torró i coco seria una novetat... segur que boníssim
    Marta

    ResponElimina
  6. És de les postre favorites de casa, aquesta versió s'ha de provar!

    ResponElimina
  7. Albert, aquestes últimes receptes que estàs pujant amb torrons Fèlix són absolutament al·lucinants. A mi el torró de coco i xocolata em torna boig (el de torrons Fèlix té una pinta boníssima o sigui que l'haig de provar si o si) i el tiramisú és una de les meves postres preferides... o sigui que la combinació deu ser com estar al cel.

    Haig d'anar a comprar torrons d'Agramunt i fer aquesta recepta sens falta.

    ResponElimina
  8. Se hace la boca agua, tiene que estar de pecado. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  9. Tan original como irresistible! La combinación del coco y el chocolate me fascina!

    ResponElimina
  10. Hola Albert,
    veig que no has utilitzat les clares dels ous que en la recepta original del tiramisù són fonamentals. Hi ha una explicació técnica o senzillament has substituit les clares per la nata que en la recepta del tiramusù no està contemplada? En la recepta però no acabo de veure en quin moment incorpores la nata potser m'he perdut un troç pel camí... Salut!

    ResponElimina
  11. @Marta, gràcies !

    @Teresa, a casa meva també !

    @Calvin, juas,juas, ja veig que t'agraden. Està molt bo, si.

    @Irmina, gracias por tu visita

    @Delicias, pecado pero total !

    @Cocinaros, hay combinaciones que no fallan nunca, es cierto.

    @Llorenç, efectivament, com bé dius no he utilitzat clares muntades. En la recepta anterior de tiramisú ja explicava que aquesta recepta és ideal per servir en got, donada la seva cremositat. Altrament, les clares muntades hi aporten més volum i consistència a un tiramisú servit en plat o safata.
    La nata líquida l'he afegit juntament amb el mascarpone, i tens raó, no estava comentat, se'm va passar (ja està corregit). En realitat, l'autèntic tiramisú no dur nata.
    Com veuràs, he incorporat els mateixos comentaris de les variants del tiramisú anterior en aquesta recepta de tiramisú de coco, per deixar-ho més clar.
    Moltes gràcies per la teva aportació i col.laboració !!!

    ResponElimina
  12. @Carmeta, gràcies !!

    @Alejandra, t'agraeixo la visita !!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !