inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 10 d’octubre de 2013

Rovellons a la planxa


Recepta nº 929 del CPCC.
Pocs plats més bons i amb menys elaboració trobarem en el nostre receptari tradicional.
A més de bo, és un plat molt identitari, molt de casa nostra....d'aquells que fan caliu.
Però té una petita pega: els cucs.
Jo em podria qualificar d'obsessionat envers als cucs.
Em fan molt de fàstic, mira.
Dubto que cap dels meus convidats trobi mai cucs en un plat de bolets preparat per mi.
Li dedico molta estona a revisar els bolets, un per un, trosset a trosset.
Per aquest motiu, aquest és un altre plat d'aquells que gairebé mai em demano en un restaurants, on ja sabem que no estan per aquest mena de miraments. 
Si no els puc collir jo mateix, a mi m'agrada comprar els bolets al mercat municipal.
M'agrada remenar, triar i escollir els que més m'agradin.
A moltes botigues venen safates ja preparades on la meitat d'aquests bolets ja sabem a on van a parar.
Enguany, estem tenint una campanya sensacional i feia molts anys que no trobava tants rovellons d'aquí i, alhora, tan sans. A 17€ el quilo els he pagat.
La resta, doncs ja sabeu, una picadeta d'all i julivert i poca cosa més.
Bé, si, un porronet de vi.


INGREDIENTS
500gr. rovelló fresc
3 o 4 dents d'all
julivert fresc
oli d'oliva
sal

VARIANTS
- També es poden fer a la brasa. Recepta núm. 928 del CPCC
- Es poder fer al forn. Recepta núm. 930 del CPCC

ELABORACIÓ
Com podeu comprovar, he trobar uns rovellons d'excel.lent qualitat.
 
De carn dura, sense està cucats.
I clar, aquests bolets demanen molta paciència amb la neteja. Jo utilitzo paper de cuina humit....
...i poc a poc...els netegeu bé.
Ja tenim una bona safata de bolets frescos, bons i nets. A que fa goig de veure?
I quina flaire que fan.
 
Com podeu comprovar, son uns bolets molt sanots.
Doncs vinga, poseu la planxa a escalfar i, mentrestat, piqueu l'all...
...amb una mica de julivert.
Ben petit.
Tireu un petit raig d'oli a la planxa i poseu-los una estona a foc viu.
Hi podeu tirar un bon polsim d'all i julivert picat, reservant una mica en cru.
Doneu-los la volta...
...fins que agafin bon color.
Ja els tenim perfectament saltats.
Per acabar, saleu-los una mica...i tireu-hi una mica d'all i julivert en cru per sobre.
 
I ja els podem emplatar, ben calents.
Son irresistibles.
 
Acompanyeu-los d'un bon vi negre.
 
Bon profit !!!

10 comentaris :

  1. A mi no em fan fàstic els cucs, ves. Potser és per allò que deia la meva àvia: tot és proteïna!! Evidentment, miro que no me n'hi quedi cap, quan trio els bolets que anem a buscar. Però pot ser que algun quedi ben amagadot... boníssims, els rovellons fets així.

    ResponElimina
  2. Que voy ..con lo que me gustan a la plancha ...se ven unos niscalos hermosos y sanisimos ..que suerte

    ResponElimina
  3. Uhmmmmm ! Com m'agraden els rovellons... aquest cap de setmana els tornaré a comprar... També han començat a vendre les castanyes... Que bones....

    ResponElimina
  4. Com poden arribar a ser tan bons els bolets? I pensar que durant anys no els volia provar i que no va ser fins recentment que vaig descobrir com de bons són. :-)

    ResponElimina
  5. bocado divino¡¡ este año nos ponemos las botas¡¡

    ResponElimina
  6. Que en son de bons els bolets¡¡¡¡¡¡¡¡¡el cap de semana a gaudir del bosc

    ptons

    ResponElimina
  7. Mmmmmmm que bons!! Aixó si que es "mel de carxofera".

    ResponElimina
  8. @Marina, visca la proteïna !!!!...jeje !!!

    @Gartutti, pocas veces encuentro bolets tan sanos, sinceramente.

    @CanJoaniSara, gràcies per la visita companys !!!

    @JaumeG, doncs sí, ja venen les castanyes, producte amb el que m'agrada cuinar

    @Calvin, doncs ara has de recuperar tot el temps perdut !!!

    @Miquel, di que si !!!

    @Dolors, qué grans que son els bolets !!!....gràcies per la visita

    @CuinerdeGuardia, mel de carxofera !!!...m'ha agradat l'expressió.

    Gràcies a tots per la vostre visita !!!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !