inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 31 d’octubre de 2013

Pops i rovellons amb salsa d'espinacs


Ara feia uns dies que no creava res nou.
I jo també tinc el meu petit neguit de fer coses noves, com tothom.
Però ara que penso, semblaria una contradicció dir que has inventat un plat tradicional nou, oi?
Nou i tradicional no lliguen massa.
En qualsevol cas, reconec que no cal ser gaire espavilat per crear plats com el que us presento avui, es evident.
Això no treu que us vulgui recomanar aquesta recepta.
La combinació del pop amb els rovellons i aquesta salseta suau però amb caràcter, és una d'aquelles cosetes ben trobades que cal tastar.
Entra pels ulls, ho sé, però encara està més bo quan el tastes.
Com veureu, és un plat no massa complicat de fer i el podeu deixar mig preparat unes hores abans de presentar-lo, si cal.
Espero que us agradi.

INGREDIENTS
500gr. pop de platja
300gr. rovelló fresc
3 dent d'all
oli d'oliva
all i julivert picats
sal

Per la salsa
1 manat d'espinac fresc
1 dent d'all
pebre negre
1/2 porro
125ml. crema de llet o nata per cuinar
1 cullerada del brou de bullir els espinacs i els pops
oli d'oliva
sal

VARIANTS
- Hi podeu incorporar un parell de bitxos si voleu que piqui

ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients.
Els rovellons ja els hem netejat a consciència prèviament.
Els pops, demaneu al peixater/a que us tregui els budells.
Són pops de platja, de mida mitjana.
All i julivert que no falti.
I començarem per preparar els espinacs.
Tallem la part baixa, on hi ha les arrels.
I els submergim en aigua dues o tres vegades.
Com ja sabreu, els espinacs tenen molta sorra i convé netejar-los varies vegades.
Poseu una olla a escalfar amb abundant aigua i quan bulli afegiu-hi els espinacs.
De seguida rebaixaran el seu volum tres o quatre vegades. Deixeu-los coure uns 10 minuts.
Reservarem els espinacs cuits però conservarem l'aigua de cocció.
En aquesta mateixa aigua, afegiu-hi els pops....que estaran uns 25-30 minuts.
Mentrestant, seguirem elaborant la salsa d'espinacs. Piqueu mig porro ben net.
En una paella amb una mica d'oli d'oliva daurem uns alls tallats a làmines.
Abans que no es torrin massa, hi incorporarem el porro.
Ho empebrem.
  Deixem que agafi color tot plegat
A continuació hi aboquem els espinacs ben escorreguts.
Ho salem una mica.
Hi tirem un parell de cullerots del brou de bullir els espinacs i els pops.
També hi tirarem la crema de llet, llet evaporada o nata líquida.
  Ara, deixarem que faci xup-xup uns deu minuts. Rectifiqueu de sal si cal.
Finalment, passeu aquest preparat a un pot per triturar amb la batedora elèctrica.
Deixeu-ho ben fi i reserveu-ho.
Ara, en un altre paella amb un raig d'oli....saltem els bolets.
Piqueu una mica d'all i julivert fresc...
  ...i tireu-ho per sobre del bolets i, després de deixar anar tota l'aigua, deixeu que agafin color. Reserveu-los.
Per un altre banda, ja tenim els pops ben cuits....

Amb dos o tres alls aixafats...aromatitzem un raig d'oli d'oliva en una paella...
..i hi posem també el pops.
L'objectiu es deixar-los ben torradets.
Hi afegirm els bolets que haviem reservat i ho salem tot plegat.
Una mica de julivert fresc per sobre...
...i ja podem emplatar.
Posarem una mica de crema al fons del plat.
  I a sobre hi posem el pop amb els rovellons.
També els podeu servir amb una mica de salsa per sobre.
La crema, si cal, l'escalfeu una mica abans d'utilitzar-la.
I a gaudir d'aquest plat tan atractiu.
Acompanyeu-lo del vi blanc o negre que més us agradi.
Bon profit !!!

5 comentaris :

  1. Fantàstic¡¡¡¡¡¡¡¡¡
    m'encanta el plat i la presentació Albert, t'hi has lluït¡¡¡ ara, si no plou , adéu rovellons......haurà de ser amb fredalucs .........ò fredolics com tú dius

    una forta abraçada

    ResponElimina
  2. Quina pinta deu meu !!!!

    Quan aromatitzes l'oli amb els tres alls aixafats amb pell, els retires ???

    ResponElimina
  3. @Dolors, tens raó, gràcies per la visita!
    @Bernat, no els retiro, el presento en el plat amb pell i tot.

    ResponElimina
  4. Guau! Molt bona pinta!!! Al meu home li encanta el pop, segur q li encanta! Em sorprèn que els espinacs el bullis tant però? Gracies Albert

    ResponElimina
  5. @Marta, és un error !!!....son 10 minuts...ja està corregit. Gràcies per avisar.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !