inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 7 d’octubre de 2013

Pollastre rostit amb torró d'Agramunt



Avui utilitzaré el torró artesà més típic d'Agramunt, del fabricant Torrons Fèlix, del que ja us en parlava a l'article Torrons IGP d'Agramunt.
Quan em vam suggerir quina recepta podria fer amb el torró d'Agramunt de seguida ho vaig tenir clar, un rostit.
Era d'esperar que l'aportació de l'avellana seria un factor d'èxit en un guisadet tradicional com aquest.
No és un plat dolç com es pugui pensar inicialment i l'aportació del sucre del torró permet matissar tots els sabors dels ingredients.
Aquesta recepta, és de fabricació pròpia i, per tant, no apareix en el famós Corpus del Patrimoni Culinari Català. Qui sap si hi apareixerà en el futur, jeje.
Un plat molt recomanable de fer i de tastar, del que podeu gaudir tot l'any.
Recordeu que el proper cap de setmana, el 12-13 d'Octubre de 2013 se celebrarà la Fira del Torró a Agramunt d'enguany.  Podeu consultar el blog de la Fira del Torró a http://blog.firadeltorro.com/.


INGREDIENTS
1 pollastre tallat a trossos
2 cebes trinxades
5 dents d'all
1 raig de brandi
1 raig de vi blanc
2 fulles de llorer
1 branca de canyella
3 galetes de torró d'Agramunt
300gr. rovelló fresc
julivert fresc
oli d'oliva
una mica de llard
aigua
sal

VARIANTS:
- Podeu emprar altres bolets o prescindir d'ells
- S'hi poden afegir prunes i pinyons

ELABORACIÓ

Preparem tots els ingredients.

El pollastre, com sempre, si és ecològic molt millor.

Com que som en temporada alta de bolets frescos...n'hi posarem uns quants rovellons.

Aquest any, precisament, són magnífics...i cap d'ells surt cucat.

Salem el pollastre que haurem netejat i assecat prèviament .

L'empebrem també.

En una cassola fonda, de metall o de fang, hi posarem un bon raig d'oli d'oliva i un bon tros de llard.

Quan el llard sigui desfet i tot el greix calent, hi abocarem el pollastre....

...i deixem que agafi color per totes bandes.

Si no us hi cap tot, feu-ho en dues tandes.

Trinxeu la ceba.

Amb tot el pollastre daurat a la cassola, ja hi podem abocar la ceba.
Prèviament, si cal, podeu desgreixar la cassola i treure una mica d'oli. Deixeu el just.

I l'all, mal tallat.

Un parell de fulles de llorer....

...i una branca de canyella.

En aquest punt hi posarem el vi. A mi m'agrada fer meitat brandi meitat vi amb aquests rostits...

...i de vi blanc utilitzo un vi Pinord per cuinar.

Aproximadament un got d'alcohol en total.

L'aboquem a la cassola...

...ho tapem i ho deixem coure a foc mitjà durant uns 15 minuts.

Mentrestant, podeu aprofitar per anar netejant els bolets, amb un drap humit i molta paciència.

Fins que us quedin de pel.lícula.

Macos eh?...i són d'aquí, de la terra.

Un cop passats els 15 minuts ja hi podem tirar l'aigua per coure la carn.

No us passeu amb l'aigua. És millor anar afegint miquetes d'aigua calenta que posar-la tota de cop. Que no cobreixi mai del tot el pollastre. Ho deixarem coure uns 40-45 minuts. I l'aneu remenant de tant en tant clar.

Pelem un alls...

...i els piquem amb una mica de julivert fresc.

Ben petit.

Talleu els bolets a trossos grans...

...i salteu-los en una planxa amb un raig d'oli i una mica d'all i julivert per sobre.

Quan tinguin color daurat els reservarem. No cal salar-los.

Quan el rostit ja porti mitja horeta de cocció...podeu salar-ho.

I ho tornem a tapar durant una estona més.

Quan faltin 10 minuts per acabar la cocció, hi posarem el torró.

Utilitzaré tres galetes de torró com aquestes.

L'he partit una mica, però no cal esmicolar-lo.

Trobo que es interessant trobar l'avellana sencera en aquest rostit.

El torró s'anirà desfent poc a poc, així com la galeta de clara.

Ja fa goig de veure'l eh?.

En el mateix moment, hi podem incorporar també els bolets.

I els repartim bé.

Deixeu que bulli uns minutets més per integrar tots els sabors.

Tasteu el rostit i rectifiqueu de sal si cal.

Un cop el pollastre estigui ben cuit, pararem el foc i ho deixarem reposar una o dues hores.

Com tots els rostits, sempre son més bons d'un dia per altre.

I ja ho podem emplatar.

Poseu-hi una mica de tot, de pollastre, d'avellanes, de bolets...i de suquet.

Sembla molt oliós, però no es pas. La salseta incorpora tota l'essència del torró.

Us puc assegurar que és un plat excel.lent i molt recomanable.

El tastem?...ummmm....que no cal que sigui Nadal per menjar-lo, eh?

Bon profit !!!

6 comentaris :

  1. Això ha d' estar d' infart!
    Quin ingredient creus que substituiria millor el torró d' agramunt? si, ja sé que és indispensable, però crec que aqui em seria impossible o bé molt car d' aconseguir. Tens cap alternativa? moltes gràcies :D

    ResponElimina
  2. @Enric, el torró de pedra, del dur....aquest també va bé.

    ResponElimina
  3. ostressss!!! a casa meva hi haura un divorci!!! li dic al meu marit uis jordiii mira que ha fet el albert!!! i em diu collonsss ja amb el albert,jajajajajajaj pobret meu que nomes sap fer truitas a la francesa!!! pero cada dia em sorprens més!!! quina pintaaaa!!! aixó caura si o si!!! un petonarro!!!

    ResponElimina
  4. Caram Albert quin espectacle¡¡¡¡,
    mira que m'agrada fer rostits,però amb torró no m'ho hagues imaginat mai.
    Ho provaré quan arribi el meu fill en Roger que és un excel.lent catador de plats teus¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡
    un petonàs

    ResponElimina
  5. Bon dia a tothom!, Només puc que donar les gràcies a l'Albert, per aquesta recepte, la vaig fer el dia de Nadal i a estat un éxit, tothom s'ha llepat els dits a tingut un éxit espectacular, l'hi vaig afeixir conill i el pollastre de Pagés. Moltes gràcies Albert!!
    Que tingeu una bona entrada d'any.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !