inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 15 d’octubre de 2013

Pintxo de figa, raim, grana padano i vinagre de mòdena


Ara feia temps que no us presentava cap pinxo, una de les meves aficions.
Per tant, aprofitarem la temporada de figues fresques per a combinar-les amb altres ingredients, com ho són el formatge i el raïm, també de temporada.
Procureu gastar les figues més dolces i madures però que mantenguin una certa estabilitat.
Podeu triar qualsevol formatge, però que sigui ben sec. Un tipus Flor d'Esgueva és molt adient.
Finalment, regarem el pinxo amb una mica de crema de vinagre de Mòdena, també dolça, i que podeu trobar a les botigues La Sirena.
Aquests pinxos, els podeu oferir com aperitiu, tapa, berenar, pica-pica o també per postres, acompanyats d'una copa de garnatxa o vi de gel.
Així que...us agrada menjar figues?....figues de menjar....vull dir, clar....que de la resta de "figues" ja hi ha altres blogs per tractar el tema. Bé, deixe-m'ho estar, millor.
Desitjo que us agradi.

INGREDIENTS
figues fresques i madures
formatge de sec
raïm fresc
crema de vinagre de Mòdena
torradetes planes tipus "picos"

ELABORACIÓ
Hi ha moltíssimes formes de menjar les figues.
  La figa ha de ser ben dolça, però.
Ha tenir un color intens....i de textura sagnant.
Busqueu les que es puguin pelar millor i peleu-les amb molta cura de no desfer-les.
Les farem a rodanxes.
 En aquesta ocasió he utilitzart un formatge de vaca sec, que tallarem a rodanxetes.
 El raïm, el rentem bé...
 ...el partim per la meitat i li traiem les llavors, però la pell no cal.
Les torradetes de pa...han de ser de les més bones, amb gust característic.
 Col.loquem una rodanxa de figa sobre la torradeta.
Agafem uns escuradents i punxem el raïm...
 ...a continuació punxem el formatge i fem sortir l'escuradents una mica.
 Si intenteu punxar-ho tot muntat...desfareu la figa i se us desmuntarà el pinxo.
Si punxeu prèviament el raïm amb el formatge...ja serà més difícil. Però punxeu suaument també.
 Per acabar el punt de la crema balsàmica donarà color, sabor i aroma al pinxo....i el sabor característic final.
Ja els podem servir. Els podeu preparar amb temps i reservar a la nevera sense problema.
Bon profit !

10 comentaris :

  1. La figa és una de les fruites que més m'agrada. Sobretot, quan no és l'única protagonista. Aquest és cas del teu pinxo, que m'agrada força.

    ResponElimina
  2. senzill i bò, m'agrada molt¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

    ptons

    ResponElimina
  3. Quin pintxo més bo, m'encanta la combinació de formatge curat amb un bon vinagre balsàmic i en aquest cas hi afegim el toc dolç de les fruites! Boníssim

    ResponElimina
  4. Una combinació boníssima!!! m'encanta1

    ResponElimina
  5. Un pintxo boníssim... i tot de producte de temporada!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. @Dolors, gràcies maca !

    @Montse, un pintxo ràpid de fer i bo, si.

    @Teresa, gràcies per la visita !

    @Antonio, de temporada total.....les torradetes també....jeje.

    ResponElimina
  7. ALbert, no sé si em llegiràs essent una recepte tant antiga.... voldria fer aquest pinxo per l'aperitiu de Nadal, però no crec que ara trobi figues, oi? Creus que es podria substituir la figa per algun altre fruita que pogui trobar ara? Moltes gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mei,
      Amb aquestes temperatures no descartis trobar-ne. A la boqueria segur que en trobes.
      Amb figa seca també pot quedar bé. Ho provaré jo també.
      Molta sort! i bones festes!

      Elimina

Gràcies pels teus comentaris !