inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 17 d’octubre de 2013

Pebrots de Padrón


Segons la Viquipèdia, el denominat "Pebrot de Padrón" és una varietat de pebrot (Capsicum annuum) originària d'Herbón (parròquia de Padrón) a la província de A Corunya, a Galícia (Padrón).  Població on he estat personalment i no gaire atractiva des de un punt de vista turístic, sincerament. Això si, vam veure moltes senyores gallegues (i al dir senyores gallegues ja s'entén que són corpulentes senyores gallegues) que venien bossetes de pebrots a cada cantonada. N'hi havia per tot arreu.
El pebrot de Padrón es de petites dimensions, entre uns 5 i no més de 10 cm, de color verd oliva a verd groguenc i que tenen com a particularitat gastronòmica, a més de la seva generalitzat intens sabor, el qual alguns exemplars resulten particularment picants, aproximadament entre un 10% i un 25%.
Com veureu, no necessiten massa elaboració.
La forma més tradicional de servir-los és fregits o fets a la planxa...i presentats amb un polsim de sal, de vegades, grossa o en escates.
A mi m'agrada utilitzar-los com a tapa o com acompanyament d'altres plats.


INGREDIENTS
500gr. pebrots de "Padrón"
oli d'oliva
sal grossa o en escates

ELABORACIÓ
Sempre tenen un aspecte molt atractiu.
Renteu-los bé.
En una paella ben calenta amb un raig d'oli, salteu-los.
Remeneu-los bé, ja que s'han de fer per totes bandes.
Quan el color daurat sigui majoritari ja podeu apagar el foc.
Encara que els veieu sencers...la calor residual farà que s'abaixin i quedin tovets.
Finalment, a mi m'agrada salar-los amb sal d'escates Maldon.
Uns quants vidres per sobre....li donaran textura i sabor, al igual que passa amb el Pop a Feira.
I ja els podem servir a taula, ben calentons.
Assegureu-vos de tenir beguda a prop abans de tastar-ne un.
En tastem un?
Ummm....aquest no pica...però el segon si...i ha sigut bàrbar !!!...m'encanta !!!
Com podeu veure, també els podeu utilitzar com a guarnició d'unes Albergínies farcides.
Bon profit !!!

12 comentaris :

  1. Estan " de muerte " Albert, son boníssims i alhora divertits, plens de sorpresa, que si pica..... que si no pica.... i les cares de la gent quan un és picant¡¡¡¡¡¡¡¡¡ jejejeje....

    una abarçada wapo

    ResponElimina
  2. La beguda només ajuda a expandir la substància que provoca la picor (capsaicina). El que fa que et piqui tota la boca. Diuen que el millor remei es una bona cullerada de yogurt perquè contraresta l' efecte... Com veus aquesta combinació de pebrots amb yogurt mestre? jo com que prefereixo que piqui haha.

    ResponElimina
  3. @Dolors, si que es divertit, si, jeje.

    @Enric, je,je....jo penso que menjar pebrots de Padró amb iogurt....és fer el borinot, directament. El qui menja aquests pebrots els menja per què està disposat a asumir les conseqüències. Qui no vulgui picant...que no en mengi, però no fotem invents. I es que el picant no es pas dolent si es consumeix moderadament.
    Gràcies pels teus comentaris !!!

    ResponElimina
  4. Són boníssims, però quan n'enganxes un... una bona llesca de pa per anular les conseqüències, heheh

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. A casa nostra també ens agrada molt, fer-los servir per acompanyar. últimament, no hi havia manera de trobar padrons que piquessin, -allò de trobar el traïdor-, però l'altre dia vam estar en un restaurant on en vam trobar un parell, entre la resta. Va ser com recuperar un plat del passat, he he he. Petons

    ResponElimina
  6. Jo els compru normalment al CONDIS i et puc dir que mai he menjat un de Picant..
    Els unics que he menjat picants han sigut d'un amic amb familia a Galicia que de tant en tant li envian aquestos pebrots.
    Salutacions.

    ResponElimina
  7. @Jaume i @Marina, estic totalment d'acord amb vosaltres. Lamentablement costa molt trobar pebrots de Padró que piquin per aquestes contrades. No sé d'on venen els del CONDIS o similar, però es cert que sempre fan llufa, vaja, que no són els autèntics de Padró.
    Aquests en concret els vaig comprar al Makro i venen de Galícia (això diu l'etiqueta). Per tant, són autèntics. Us puc assegurar que feia molt de temps que no em picava tant la boca com amb aquests que veieu a la foto, per què de picants en sortien un o dos de cada tres!. Quan ja en portes quatre o cinc....desitges que no et toqui un altre de picant...però alguna estranya força masoquista t'empenta a seguir...i no pots parar de torturar-te !!!....t'agrada !!!
    Com passa amb moltes altres productes, hem de vigilar el que comprem...i, tot i així, ens colen gat per llebre en massa ocasions.
    Estem venuts.

    ResponElimina
  8. MMM Ahir en vaig menjar.. bonisims www.etiametiam.blogspot.com

    ResponElimina
  9. mmm nosaltres aqui a l'emporda en tenim! je je

    ResponElimina
  10. M'encanten i els faig exactament com tu... En el meu cas en un wok, però queden de conya i amb la Maldon, encara més!!!

    ResponElimina
  11. Me parece vergonzoso que catalanices el nombre de localizaciones gallegas. Te das cuenta que esto es como si yo en vez de Lleida, llamase Lerida a la ciudad? Despues habláis de que españa no os permite utilizar vuestro idioma y vosotros haceis lo mismo. Es A Coruña y PADRÓN. No La Corunya no Padró.

    ResponElimina
    Respostes

    1. Hola Reo
      De entrada, agradecerte la visita.
      Respecto a catalnizar nombres, pues técnicamente te diré que tienes razón, es algo que muchos hacemos sin darnos cuenta, en realidad, y en ambos sentidos. He estado en Galicia varias veces , que me encanta y tengo familia, y muchos allí me llaman Alberto cuando en realidad es Albert. Pero no me llevo las manos a la cabeza, ni mucho menos. Ni tampoco soy de los que dicen "que españa no os permite utilizar vuestro idioma", así que no me incluyas, por favor.
      Es razonablemente lógico que pase y no deberiamos dramatizar.
      Al fin y al cabo, este sitio es personal. De ser una web profesional o empresarial seguro que los filtros de rigurosidad escrita lo hubieran corregido.
      Yo creo que el asertivismo es cada vez más importante en las nuevas sociedades, lo que nos permitiría alejarnos de los extremos más radicales. En todo, en la vida, vaya.
      En cualquier caso, lamento que te haya molestado y queda corregido.
      Saludos.
      Una abrazo!

      Elimina

Gràcies pels teus comentaris !