inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 30 d’octubre de 2013

Pastís infantil de nata rosa


L'altre dia, la meva filla Vinyet va fer quatre anys.
Dies abans li vaig preguntar:
- Vinyet, com vols que sigui el teu pastís d'aniversari?
- Que sigui de cacaaaaaa....amb una mica de pipiiiiiiii....jijijijijijiji...
- No, va, cutxipurri....ara seriosament, de què el vols?
- Vull que sigui de color rosa....i amb xocolata
I així ha estat.
Aquest és un pastís infantil molt fàcil de fer, tot i que pugui semblar el contrari.
Com veureu, només heu de preparar un pa de pessic i muntar nata amb una mica de colorant.
Una mica d'almívar pel sucre bany....i el tema decoració el que més us agradi.
Jo he optat per fer diverses formes amb cobertura de xocolata i massapà blanc.
El resultat...un pastís molt vistós, bo de gust i que sobretot agrada als mes petits de la casa.
Veiem tot el procés?


INGREDIENTS
1 pa de pessic ó tortada
sucre bany (+ brandi)
1 litre de nata per muntar
125gr. sucre
colorant vermell

Per decorar
ametlla crocant
cobertura de xocolata negre
massapà blanc
sucre llustre (glaç)


ELABORACIÓ

Com ja hem vist amb altres pastissos, el dia abans prepararem el pa de pessic o tortada.
Us recomano visitar prèviament la recepta Tortada (pa de pessic amb emulsionant), tot i que també podeu fer un clàssic Pa de pessic tradicional.
En cas que el motlle sigui metàl·lic, recordeu untar-lo amb mantega desfeta i enfarinar-lo
Cap al forn.
Amb el pa de pessic completament fred, comencem a fer el pastís.
Com sempre, hem de retallar les capes del pastís. Us he heu de prendre amb calma i fer-ho poc a poc, però és molt important que us quedi el més recte posible.
Tot i així, sense un serra de pastisseria, el més normal es que no us quedi del tot recte. Per tant, haurem de repelar una mica per deixar la capa de pa de pessic nivellada. En aquest cas, he tallat la part de dalt (que conservaré per a fer un Púding de poma)...i amb la resta dues capes: la inferior i la superior.
 Seguim retallant...
Veieu com han de quedar les capes?....ben anivellades. Insisteixo en que és important per l'estabilitat final del pastís.
 Ara, i per qüestions d'estètica, repelarem els laterals. Aquest pa de pessic sobrant
Ens ha de quedar així el pa de pessic.
...i tallat per la meitat, clar.
Ara prepararem el que se'n diu "sucre bany" o barreja d'almívar amb brandi.
Jo faig 80% almívar + 20% brandi. És poca quantitat pels nens i hi aportarà un gran aroma.
Si no voleu afegir licor, pinteu-ho només amb almívar o amb llet directament.
  Barregem bé el sucre bany.
Ara hem de muntar la nata. Hi posem 125gr. de sucre per litre de nata.
La nata...
...i el colorant alimentari que farà que el pastís sigui rosa. Podeu trobar aquests productes a Solé&Graells o a Sosa.
Hi posem molt poquet.
Remenem una mica i comprovem de color. Vigileu no us passeu.
Posem la nata a muntar a velocitat màxima.
Mentrestant, podem anar pintant la part baixa del pastís amb el sucre bany.
La nata de seguida estarà muntada.
Ompliu una mànega amb un cornet estriat.
Farciu el pastís i cobriu-lo amb l'altre capa de pa de pessic.
  Torneu a banyar amb sucre bany.
I ara si, hem de cobrir tot el pastís amb aquesta nata....
  ...i una mica de paciència.
Amb una mica de pràctica us quedarà força decent. Jo he perdut molta pràctica !!!! jorl !!!!
Ara, aprofitarem per decorar els laterals amb una mica d'ametlla crocant.
Es important utilitzar un suport de plàstic o metàl.lic sota el pastís. Això ens permetrà manipular-lo sense problemes.
Ara, amb l'ajuda d'una paletina, traiem el suport inferior i col.loquem el pastís sobre un cartró amb blonda.
Que ens queda?....decorar.
Jo he fet unes roses molt tradicionals, però que sempre funcionen bé i als petits els encanten.
Amb un cornet més petit, he completat la decoració.
Com que estem treballant amb nata...es molt recomanable reservar el pastís al congelador fins una hora abans de consumir-lo, aproximadament.
Si us sobra nata...podeu omplir uns bols petitons...
...i cobrir-los de crocant.
  Ara anem a preparar la decoració de xocolata.
Posarem uns 200gr a escalfar al bany maria.
Quan sigui desfeta...haurem de remenar una estona i esperar que s'atemperi.  Es a dir, que no estigui calenta. En realitat s'hauria d'atemperar amb una rasqueta...però en aquest cas no caldria.
Utilitzaré uns fulls DIN-A4.
  Escampeu una quantitat de cobertura de xocolata amb una paletina.
Espereu que la cobertura travi (es posi dura). Si cal, poseu-la a la nevera una estona. Amb la cobertura mig travada podreu tallar-la al vostre gust i fer quadrats, rombs, rectangles, etc...
Aprofitarem per fer un cornet de paper i escriure quatre coses.
Vinyet, el nom de la meva filla....i alguna coseta més.
Podeu fer unes valles...ja veureu per què.
Amb el cornet de xocolata també podeu fer cercles.
Ara, farem unes boletes amb massapà (ja en tenia fet).
Agafeu una boleta i col.loqueu-li a sobre dos trossets de xocolata quadrats. Farem unes casetes. Podeu tirar una mica de sucre en pols per sobre, que semblarà neu.
Col.loqueu també una bola de massapà a cada rosa de nata.
Finalment, ja podeu muntar el pastís amb les lletres, les casetes, la valla i la decoració de xocolata.
I ja tenim la decoració acabada.
Només quedarà posar-hi les espelmes...!!!     
  El voleu tastar?
 
Vinga va...
...nyam !!!!...i que no falti la copeta de cava ben fresc, eh?....o el "Pinky", pels petits, jeje.
Bon profit !!!

11 comentaris :

  1. Quin paràs estas fet Albert¡¡¡¡ un pastís preciós i sens dubte boníssim.
    Per molts anys¡¡¡¡
    una abraçada

    ResponElimina
  2. Per molts anys Vinyet !!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  3. @Dolors, moltes gràcies !!!
    @Marina, mono oi? jeje
    @Jaume, gràcies de part de la Vinyet !!!

    ResponElimina
  4. Hola Albert! He vist que utilitzes aquest sucre bany en molts pans de pessic... Quina finalitat té? Bé, no sé si ho has explicat en algun lloc... peró jo no ho he sabut trobar.
    I diga-li a la Viñet que aquest pastís em fa molta enveja.... jo m'acavo d'acabar el meu ara per berenar, i me n'has fet agafar ganes de més!

    ResponElimina
  5. @Enric, moltes gràcies !!!
    @Moxi, tots els pastissos s'han de banyar amb sucre bany o llet per donar untuositat i evitar que el pa de pessic quedi sec al paladar. Seria com posar tomaquet al pa o no. Gràcies pel comentari.

    ResponElimina
  6. Un pastís molt bo i molt bonic!! Moltes felicitats per la part que et toca!! Petonets!

    ResponElimina
  7. Precios Albert....la meva filla ja m'ha dit que vol pastis rosa pel seu aniversari...

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !