inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 22 d’octubre de 2013

Panellets de pinyó sense sucre


De moment, no soc diabètic...però la meva mare i àvia ho eren i tinc molt present quines són les dificultats que comporta aquesta malaltia en el dia a dia.
Qui sap si ho acabaré sent...
Per aquest i altres motius (que no cal estar malalt) us proposo tastar aquesta variació del panellets més tradicionals de casa nostra, i creieu-me.....a mi m'ha convençut completament.
Segur que teniu present aquell vomitiu i repugnant anunci d'ambientadors que diu "...en este complejo de vacaciones escondimos objetos malolientes....¿a que les olerá a estas personas que no sospechan nada?"
...i patatim patatam, oi que si?
Jo els recomanaria fer la mateixa prova amb un bolquer del meu fill petit després de menjar carn d'olla.
Total, que jo també he fet la prova a casa meva, però sense "objetos malolientes".
He repartit panellets fets amb aquest massapà sense sucre a la família i amics.
Sense dir res.
Tot van ser felicitacions i ningú va sospitar absolutament res.
Això vol dir que l'edulcorant va fer la seva feina a la perfecció...i l'experiment ha funcionat molt bé.
El problema es que quan saben que no engreixen tant....se'ls foten tots !!!, jeje.
Obliden que el pinyó i l'ametlla també són força calòrics.
Però tot i col.laborar amb el fabricant d'aquest edulcorant (Dayelet) no puc obviar el punt crític que tot professional ha de tenir. Si sou prou gourmets notareu lleugeres diferencies. Notareu que no son tan escandalosament dolços com els panellets normals amb sucre.
Això es pot considerar una avantatge o un inconvenient, segons el paladar de cadascú.
Per tant, la meva conclusió, i com a pastisser que he sigut, es que el resultat és més que exitós.
Aquests panellets sense sucre no tenen absolutament res a envejar als que duen sucre.
Per cert, també volia fer-vos un comentari respecte dels pinyons, com ja vaig fer en la recepta dels Panellets de pinyó.
Compte amb els pinyons que compreu...que siguin europeus, no asiàtics!.
Si us fixeu, hi ha uns pinyons més gruixuts, amb més forma de pera del normal i que a més tenen una punta negre. Això vol dir que són del tipus asiàtic "Pinus Koraiensis". La diferència amb el pinyó autèntic i tradicional "Pinus pinea" (el pinyó pinyoner de casa nostra) és bàsicament el gust. Són mil vegades més bons els pinyons europeus que els asiàtics. Si podeu feu la prova i tasteu-ne un de cada.
Molta gent això no ho sap.
I ho dic per què en moltes botigues te'ls venen a preu de pinyó europeu (que és més del doble del que valen aquests)....es a dir...una "timada".
Jo això ho sé de treballar a la pastisseria...que molts proveïdors t'ho intenten encolomar (gat per llebre).
Estareu d'acord amb mi que el panellet de pinyons és el panellet estrella i el més car.
Enguany, el panellet està més car que mai i es que cada cop hi ha menys pinyes a Europa, o això diuen.
Recordeu que si voleu fer panellets els dia abans haureu de preparar el massapà i l'adob dels pinyons.
Amb aquesta recepta no rebaixarem el preu dels pinyons...però si, almenys, les calories.
Espero que us agradin.
Us recomano la lectura d'altres varietats de panellet com:
- Panellets de pinyó (amb sucre)
- Panellets d'ametlla
- Panellets de codony
- Panellets de coco


INGREDIENTS
300gr. massapà blanc sense sucre 

Pels pinyons
300gr. pinyó europeu
1 ou batut
1 l'almívar d'un pot petit de cirera (només volem l'almívar, la cirera no)
colorant color ou

ELABORACIÓ
Per fer panellets de pinyó el dia abans haureu de preparar l'adob. 
Si no ho feu us costarà molt fer que els pinyons s'agafin al massapà.
Aboquem els pinyons en un bol. Aquesta any son particularment cars, a 25€ els 300gr els he pagat.
No és imprescindible, però una mica de colorant color ou farà que els panellets tinguin un color més atractiu. A totes les pastisseries se'n posa, però si no en teniu no passa res.
 A banda del colorant, hi posarem unes tres o quatre cullerades d'almívar de cirera.
 Un ou....
 ...i ho barregeu bé...amb les mans bens netes.
 Ara els hem de deixar reposar 24 hores.
 Tapeu-los i reserveu-les a la nevera.
 El massapà també l'haurem fet el dia anterior.
 Passades aquestes 24 hores, notareu com els pinyons estaran molt i molt enganxosos. Veieu aquests fils que deixen anar?...amplieu la foto si cal. Això és el que farà que s'enganxin bé els pinyons al massapà.
 Fem unes tires de massapà. Podeu utilitzar una mica de sucre llustre (glaç) per evitar que s'enganxi al taulell.
Talleu petites porcions de massapà. Pequeu de petit, sobretot.
Penseu que amb els pinyons guanyaran el doble de mida
 Ara fem boles...
 ...i en posem unes quantes en el bol dels pinyons adobats.
 Amb paciència...feu boles i enganxeu els pinyons.
 Us han de quedar perfectament rodonets.
 Reserveu-los en un altre safata.
Ara, poseu-los en una safata pel forn amb un paper cuisson. Al mateix temps que els col.loquem, els aixafem lleugerament...per assentar-los a la safata i evitar que rodin. Però molt poc, eh?
Ja podeu posar el forn a 220º graus...en mode grill. Recordeu que els panellets no s'han de coure, només flamejar dins el forn, que agafin color i prou.
Abans d'entrar al forn....bateu un ou...
...i pinteu-los una mica.
 I cap dins.
En 10 minuts, ja agafaran bon color. No espereu més.
Si voleu, quan surtin del foc i amb el pinzell ben escorregut, torneu a pintar els panellets per donar una capa addicional de brillantor. La mateixa escalfor del panellets coure aquesta fina capa d'ou. 
I ja només cal esperar a que es refredin.  
 No els apileu si son calents. Per conservar-los, tapeu-los amb un drap net, fora de la nevera.
 En tastem un?......ummmmmmmmmmm !!!
 Bon profit !!!

11 comentaris :

  1. Quin goig que fan Albert.....però no tinc mai la paciencia de fer-los, a veure si aquest any m'animo.

    una abraçada

    ResponElimina
  2. @Dolors, No costen gaire de fer, Dolors, de veritat. Si fas el massapà i l'adob dels pinyons el dia abans...a l'endemà només has de fer boletes i posar-les a flamejar al forn. En una horeta els dos dies ho tens fet. El problema es voler fer de tots els tipus i colors. Jo, de veritat t'ho dic, només faig de pinyó, d'ametlla i amb el massapà que sobra...alguna varietat diferent de l'any anterior. Però ja està. No en faig de 10 classes diferents. Al cap i a la fi, els que més triomfen són els de pinyó....i la resta ja es atipar-se, jeje.

    ResponElimina
  3. Genial aquesta opció de fer els panellets sense sucre, jo intento controlar la seva ingesta, però clar, a vegades no sé com substituir-lo... m'apunto la recepta!

    ResponElimina
  4. Mmm... quins panellets, renoi! I quin riure, avui, amb això de l'anunci maloliente... el que s'ha de fer per vendre!! Tindré presents els consells pels panellets.

    ResponElimina
  5. @Dolors, de res
    @Eva, prova'ls i em comentes.
    @Miquel, gràcies nano !
    @Marina, juas, es que és horrorós aquell anunci.

    Gràcies a tots !

    ResponElimina
  6. No sabia que s'hi posés colorant... Interessant la metodologia professional, gràcies per compartir-la. Ah! I per la recepta sense sucre!
    Marta

    ResponElimina
  7. Jo els he provat i no vaig trobar gaire diferencia...ara aixo si, vaig menjar tres...:)

    Petons!!

    ResponElimina
  8. Tienen muy buena pinta..pero si utilizas almíbar y azúcar glas para que no se te enganchen ...estas utilizando azúcar. .entonces los diabeticos ni probarlos..

    ResponElimina
  9. Tienen muy buena pinta..pero si utilizas almíbar y azúcar glas para que no se te enganchen ...estas utilizando azúcar. .entonces los diabeticos ni probarlos..

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !