inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 21 d’octubre de 2013

Panellets de coco


En aquest blog ja hem vist com fer alguns tipus de panellets.
Avui us presento els de coco, una de les varietats més senzilles de fer.
Vaja, que com que no tenen una forma definida...són ideals per sapastres a la cuina.
Amb 200gr. de massapà us en sortiràn uns vint panellets de coco aproximadament, quantitat més que suficient per a una o dues famílies.
Us recomano altres varietat de panellet com:
- Panellets de pinyó
- Panellets d'ametlla
- Panellets de codonyat

Ah!, que voleu gaudir dels panellets de pinyó però no podeu o no voleu menjar sucre?...no us perdeu la recepta dels Panellets de pinyó sense sucre.

INGREDIENTS
200gr. massapà blanc
80gr. coco ratllat
1 clara d'ou
1 ou batut per pintar

ELABORACIÓ
 
Ja sabeu que per fer panellets es aconsellable preparar el massapà un dia abans. D'aquesta manera els sucre gra es fondrà millor amb l'ametlla.
 
Preparem tots els ingredients.

Posem el massapà blanc en un bol.

Hi aboquem el coco ratllat.

Hi posem una clara d'ou (el rovell no).

I, amb les mans ben netes, ho barregem tot plegat.

Heu d'aconseguir una pasta enganxosa com aquesta.

En una safata pel forn amb paper cuisson...hi anirem posant els panellets de coco, tot fent muntanyetes sense massa miraments. La gràcia d'aquest panellet es que no tingui una forma definida massa clara.
 
El pintem amb ou batut. Més o menys, ja que amb aquesta estranya forma no ajuden gaire,oi?
El més important és pintar-los la punta i així quedaran més foscos de la part superior.

Poseu el forn a 220º-230º graus en mode grill.
Recordeu que els panellets només s'han de flamejar, no coure.
Poseu-los en part baixa del forn.
 
Amb 6-8 minuts hauran agafat color. Ja els podem treure.
 
Deixeu-los refredar.

Ja els podeu servir. Si els voleu conservar, millor fora de la nevera i tapats amb un drap net.
 
I a gaudir dels panellets de coco.
 
Aquest n'és un bon exemple, de forma indefinida, però bona forma.
 
Combineu-los amb altres panellets si voleu, com aquests Panellets de pinyó.
Bon profit !!!

11 comentaris :

  1. Quina bona safata de panellets que t'ha quedat, Albert. A casa ja estem a punt per fer allò de "las manos en la masa". Petons

    ResponElimina
  2. @Marina, jeje, em penso que ara tothom s'està preparant per fer panellets. Les visites s'han disparat !!!
    Gràcies per la teva visita.

    ResponElimina
  3. hola, nosaltres aquesta tarde ens hi posarem...gracies per la recepta!

    ResponElimina
  4. Hola, acabo de fer els panellets, de coco i pinyons, encara estan calents, pero boníssims !!!! Moltes gràcies per la recepta.

    ResponElimina
  5. Els panellets de coco em tornen completament boig. Encara que ja hagi passat la castanyada, penso seguir la teva recepta Albert i fer panellets en els pròxims dies. :-)

    ResponElimina
  6. Espero que surtin bons, mai he fet el massapà amb patata. Ho probaré!

    ResponElimina
  7. Hola Albert! Tinc un dubte: podem utilizar coco fresc? Jo el ratllo amb la thermomix, i la veritat és que el sabor és molt millor que el de bossa que vénen tan sec... El dubte és que si li poso la clara d'ou, no quedarà una textura massa líquida? Doncs el coco fresc té més humitat...

    Gràcies,
    Sílvia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Silshake74. Jo no ho faria. No per què el coco sigui fresc t'ha de quedar millor. Com bé apuntes, pots trobar-te amb un excés d'humitat. Salutacions.

      Elimina
  8. Hola Albert, gràcies per la recepta, aquest any la faré segur.
    Vull fer boletes de coco banyades amb xoco, faig les boles de coco com indiques, les poso al forn i un cop fredes les banyo amb xoco o és millor fer boletes de coco sol (sense barrejar amb el massapà) i després banyar-les? Com hauria de ser la barreja?
    Gràcies!!
    Anna Rosa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Anna, El coco l'has de barrejar amb el massapà tal i com veus en aquesta recepta. No cal enfornar les boles de coco banyades amb xocolata, no és necessari. De la mateixa manera es fan les clàssiques castanyes de massapà.
      Sort!

      Elimina
  9. Hola Albert, gràcies per la recepta, aquest any la faré segur.
    Vull fer boletes de coco banyades amb xoco, faig les boles de coco com indiques, les poso al forn i un cop fredes les banyo amb xoco o és millor fer boletes de coco sol (sense barrejar amb el massapà) i després banyar-les? Com hauria de ser la barreja?
    Gràcies!!
    Anna Rosa

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !