inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dissabte, 19 d’octubre de 2013

Ous al plat


Recepta nº 724 del CPCC
En aquesta recepta l'ou es cou en el mateix plat que se serveix a taula. Millor si és una cassoleta de fang.
S'ha de moderar el seu consum, ja que acostuma a ser un plat greixós i amb colesterol  però això no treu que sigui un plat d'aquells plats que sempre es menja molt a gust...malgrat aquell sentiment de culpa que et fa sentir lleugerament incòmode mentre el gaudeixes.
Clar, heu de sucar pa a dojo.
Per un dia....no tingueu miraments.
I es que en una dieta equilibrada...tot hi té cabuda.
Espero que us agradi.

INGREDIENTS
4 ous
sal
oli
mantega

VARIANTS:
- S'hi poden afegir: salsitxes fregides, botifarra blanca a talls, pernil a llesques, tomàquet fregit, xoriço a llesques, sobrassada desfeta, formatge, cansalada fumada fregida o tota mena de verdures bullides. Aquests productes s'afegeixen al plat dels ous abans de posar-los al forn.
- En treure els ous del forn, es pot posar una mica de mantega per sobre dels rovells.
- Hi podeu posar pebre negre

ELABORACIÓ
Us recomano utilitzar una cassoleta individual de fang o terrissa per a elaborar aquest plat.
Preparem tots els ingredients.

Podeu escollir el xoriço que més us agradi.
O llesques de sobrassada. En faré una cassoleta de cada.
Tallem una mica de mantega...
...i la desfem al foc suau.
A continuació, poseu els ous un moment a la planxa perquè comenci a quallar la clara i....
...però de seguida els traieu i els acabeu de coure al forn.
Els ous, pràcticament, s'han de coure amb l'escalfor residual de la cassola.
Podeu incorporar altres ingredients per sobre, com aquesta sobrassada....
....o aquestes llesques de de xoriço.
Saleu-ho i empebreu-ho tot i poseu-ho al forn en mode grill a uns 220º graus.
Procureu que els rovells quedin tendres i la clara, quallada. Vigileu que el rovell es qualla amb molta facilitat. Si us voleu assegurar, podeu fer tot el plat amb només les clares i en l´últim moment afegiu-hi els rovells. És un petit truc.
I ja els podeu servir ben calents.
Bon profit !!!

4 comentaris :

  1. Un plat de tota la vida que sempre be de gust, boníssim!
    Muacs

    ResponElimina
  2. A casa hi afegim butifarra negre,queda boníssim.....

    ptons

    ResponElimina
  3. Quina pinta !!!

    Jo no tinc cassoletes de fang, en teinc d'acer inoxidable.

    Com ho puc fer ???

    Gràcies

    ResponElimina
  4. @Maryar, gràcies per la visita

    @Dolors, bona elecció, si.

    @Bernat, ho pots fer exactament igual. Només has de tenir per la mà quina és l'escalfor residual del recipient, suficient per coure la clara però insuficient per coure el rovell. Fes les teves proves.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !