inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 22 d’octubre de 2013

Massapà blanc sense sucre


En aquest blog ja hem vist com fer el tradicional massapà blanc així com el massapà especial dels tortells de reis. Avui us proposo un versió menys calòrica d'aquest magnífic producte, que podeu extrapolar a tota mena d'elaboracions.
Us puc assegurar que el resultat és formidable. Pràcticament ningú nota la diferència.
Si voleu més informació sobre aquest edulcorant o saber on i com comprar-lo, us recomano la lectura de l'article: Col.laboració amb Dayelet.


INGREDIENTS
250gr. ametlla en pols (marcona)
333gr. edulcorant "Dayelet Mazapanes"
8gr. clares d'ou
3 o4 gotes d'essència de llimona

Pel puré
83ml. aigua
16gr. floquets de patata deshidratats (puré)

ELABORACIÓ
 Preparem els ingredients
  Hi posem l'ametlla en pols dins un bol.
 Obrim el nostre edulcorant...
 ...que té un aspecte més fi que el sucre.
  ...i hi posem la mateixa quantitat d'edulcorant que si ho féssiu amb sucre normal. Aquesta és una de les avantatges d'aquest edulcorant, que permet una proporció al "tant per tant" envers el sucre, una propietat que no acostumen a tenir altres edulcorants.
 Podeu afegir unes gotes d'essència de llimona, de venda en qualsevol herboristeria.
Ara, hi afegim la clara d'ou, que haurem mesurat prèviament. Us recordo la importància de mesurar tots els ingredients en pastisseria. Altrament, us pot sortir tot malament.
 Utilitzarem la pala per barrejar-ho tot i que aquest massapà es pot fer a mà fins i tot.
Per un altre costat, posem l'aigua a escalfar.
 Quan bulli, la retirem del foc i hi aboquem els flocs de patata deshidratats.
 Ho integrem bé.
 Com que està molt calent, ho deixarem refredar uns minuts en un plat.
 Ara, ja ho podem incorporar a la resta d'ingredients.
Amb molt poques voltes a velocitat mínima, de seguida veureu com lliga tot plegat.
No cal treballar-ho més. Ja ho podem retirar del bol.
Ja tenim el massapà fet. Es conserva molt bé dins la nevera, tapat amb paper film per evitar que agafi olors.
El massapà convé deixar-lo reposar un dia abans de fer-lo servir, bàsicament per deixar que el sucre es fongui amb l'ametlla. Amb l'edulcorant, mes fi, això no caldria, però també ho recomano ja que queda mes ben integrat.
Ara ja podeu fer les vostres elaboracions, com aquests panellets sense sucre.
Bon profit !!!

3 comentaris :

  1. Albert, puc fer servir els endulcorants Dayelet per galletes o per pastissos?
    Gràcies

    ResponElimina
  2. albert,es.pot congelar el mazapa ? gracies

    ResponElimina
  3. Hola bona nit, tenen molt bona pinta, es él primer cop que en farem. Sinó no tenim a l'abast aquest tipus d'edulcorant, bàsicament per temps ja, amb què i quina cuantitat ho podem substituir?
    Gràcies

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !