inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

diumenge, 6 d’octubre de 2013

Crema de torró d'Agramunt Zoe


Uns postres de ràpida elaboració i grandísim resultat.
Avui utilitzaré uns dels torrons artesans d'Agramunt més bons: la varietat Zoe, del fabricant Torrons Fèlix. Ja us en parlava a l'article Torrons IGP d'Agramunt.
És un torró amb una mena de trufat de fruits secs...i una cobertura de xocolata negre de gust excel.lent.
Per tant, al tractar amb un producte que ja té una gran elaboració no ens caldrà afegir-hi massa ingredients a la recepta. El que farem serà canviar la textura del torró fonent-lo i barrejant-lo amb una mica de formatge mascarpone i nata líquida. El toc final serà el raig de rom que tancarà tota aquesta simbiosi.
Espero que us agradi...a casa meva ha agradat molt.
D'aquelles postres que fas en 15 minuts i quedes com un rei.
El proper cap de setmana, el 12-13 d'Octubre de 2013 se celebrarà la Fira del Torró a Agramunt d'enguany.  Podeu consultar el blog de la Fira del Torró a http://blog.firadeltorro.com/.
Som-hi!

INGREDIENTS
200gr. torró d'Agramunt Zoe
100ml. nata líquida
100gr. mascarpone
un raig de rom
carquinyolis, xocolata granet i menta per decorar

ELABORACIÓ
 
Avui utilitzaré aquesta magnífica varietat de torró que fa goig de veure'l. Amb la seva rameta de farigola i tot. Tot un detall si voleu fer un regal.

En gastarem, aproximadament uns 200gr.
Com podeu comprovar, l'interior està format per un trufat de fruits secs.
Esmicoleu-lo una mica dins un bol.
I poseu-lo al bany maria una estona.
Mentre, preparem la resta d'ingredients, com el mascarpone...
...la nata líquida...
...i els carquinyolis per a decorar.
Aneu remenant el torró fins que es fongui. Notareu que no queda fi, ja que hi ha trossets de fruit sec.
Com totes les cobertures, s'ha d'atemperar una mica. Si el torró i la xocolata estan massa calents quan ho barregeu amb la nata se us pot estriar.
Hi incorporem la nata que tindrem també atemperada a temperatura ambient. Poc a poc.
L'anirem integrant amb la xocolata.
Poc a poc anirà agafant cos.

Ara hi posem el mascarpone.
Més o menys quatre cullerades petites.
 
Ho integrem i ho barregem bé.
La textura ja és similar a la d'una mousse.
I el toc final, el rom, que sigui bo.
 
Un xorret, no us passeu, sobretot si han de menjar criatures.

Ho torneu a integrar...i ho tasteu.
 
Ja ho podem posar en copes o gots de postres.
 
Sembla petita però aquesta mida es prou important. Penseu que són ingredients força copiosos.

Per acabar, ho decorem amb xocolata granet.

Un polsim per sobre.

I ho reservem a la nevera fins l'hora de servir-ho.

Abans de portar-ho a taula, ho decorem amb els carquinyolis i la menta que li donarà un aroma fresc addicional.
 
I ho tenim.
 
A gaudir nanos.

Bon profit !!!

5 comentaris :

  1. Una idea esplèndida! Una recepta ràpida i creativa! Ets un Top Chef!! Petonets!

    ResponElimina
  2. Molt bon postre Albert i de molt bon aprofitar.....
    Quan han passat les festes de Nadal, sempre he de congelar torró que queda i no sé mai com treure'l , amb aquesta recepta serà sensacional¡¡¡¡¡

    Petons¡¡¡

    ResponElimina
  3. Albert, aquesta recepta té una pinta al·lucinant. S'ha de provar si o si això. :-)

    ResponElimina
  4. @Carmeta, gràcies guapa !!!

    @Dolors, digues que si.....son calories, tot s'ha de dir, però està molt bo.

    @Calvin, ja hem diràs si ho fas.

    ResponElimina
  5. unes postres de després de Nadal, quan ja no saps que fer del torrons...molt bona idea!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !