inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 25 de setembre de 2013

Salsa marinera


Una de les clàssiques salses més utilitzades en qualsevol cuina.
No té massa misteri, només heu de fer un bon sofregit...reduir-lo amb vi...i lligar-lo amb una mica de farina. Per acabar, no pot faltar una picada d'all i julivert.
Si hi incorporeu una mica de brou de peix us sortirà encara més bona.
Aquesta salsa combina amb pràcticament qualsevol tipus de peix, marisc o mol·lusc.


INGREDIENTS
4 tomàquets madurs
1 ceba de Figueres
3 dents d'all
julivert fresc
uns brins de safrà
una copa de vi blanc
oli d'oliva
sal

VARIANTS:
- S'hi poden incorporar olives o tàperes
- S'hi pot incorporar una mica d'alfàbrega fresca

ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients.
Si teniu tomàquets de temporada i ecològics millor...
...els ratllem. Si el tomàquet és prou gran...amb un de sol serà suficient....altrament, utilitzeu dos o tres més petits.
Posem la ceba trinxada a sofregir amb una mica d'oli.
Mentrestant, anirem preparant la picadeta...amb all...
...julivert i una mica de safrà.
...i a picar nanos...fins fer-ho ben petit.
Quan la ceba estigui ben cuita i daurada, hi posarem el tomàquet ratllat, que deixarem coure també.
Ara, passats els 5 minuts, hi afegirem el vi al sofregit. Si utilitzeu un bon vi....més bona us quedarà la salsa. En aquests casos, jo acostumo a utilitzar el mateix vi que serviré a taula...i un bon albarinyo no falla mai.
Hi posem el vi, aproximadament mitja copeta.
Ho salem i ho deixem que reduixi 10 minutets a foc baix.
De tant en tant li donarem unes voltes.
Ara, afegiu-hi la cullerada de farina. Normalment, es desfà amb una mica d'aigua freda o brou abans d'incorporar-la, ja que pot fer grumolls.
Però avui no ens importa massa, ja que al final passarem tota la salsa per la batedora elèctrica.
Afegiu-hi un parell de cullerots grans de brou de peix o aigua al sofregit.
Ho remenem. Si busqueu un color més vermellós hi podeu afegir pebre vermell en pols.
...ho tapem i ho deixem uns 10 minuts més....a foc baix.
Ara, ho passem tot a un bol per a triturar.
Ho deixarem ben fi.
I finalment, ho tornem a portar a la mateixa paella, ja sense grumolls ni trossos....per a fer les nostres elaboracions.
Només ens quedarà afegir-hi la picada juntament amb el producte escollit. En aquest cas, cloïsses.
 
Que són fantàstiques les "Cloïsses a la marinera"!
Bon profit !!!

5 comentaris :

  1. Albert, a la llista d'ingredients t'has deixat el safrà i el vi blanc... tio, cada dia pitjor !!! Ara, aquesta salsa està superbona !!!

    ResponElimina
  2. @Litonano, ultimament no tinc gaire temps i vaig de bòlit....i és cert que les hauria de revisar millor abans de publicar-les. Corregit. Gràcies per avisar !!

    @Jordi, el mateix et dic. Ja està indicat. La picada s'ha de posar juntament amb l'ingredient final que vulguis (musclos, cloïsses, peix, navalles, escopinyes, etc...).

    ResponElimina
  3. @Litonano, et diré més....aquestes dues últimes entrades les he publicat sense voler. Les tenia programades per avui a les 09:00h i alguna cosa va passar amb blogger que no va respectar la programació. Tenia en ment revisar-les pel matí....en fi.
    Ja em va bé tenir a una "señorita Rottemmeier" al darrere, jeje.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !