inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Garrons de porc al forn Pop de platja a la planxa amb all i julivert Tartaletes de músic Calamarsets amb salsa Tortell de cabell d'àngel Llenguado a la nyoca

dimecres, 25 de setembre de 2013

Salsa marinera


Una de les clàssiques salses més utilitzades en qualsevol cuina.
No té massa misteri, només heu de fer un bon sofregit...reduir-lo amb vi...i lligar-lo amb una mica de farina. Per acabar, no pot faltar una picada d'all i julivert.
Si hi incorporeu una mica de brou de peix us sortirà encara més bona.
Aquesta salsa combina amb pràcticament qualsevol tipus de peix, marisc o mol·lusc.


INGREDIENTS
4 tomàquets madurs
1 ceba de Figueres
3 dents d'all
julivert fresc
uns brins de safrà
una copa de vi blanc
oli d'oliva
sal

VARIANTS:
- S'hi poden incorporar olives o tàperes
- S'hi pot incorporar una mica d'alfàbrega fresca

ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients.
Si teniu tomàquets de temporada i ecològics millor...
...els ratllem. Si el tomàquet és prou gran...amb un de sol serà suficient....altrament, utilitzeu dos o tres més petits.
Posem la ceba trinxada a sofregir amb una mica d'oli.
Mentrestant, anirem preparant la picadeta...amb all...
...julivert i una mica de safrà.
...i a picar nanos...fins fer-ho ben petit.
Quan la ceba estigui ben cuita i daurada, hi posarem el tomàquet ratllat, que deixarem coure també.
Ara, passats els 5 minuts, hi afegirem el vi al sofregit. Si utilitzeu un bon vi....més bona us quedarà la salsa. En aquests casos, jo acostumo a utilitzar el mateix vi que serviré a taula...i un bon albarinyo no falla mai.
Hi posem el vi, aproximadament mitja copeta.
Ho salem i ho deixem que reduixi 10 minutets a foc baix.
De tant en tant li donarem unes voltes.
Ara, afegiu-hi la cullerada de farina. Normalment, es desfà amb una mica d'aigua freda o brou abans d'incorporar-la, ja que pot fer grumolls.
Però avui no ens importa massa, ja que al final passarem tota la salsa per la batedora elèctrica.
Afegiu-hi un parell de cullerots grans de brou de peix o aigua al sofregit.
Ho remenem. Si busqueu un color més vermellós hi podeu afegir pebre vermell en pols.
...ho tapem i ho deixem uns 10 minuts més....a foc baix.
Ara, ho passem tot a un bol per a triturar.
Ho deixarem ben fi.
I finalment, ho tornem a portar a la mateixa paella, ja sense grumolls ni trossos....per a fer les nostres elaboracions.
Només ens quedarà afegir-hi la picada juntament amb el producte escollit. En aquest cas, cloïsses.
 
Que són fantàstiques les "Cloïsses a la marinera"!
Bon profit !!!

5 comentaris :

  1. Albert, a la llista d'ingredients t'has deixat el safrà i el vi blanc... tio, cada dia pitjor !!! Ara, aquesta salsa està superbona !!!

    ResponElimina
  2. @Litonano, ultimament no tinc gaire temps i vaig de bòlit....i és cert que les hauria de revisar millor abans de publicar-les. Corregit. Gràcies per avisar !!

    @Jordi, el mateix et dic. Ja està indicat. La picada s'ha de posar juntament amb l'ingredient final que vulguis (musclos, cloïsses, peix, navalles, escopinyes, etc...).

    ResponElimina
  3. @Litonano, et diré més....aquestes dues últimes entrades les he publicat sense voler. Les tenia programades per avui a les 09:00h i alguna cosa va passar amb blogger que no va respectar la programació. Tenia en ment revisar-les pel matí....en fi.
    Ja em va bé tenir a una "señorita Rottemmeier" al darrere, jeje.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !