inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

diumenge, 22 de setembre de 2013

Brou de pollastre o gallina


Recepta núm. 213 del llibre CPCC.
Us presento una de les receptes més bàsiques de moltes cuines.
El brou de gallina i/o pollastre el podreu utilitzar com a ingredient de molts altres plats.
A ressaltar, com sempre, que la qualitat dels productes marcaran la diferència.


INGREDIENTS
1/2 gallina
1 carcanada de pollastre
1 ceba
1 porro
2 pastanagues
1 api
1 nap
5l. aigua
sal

VARIANTS:
- En comptes de gallina, es pot fer amb carcanades de gallina o de pollastre.
- També es pot fer només amb pollastre (brou de pollastre)
- Hi podeu afegir xirivia

ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients.
 
Omplim una cassola amb força aigua, com uns 4 o 5 litres.
 
Hi posem la carcanada de pollastre i la gallina. Deixeu-ho bullir durant una horeta.
Mentrestant, renteu la verdura i traieu les parts sobrants.
Hi posarem una ceba també.
Mentre bull el brou...heu d'anar desgreixant la part superior. Aquest greix no el volem.
 
Quan el pollastre i/o la gallina ja portin gairebé una hora bullint...hi posem la verdura.
El porro...
...les pastanagues...
...el nap...i la xirivia...
...i l'api.
Ho tapem i ho deixem bullir una horeta més, a foc baix.
Ummm...quina bona flaire. Ara saleu-ho una mica.
Finalment, l'haurem de passar per un colador...
...i la resta ho llençarem.
Ja tenim un brou de pollastre i/o gallina que podem congelar o utilitzar pel que ens interessi.
Té bon color. Si voleu més o menys intensitat de gust es tracta d'afegir més o menys ingredients i jugar amb la quantitat d'aigua. 
Bon profit !!!

1 comentari :

  1. m'agrada moltíssim el "caldo" ,sigui com el que has fet de pollastre i gallina ò, particularment,
    el de més ingredients per la carn d'olla, un plat complert i boníssim¡¡¡¡
    sem pre va bé tenir-lo de bàsic a la nevera ò congelador,enriqueix qualsevol guisat. Quin gran plat el "caldo"...
    sort i ptons

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !