inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
23 Febrer Dijous Gras: Coca de llardons Truita de Dijous Llarder (23 de Febrer) amb botifarra d'ou Arriba la Quaresma amb els típics bunyols. Enguany, Dimecres de Cendra és l'1 de Març Escudella de blat de moro escairat Rebosteria pastissera: Pastes de poma Amanida d'alvocat, tomàquet i tonyina

diumenge, 22 de setembre de 2013

Brou de pollastre o gallina


Recepta núm. 213 del llibre CPCC.
Us presento una de les receptes més bàsiques de moltes cuines.
El brou de gallina i/o pollastre el podreu utilitzar com a ingredient de molts altres plats.
A ressaltar, com sempre, que la qualitat dels productes marcaran la diferència.


INGREDIENTS
1/2 gallina
1 carcanada de pollastre
1 ceba
1 porro
2 pastanagues
1 api
1 nap
5l. aigua
sal

VARIANTS:
- En comptes de gallina, es pot fer amb carcanades de gallina o de pollastre.
- També es pot fer només amb pollastre (brou de pollastre)
- Hi podeu afegir xirivia

ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients.
 
Omplim una cassola amb força aigua, com uns 4 o 5 litres.
 
Hi posem la carcanada de pollastre i la gallina. Deixeu-ho bullir durant una horeta.
Mentrestant, renteu la verdura i traieu les parts sobrants.
Hi posarem una ceba també.
Mentre bull el brou...heu d'anar desgreixant la part superior. Aquest greix no el volem.
 
Quan el pollastre i/o la gallina ja portin gairebé una hora bullint...hi posem la verdura.
El porro...
...les pastanagues...
...el nap...i la xirivia...
...i l'api.
Ho tapem i ho deixem bullir una horeta més, a foc baix.
Ummm...quina bona flaire. Ara saleu-ho una mica.
Finalment, l'haurem de passar per un colador...
...i la resta ho llençarem.
Ja tenim un brou de pollastre i/o gallina que podem congelar o utilitzar pel que ens interessi.
Té bon color. Si voleu més o menys intensitat de gust es tracta d'afegir més o menys ingredients i jugar amb la quantitat d'aigua. 
Bon profit !!!

1 comentari :

  1. m'agrada moltíssim el "caldo" ,sigui com el que has fet de pollastre i gallina ò, particularment,
    el de més ingredients per la carn d'olla, un plat complert i boníssim¡¡¡¡
    sem pre va bé tenir-lo de bàsic a la nevera ò congelador,enriqueix qualsevol guisat. Quin gran plat el "caldo"...
    sort i ptons

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !