inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 16 de setembre de 2013

ARTICLE: Temporada de bolets 2013

>Com aquell qui no vol la cosa, entre pluja i pluja, ja estan apareixent els primers bolets d'aquesta temporada. A mi em sorprèn gratament que sigui tan aviat, però la climatologia mana i ja podem dir que som en temporada de bolets.


Cada any, a finals d'agost, ja se'n poden trobar, de bolets, al Pirineu, però d'aquí que arribin als mercats poden passar algunes setmanes.
Doncs, aquest any, ja n'he trobat, al mercat: rovellons, camagrocs, ceps i rossinyols.
A mi, és que m'apassionen els bolets.
M'agrada caçar-los, cuinar-los i menjar-los... i m'agrada gaudir de tota la temporada, de principi a fi, dels primers ceps als últims fredolics.
Penso que la temporada d'enguany pot ser una molta bona temporada.
Ahir, precisament, a TV3 pronosticaven que la d'enguany seria la millor temporada dels últims 20 anys.
Recordeu que les previsions per a la campanya passada van ser desastroses... però que finalment va millorar sensiblement.
L'any passat ni tan sols vaig tenir l'oportunitat d'anar a collir-ne.
Enguany... espero que sí.
Tinc el «mono».
I espero trobar-ne... no només pells de taronja i pilotes de paper d'alumini, com darrerament.
Celebrem, doncs, que tenim la sort i el plaer de gaudir a casa nostra d'aquest bé de la natura.
Si voleu conèixer les meves aventures (i desventures) amb els bolets, us recomano la lectura dels divertits articles de campanyes anteriors:
ARTICLE: Temporada de bolets 2011
ARTICLE: Temporada de bolets 2012

Com cada any, us deixo l’enllaç «Especial bolets», que agrupa totes les receptes que contenen bolets d'aquest blog per facilitar-ne la recerca.

30/12/2013
Finalment no va ser una temporada tant bona. A mitjans de Novembre no va ploure i de seguida van arribar gelades. Camagrocs hi ha hagut tota la temporada fins el Nadal.
De rovellons, poc més d'un mes.

6 comentaris :

  1. Ei Albert! Vinc a felicitar-te: et presentes als Premis blogs Catalunya i quedes finalista! El bon treball té premi. Enhorabona! I jo com tu: ja tinc mono de bolets! A veure, però jo els trobo al mercat...
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  2. @Nani, moltes gràcies, a veure si tenim sort !

    ResponElimina
  3. Vaig a fer un cop d'ull al teu receptaris de bolets a vuere que trobo!

    Molta sort Albert als Premis blogs de Catalunya!

    Salut!

    ResponElimina
  4. temporada de bolet , al mercat ja n'he trobat... ara només em falta trobar-ne a muntanya!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. Aquí també se'n troben. Tinc pendent un rissotto de bolets, però a la que el fagi miraré el teu receptari que segur que hi ha unes sugerències boníssimes per cuinar amb bolets :)

    ResponElimina
  6. Aquí ja en trobem, diumenge vaig fer "ous de reig" saltejats,(m'els va portar el meu cunyat que per trovar bolets és com una fura),són com la mel, gustosos com el cep, Boníssims........
    Enhorabona Albert,molta sort en els premis, t'ho mereixes¡¡¡¡¡

    una forta abraçada

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !