inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 9 de setembre de 2013

Allioli negat


Recepta núm. 21 del CPCC
També rep el nom d'allioli bord i és ideal per lligar tota mena de plats amb salsa.
Se li diu "negat" per què es nega a lligar-se.
O dit d'un altre manera....és l'allioli que es talla.
En el cas d'avui, no cal esforçar-se per a que es lliguin tots els ingredients.
De fet, si sou una mica maldestres i intenteu fer un allioli autèntic...se us tallarà...i fareu allioli negat, jeje.
El podeu utilitzar per fer el tradicional "Cim i tomba", per exemple.
Us recomano la lectura de la resta d'alliolis, fent clic en la categoria de "Salses", on trobareu l'Allioli amb rovell d'ou....l'Allioli amb ou sencer (amb turmix) i l'Allioli autèntic, que només es fa amb all oli.

INGREDIENTS
1 gra d'all
15cl. oli d'oliva suau
sal

VARIANTS:
- En lloc de picar-lo, es pot trinxar l’all i deixar-lo una estona amb l’oli perquè l’aromatitzi.
- S’hi pot afegir julivert trinxat.
- Podeu fer servir més grans d'all...segons la fortor que busqueu

ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients.
Si voleu, talleu els alls a trossos....jo n'he utilitzat tres grans d'all.
...poseu-los en un morter.
Tireu-hi un polsim de sal.
Piqueu bé l'all fins que feu una pasta. Per evitar que us saltin...i abans de picar, podeu pressionar cada tros per separat. També podeu aixafar els grans d'all amb un ganivet prèviament.
Aneu picant amb paciència...fins que comenci a fer humitat.
Veureu com al final quedarà una pasta cremosa i pastosa.
Ara incorporem un raig d'oli...i ho anem lligant, però sense massa confiança, ja que volem que es talli.
 Si ho feu bé, o millor dit...malament, de seguida se us tallarà. I ja el tindrem fet.
 Aquesta textura tant lletja és la que busquem.
 Ja tenim el nostre allioli negat apunt per a fer...per exemple...un "Cim i tomba"?
Bon profit !!!

5 comentaris :

  1. perfectamente explicado y fundamental en nuestra cocina. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  2. Si algun dia se'm talla la maionesa diré que ho he fet expressament i que volia fer allioli negat :-DDD

    ResponElimina
  3. Amb el de veritat no m'hi veig en cor, tot i que un dia de casualitat em va sortir... En canvi el negat si... cap problema amb aquest... :)

    M'ha agradat també el simitomba que vaig descobrir a Tossa fa anys i l'all i oli com complement.

    Salut!!

    ResponElimina
  4. @Ricard, bona aportació. Per cert, et faig saber que et vaig donar el meu vot pels STIC...però no hi ha hagut sort, veig. Gràcies company !

    ResponElimina
  5. negar2

    1 1 v. tr. [LC] Asfixiar per immersió en un líquid. El va ficar dins de l’aigua i el va negar.
    1 2 intr. pron. [LC] S’ha bolcat la barca i s’han negat tots els qui hi anaven.
    1 3 intr. pron. [LC] negar-se en poca aigua Ofegar-se en un got d’aigua.
    2 tr. [LC] Inundar, cobrir d’aigua. La riuada ha negat tots els camps.
    3 1 tr. [HO] [LC] Fer massa clara (una salsa), posar-hi tant de líquid que no arriba a lligar.
    3 2 intr. pron. [LC] [HO] Una salsa, no lligar-se. L’allioli s’ha negat.
    4 1 tr. [LC] [EI] Provocar l’arribada d’un excés de combustible a la cambra de combustió (d’un motor d’explosió) que pot fer-ne difícil l’engegada o, si el motor està en marxa, pot aturar-lo.
    4 2 intr. pron. [LC] [EI] S’ha negat el motor.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !