inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 23 de setembre de 2013

Albergínies farcides


>Recepta núm. 10 del CPCC.
Excel.lent plat tradicional que permet força variacions en el farciment.
A mi m'agrada utilitzar tota mena de bolets de temporada.
De vegades també hi afegeixo beixamel, una mica per al farciment i la resta per cobrir-les.
Sembla que portin molta feina, però es fan relativament ràpid.
Jo he notat que és un plat que agrada especialment a les dones....curiós, eh?
....no sé ben bé per quin motiu.
Tampoc voldria obrir ara cap debat sexista...però és una percepció que tinc, mira.
Em passa amb altres plats també.
Penso que podria ser una bona proposta per a un sopar romàntic. Tsch...que també hi ha parelles que troben romàntic sopar un potatge de cigrons amb cansalada i xoriço....i, encabat, fer concursos de pets pudents, juas !!!. Hi ha de tot en aquest món.
Millor ho deixem córrer.
En aquesta ocasió he optat per acompanyar les albergínies d'uns pebrots de Padró.

INGREDIENTS
4 albergínies de mida gran
200 g de carn de vedella picada
200 g de carn de porc picada
100 g de pa ratllat
100 g de formatge ratllat
2 ous durs
1 ceba trinxada fina
un raig de llet
oli d'oliva
pebre
sal

VARIANTS:
- S’hi pot afegir tomàquet en el sofregit.
- S’hi pot fer una reducció de vi blanc o de vi ranci.
- S’hi poden afegir panses i pinyons.
- Es pot afegir beixamel al farcit.
- Es pot servir amb una base de salsa de tomàquet.

ELABORACIÓ
 Preparem tots els ingredients.
 L'albergínia, ha de tenir una bona mida.
 La carn picada, de bona qualitat. Barrejarem la vedella amb el porc.
 D'entrada, posem a bullir els dos ous.
 Mentrestant, anirem preparant les albergínies.
Partiu les albergínies longitudinalment...
...i feu uns talls a la polpa.
 Fregiu-les fins que estiguin rosses.
Quan comencin a agafar color... la carn estarà tova.
 Traieu-ne la polpa amb una cullera. Aneu en compte de no cremar-vos.
No rasqueu amb massa força; les podríeu trencar.
 Us han de quedar buides però senceres.
 La polpa la reservem. La podeu trinxar una mica més si voleu.
 Ara trinxem la ceba.
 En la mateixa paella....sofregim la ceba.
 Mentrestant, ratllem els tomàquets.
Opcionalment, hi podeu posar una cullerada de pebre vermell.
 Un cop cuits els ous els trinxarem quan s'hagin refredat.
 Empebrem la carn...
 ...i la salem també.
 Quan la ceba sigui daurada...hi incorporarem la carn.

Ho remenarem tot per coure la carn sense que es torri massa.
 Si voleu podeu posar uns quants pinyons....
 ...que aportaran un gran sabor.
Per cert, he canviat de paella. L'altre se m'havia quedat petita. Coses que passen. 
És important treballar còmodes.
Quan la carn hagi canviat de color...hi posarem el tomàquet.

Deixarem coure el tomàquet uns 10 minuts a foc baix.
Un cop cuit el tomàquet hi abocarem els ous durs trinxats.
 També hi tirarem el pa ratllat. Més o menys una capa que ho cobreixi tot.
  Ho remenarem per a integrar-ho amb la carn.
 A continuació, hi posem la llet. Jo he posat un got per aquesta quantitat.
 Lligueu-ho tot plegat....
 ...i quan comenci a fer xup-xup...
 ...hi també la polpa de l'albergínia.
Ho remenem una mica...
 ...i ja podem apagar el foc. Ho reservem.
  Opcionalment, si voleu, podeu triturar aquest preparat i fer una mena de crema.
D'aquesta manera els més petits de la casa s'ho mengen millor...i no troben "trossos".
Però jo us recomano no triturar-ho. Personalment penso que queda molt mes bo.
 Farciu les albergínies amb el farciment que hem preparat.
   Per acabar, tireu-hi una mica de formatge ratllat per sobre, el que més us agradi.
  Ho enfornarem en mode grill...durant uns 10-12 minuts.
 Fins que estiguin ben torrades.
I ja les podem emplatar.
  Aquí les teniu acabades.
 Com us comentava, he optat per acompanyar-les d'uns pebrots de "Padró".
Només els heu de saltar amb unes gotes d'oli i, un cop fets, tirar-hi un polsim de sal grossa.
Emplatem i acompanyem amb els pebrots. 
La tastem?...ummmm....un copa de vi negre si us plau !!!
 Bon profit!

19 comentaris :

  1. Quina bona pinta Albert, però el farsit amb bolets ha de ser d'escàndol¡¡¡¡¡
    Personalment m'agrada més per dinar, el menú del meu sopar romàntic és més lleuger.je.je.je...
    Aquesta setmana noces d'argent ufffffffffffffffffffffffffffffff , macu, donem algún menú especial¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

    ResponElimina
  2. Quina delícia de recepta!!!!!!
    Bonísssima!!!!
    Una abraçada Albert

    ResponElimina
  3. M'encanten els farciments, jajaja. J sóc més de fer-ho amb carbassons però la vertitat és que em presentes això i no li faria un lleig per a res del món

    ResponElimina
  4. Les albergínies soles ja son boníssimes, no vull ni imaginar com deuen ser fent aquesta recepta. Espectaculars, segur!

    ResponElimina
  5. @Dolors, ufff...un menú especial...això dependrà molt dels gustos particulars. Mira't els meus plats recomanats.

    @Lourdes, gràcies !

    @Montse, així es parla !

    @Calvin, juas....sempre tens bones paraules. Una abraçada !

    ResponElimina
  6. Aqueste recepta la farè aquest dissabte, aixó te que estar bonissim.... Merci.

    ResponElimina
  7. Hola Albert, jo les albergínies no les faig fregides, les faig a la brasa, bé a casa les faig amb la xurrusquera. Queden boníssimes amb xampinyons, ceba i la polpa de l'albergínia.

    gràcies per les tevés receptes

    ResponElimina
  8. @Jaume, ara feia temps que parlàvem, eh?...gràcies company. Espero la teva opinió en altres entrades.
    @Marta, segur que si, gràcies !!!

    ResponElimina
  9. Bueno,
    Ahir vaig fer aquestes Alberginies. UFFFFFFFFFFF!!! La meva dona va al·lucinar.
    Estaba que te cagues ! , es cert que a les dones els hi agrada molt, juas juas....

    Nomès voldria fer un apunt. Quan vaig posar a fregir les alberginies, vaig tirar l'oli a la paella i no vegis com xuclen l'oli les condenades....Jo li anava tiran per sobre, pero millor no os paseu amb l'oli....

    Apa ! a veure quina recepta faig aquest dissabte...

    Merci Albert.
    La meva dona t'envia un petonàs.

    ResponElimina
  10. @Jaume, juas,juas !!!
    Celebro que les albergínies fosin bones. Et recordo que no és una recepta meva aquesta, és del CPCC.
    Veus com no falla amb les dones?....no sé que tenen, nano.
    Ara et diria "un petó per la teva dona", però queda una mica lleig, no?....ai, no sé.
    Respecte a l'oli, encara que l'absorbeixi no en posis més.
    Una abraçada !

    ResponElimina
  11. guau tenia una idea imaginaria de com fer-les pero prenc nota de la teva proposta que em sembla exquisida!! gracies per compartir-la ;-)

    maria

    ResponElimina
  12. Les acabo de fer. Impressionants!

    ResponElimina
  13. @Maria, gràcies Maria!
    @Mar, ara m'has fet venir ganes de menjar-ne també, jeje!

    ResponElimina
  14. Acabo de fer-les per dinar i han quedat bonissimes! Moltes gràcies!

    ResponElimina
  15. @Rosa, es que és un gran plat aquest! molt bona feina! enhorabona! gràcies a tú!

    ResponElimina
  16. Hola, les he fet amb beixamel i han sortit molt bones, gràcies per la recepta pas a pas.

    ResponElimina
  17. Albert, una pregunta, es poden congelar? Ho dic per l'ou. Abans o després de posar-les al forn?

    ResponElimina
  18. Les hem fet aquesta setmana i han quedat boníssimes! La pell de l'alberginia una mica crua putser...
    També tinc el dubte de si es poden congelar!
    Molt bona recepta!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !