inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 28 d’agost de 2013

Xai cruixent fumat amb romaní sobre trumfada


Recentment hem vist com fer una trumfada o puré de patates.
Doncs bé, avui us presentaré un xai que he fumat prèviament amb una mica de romaní fresc...i que he cuit...fins deixar-lo ben cruixent.
El petit fumat de romaní li aportarà un matís singular a la carn...però penseu que no queda absolutament aromatitzat condicionant el gust del xai, eh?...simplement deixarà un regust lleuger al paladar.
No cal dir que si aquesta mateixa tècnica s'aplica amb una graella o barbacoa amb tapa...el xai encara absorbirà més els aromes de les herbes.
Resumint, una forma diferent de presentar el clàssic xai amb patates.
Acompanyeu el plat d'una mica d'allioli....i no cal res mes, per a un bon dinar català.
Bé, si, el pa de pagès amb tomàquet i el porro de vi, clar.


INGREDIENTS
3 talls de xai de cuixa per persona
3 talls de xai de costella per persona
4 branques de romaní fresc
trumfada (puré de patata)
allioli
pebre negre
oli d'oliva
sal

ELABORACIÓ

Feu-vos amb uns quants talls de bon xai.

En una planxa gran....col.loqueu unes branques de romaní fresc...i poseu el foc al mínim.

Tireu-hi mig got d'aigua...per a generar vapor.

Saleu la carn....

 ...i empebreu-la....

Poseu la carn sobre el romaní, evitant que toqui la planxa.

 Podeu apilar-la una mica.
 Tapeu-ho...i deixeu-ho que es fumi uns minuts.
 D'aquesta manera farem que el xai absorbeixi la flaire del romaní.

 Poc a poc el xai anirà canviant de color.

 Li donem la volta.

 I finalment el reservem.
 Ara, retireu les herbes i l'aigua i escalfeu la planxa o graella ben forta. Si voleu, podeu afegir-hi més pebre.

 Feu la carn amb normalitat....

...però doneu-li la volta sovint, per evitar que es cremi i que ben torradeta.
 Quan el greix del xai tingui un aspecte cruixent....ja podeu retirar la carn.

Feu un puré de patata....
...fins que quedi ben fi. 
Apliqueu una base de puré...i al damunt poseu-hi la carn torradeta.
Un raig d'oli d'oliva en cru...i ja podem servir-ho. Acompanyeu-lo d'un bon vi negre.
 Bon profit !!!

3 comentaris :

  1. Bon dia Albert, té una pinta que no s'aguanta....mira que el xai si no és amb brasa ò bé al forn, em costa molt de fer, però t'aseguro que aquesta recepta la provaré.

    una abraçada

    ResponElimina
  2. Té una pinta de ser molt bo això. Fa temps que no menjo xai i només mirar aquesta recepta ja m'han vingut ganes de menjar-ne.

    ResponElimina
  3. @Dolors, prova-ho !

    @Calvin, jeje, gràcies pels comentaris company !

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !