inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

diumenge, 11 d’agost de 2013

Wok de fideus amb pollastre, verdures i gambes


Nova recepta i estrena de wok.
Ja em parlat moltes vegades de com cuinar amb wok....i avui us porto una nova recepta d'aquelles que et fan estimar aquesta forma de cuinar. De fet, l'autèntica cuina xinesa m'apasiona i poc a poc em vaig documentant sobre tècniques, ingredients i sabors tradicionals.
Es cert que en aquesta mena de receptes apareixen productes que no es troben fàcilment.
Jo us recomano, un o dos cops a l'any, que us passeu per un distribuidor asiàtic i adquiriu tot allò que us faci falta, tot i que cada vegada és més fàcil trobar seccións d'alimentació internacional en els supermercats i grans superficies de casa nostra.
I si no...tireu d'internet, que ho trobareu tot.
Jo m'empasso tots els programes de cuina d'arreu del mon que fan pel canal plus...i sembla que no...però s'apren molt, sincerament ho dic, sempre que més endavant ho posis en pràctica,clar...i no quedi en l'oblit.
Si voleu més receptes de wok, us recomano filtrar el blog per la categoria "Wok".
Vinga, a per un nou wok !

INGREDIENTS
1 paquet fideus xinesos (de blat amb ou)
6 gambes llagostineres
150gr. pit de pollastre
150gr. sipia
1 cullerada de salsa de soja
1 cullerada de salsa teriyaki
1 culleradeta de canyella en pols
1 culleradeta de farina de blat de moro "maizena"
pebre negre
1/2 porro
6-8 puntes d'esparrec verd
2 bitxos (o, si teniu, pebre de "Sichuan")
1 ceba
oli d'oliva
aigua
sal

ELABORACIÓ
 
Preparem tots els ingredients.

A més, avui estranaré wok....que l'altre estava ja molt atrotinat (gràcies cunyat!).
 
Piquem la ceba a trossos grans, les puntes dels espàrrec per la meitat i el porro en juliana.

Amb el wok ben calent, tireu un xorret d'oli d'oliva i feu les gambes.

No massa, que canviin de color per les dues bandes i les reservem.

Talleu la sípia a trosset petits, saleu-la i empebreu-la.

Feu el mateix amb el pit de pollastre.

En el mateix oli de gambes, salteu el pollastre...i reserveu-lo.

En el mateix oli salteu la sípia...

...li afegirem una mica de salsa de soja...
 
...i la deixarem fer un parell de minuts.

Mentre, peleu les gambes. Podeu guardar els caps per un altre recepta.

Avui ens interesen les gambes.
 
Les reservem amb la resta.

Ara, en el mateix oli, salteu la verdura....

...la ceba...

...i a la verdura hi posarem la salsa teriyaki...

...també un xorret, com una cullerada grossa.

Afegiu també una mica de canyella.

Perfecte.

I ara els bitxos.

Que es barregi tot plegat.

Paralelament, poseu a escalfar dos litres d'aigua.

Aquests fideus xinesos amb ou els podeu comprar en qualsevol supermercat.

Quan bulli, els aboqueu. Els aparteu del foc i espereu 4 minuts. Ja estaràn per servir.

Omplim un got d'aigua amb una cullerada de maizena.

Que estigui ben disolt.

Ara, en el wok, ho barregem tot plegat.
 
Hi posem l'aigua amb el midó.

I ho deixem coure una mica. De seguida lligarà la salsa.

Els fideus ja son ben cuits.
 
Els incorporem al wok.

Ho barregem tot i ho deixem un minutet més.

Ja ho podem emplatar.

Un bon plat, lleugerament picant, de sabors agradables, no massa forts.
 
Bon Profit !!!

7 comentaris :

  1. Ufff, decidit!! després de llegir aquesta recepta he decidit que necessito un wok! m'encanta!!

    ResponElimina
  2. Crec que no trigaré a fer aquests fideus, que bons t'han quedat, oh!

    Una abraçada.

    ResponElimina
  3. jo, Albert, qué rico, a mis hijos estos fideos les encantan! gracias por tu magnifico blog. ;)

    ResponElimina
  4. @Eva, ni t'ho pensis !
    @Buenasmigas, gràcies !
    @Alumna, es un plato muy rico, si. Gracias a ti !

    ResponElimina
  5. A mi m'encanta cuinar amb el Wok. Les verdures, la pasta, l'arròs, la carn...queda tot amb un gust ben especial. És genial. I aquest Wok de fideus amb pollastre i gambes ja estic tardant a fer-l'ho. :-)

    ResponElimina
  6. Wow !!!... té una pinta increíble, de restaurant xinés dels bons !!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !