inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 26 d’agost de 2013

Wok de vedella amb salsa d'ostres


>De nou, un wok.
Avui, vedella amb salsa d'ostres... tot un clàssic.
No és difícil de fer, però necessitareu certs ingredients que podeu adquirir en botigues especialitzades.
El resultat és un plat oriental, de gust excel·lent, sa i equilibrat.
Espero que us agradi.



INGREDIENTS
400 g de carn de vedella
1 cullerada de salsa de soja
1 cullerada de farina de blat de moro (maizena)
1 cullerada de vi d'arròs Shaoxing o xerès sec
5 o 6 alls tendres
3 pebrots verds
1 pastanaga
1 ceba tendra
1/2 pebrot vermell
1 tros de gingebre fresc
una mica de cibulet fresc
1 grapat de germinat de soja fresc
1 xile o bitxo picant
2 cullerades de salsa marinada teriyaki
oli vegetal

Per a la salsa
3 o 4 cullerades d'aigua
1 cullerada de salsa de soja
1 culleradeta de sucre
2 cullerades de salsa d'ostres
una mica de pebre negre

VARIANTS:
- Podeu fer-lo sense pebrot vermell, germinat de soja ni  cibulet.
- Podeu afegir bolets shiitake

ELABORACIÓ

Podeu fer servir el tall de carn de vedella que més us agradi. Jo he utilitzat de llata, però penso que la part del filet és molt més tendra.

Del vi d'arròs Shaoxing ja n'hem parlat en altres receptes de wok.
Ja sabeu que si no en teniu, podeu posar xerès sec... que és pràcticament igual.

Primer de tot prepararem una mena d'adob per a la carn.

En un bol petit posem una cullerada de salsa de soja.

Ara posem una cullerada de vi d'arròs o xerès sec.

Seguidament una cullerada de farina de blat de moro

Ho barregem bé fins a obtenir una textura i color de cafè amb llet.

Anem a ocupar-nos de la carn... que tallarem a tires fines.

Que us quedin uns talls com aquests.

Ara impregnem tota la carn amb la barreja que hem preparat.

I la deixem reposar uns 30min a la nevera.

Mentre, podem anar preparant la resta d'ingredients del plat.

Talleu l'all tendre a rodanxetes.

El pebrot vermell....

a tires fines.

La ceba tendra...

en juliana....

i la pastanaga, la pelem...

i la fem a tires fines, també.

Ara el gingebre fresc, imprescindible.

...el pelem, com faríem amb una patata....

i el talleu a trossets... com més us agradi.

El cibulet el picarem a trossos grans.

El germinat de soja fresc el passarem per l'aixeta.

El "xile" ó bitxo picant...

el picarem i li traurem les llavors.

Ara, el pebrot verd, ben rentat...

El tallarem a daus... o, si voleu, també es pot fer a tires.

Ara, amb tots els ingredients tallats i preparats, preparem la salseta del wok.
En un recipient posarem 3 o 4 cullerades grans d'aigua.

Una cullerada de salsa de soja...

i una culleradeta petita de sucre.

I l'ingredient al que dèu el nom el plat: la salsa d'ostres, que podeu comprar en qualsevol super xinés.
Un parell de cullerades grans.



Una culleradeta de farina de blat de moro (maizena)

Ho barregeu bé... i ho reserveu. Ho posarem al final del wok.

Ara recuperem la carn de la nevera. Haurà agafat una textura enganxosa... i convé tirar-li un raig d'oli per separar-la, que es pugui coure bé.

Comencem a cuinar amb el wok. Poseu-lo uns minuts al foc... al màxim... fins que comenci a fumejar.

Per a obtenir l'essència d'un plat fet en wok (l'anomenat Chi o Wok Hei), heu de remenar constantment els ingredients per a garantir que la superficie del wok sempre sigui ben calenta. Heu de fer passar la carn per tota la superficie del wok, no només deixar-la fer sobre la base.

La carn ha de quedar lleugerament torradeta per fora i sucosa per dins. Es qüestió de segons.

La reservem.

A continuació saltem el gingebre amb el bitxo picant.

I incorporem tota la verdura. Li donem un parell de voltes... durant un minutet...

I tornem a incorporar la carn...

Li donem dues voltes més... uns 10 segons...

i incorporem el germinat de soja...

i seguidament hi posarem la marinada teriyaki, que li donarà un sabor molt peculiar a wok.

Com una cullerada gran o dues petites.

Al mateix temps, hi tirem la salsa que hem preparat al principi.

De seguida la salsa lligarà, en dos o tres moviments de wok... i ja hi podem tirar el cibulet...

...i els alls tendres... que aportaran un toc cruixent al plat.

I ja ho tenim. La verdura ha de quedar força cruixent...

I ja podem emplatar

Ben calent, sobretot

Molt bo.

Un plat molt equilibrat.

Bon Profit!

3 comentaris :

  1. Ostres Albert, quina bona pinta que té aquest plat. A més la salsa d'ostres és boníssima.

    Una abraçada

    ResponElimina
  2. No he tastat mai la salsa d'ostres... Però crec que aquest será un bon plat per començar. Quina pinta, noi!

    ResponElimina
  3. Buff, jo no sóc gaire de carn de vedella últimament, però crec que en aquest cas faria una excepció. :-)

    Per cert, una pregunta, Albert. He vist que de vegades dius que compres les coses al "Makro". Es tracta d'un supermercat només per majoristes o és també un lloc on poden anar els particulars a fer la compra? Merci!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !