inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 21 d’agost de 2013

Wok de fideus soba amb gall dindi i shiitake


Fa uns dies que estic de "wok subido" que diriem en castellà.
I es que la cuina asiàtica enganxa. Son sabors molt contundents...plens de matissos....que desperten qualsevol paladar.
Però també s'ha de reconèixer que t'ha de venir de gust. No podria menjar woks eternament, tot i que si molt sovint.
També és una bona forma de coure i amanir les verdures, per exemple.
Aquesta versió d'avui té més reminiscències japoneses que no pas xineses.
Quan t'animes a fer aquesta mena de cuina de seguida te n'adones que et falten molts ingredients...sobretot salses. No tots són imprescindibles, però s'ha de fer una petita inversió, es clar. És com tot, t'ha d'agradar. En qualsevol cas, si poc a poc ho aneu aconseguint tot...arribareu a un punt on l'elaboració d'un wok serà qüestió de molts pocs minuts...i gaudireu d'una molt bona cuina, ràpida i sana.
No es fàcil fer una afirmació com aquesta, però m'atreviré a dir que els resultat d'aquests plats no té res a envejar a qualsevol restaurant xinés o japonés que pogueu anar.
M'he passat, no?
Som-hi.



INGREDIENTS
200gr. fideu japonés tipus soba
100gr. bolets shiitake rehidratats
2 filets de gall dindi fresc
1 ceba tendre en juliana
1 cullerada de vinagre d'arròs
1 cullerada de mirin
1 cullerada de farina de blat de moro "maizena"
1 xile (o bitxo picant)
1 grapat de cacauets torrats
1 tros gran de gingebre fresc
1 xorret de salsa de soja
1 xorret de salsa de soja dolça
1 xorret de marinada teriyaki
1 xorret de xerés sec (o si teniu vi d'arròs shaoxing millor)
3 alls
2 o 3 alls tendres


VARIANTS:
- Podeu omitir alguna de les salses o incorporar-ne d'altres, com la salsa d'ostres o de xile


ELABORACIÓ
 Preparem els ingredients.
  Avui he aconseguit "xile" autèntic o fresc, vaja. Però si no...podeu utilitzar el bitxo sec de tota la vida.
 Tenim per una banda els alls tendres....
 ...els cacahuets...que si son sense sal millor, i si no...tampoc passa res, poseu menys soja al plat.
 Aquí tenim els fideus soba, que jo compro al Makro. Ja venen preparats en racions per a una persona.
 Els heu de coure durant uns 5 o 6 minuts. Però ho farem de forma coordinada amb el wok.
  El gall dindi...el tallarem a dauets o tires petites.
El bolet shiitake l'he tingut 12 hores en remull. Però el podeu rehidratar bullint-lo 10 minuts abans de fer-lo servir i queda encara millor i tot.
 El bitxo...l'obrirem per la meitat...
 ..i retirarem les llavors...
 ...el picarem ben petit...
Piqueu els alls juntament amb un bon tros de gingebre....i ho reserveu tot junt amb el bitxo. Això serà el nostre sofregit.
L'all tendre el talleu a rodanxetes petites , que incorporarem al wok al final de la cocció.
 El mirin, si el compreu...us anirà bé per fer sushi.
El vinagre d'arròs igual, també es fa servir pel sushi.
 I el xeré sec s'utilitza com a substitut del vi d'arròs shaoxing....que no és fàcil de trobar.
  Escalfeu una bona estona el vostre wok....i quan fumeji....afegir un raig d'oli vegetal o de cacahuet.
 El primer que farem és saltar els bolets.
 Afegiu un tap de marinada teriyaki.
 I també la salsa de soja dolça, que li va molt bé als bolets.
  Un raig també.
En aquest moment, i amb l'aigua calenta, poseu a bullir els fideus soba.
 Penseu que estaràn fets en 5 minuts, el temps que tenim per acabar el wok.
  Deixeu que redueixi una mica la salsa de soja....que l'absorveixi el bolet
 A continuació, afegim el gall dindi....
   ...li donem unes voltes i amb un parell de minuts estarà fet. Ho reservem apart.
 Tireu un raig d'oli més....i incorporeu el sofregit de xile, all i gingebre picats.
 Deixeu-lo torrar uns instants...tot remenant.
 ...i incorporeu la ceba tendre que hem tallat en juliana....
 Immediatament, tornem a incorporar els bolets amb el gall dindi...
 ...i ho remenem tot durant uns instants.
  Els fideus ja són cuits, així que un cop escorreguts...els posem dins el wok....
 ...ho barregem una mica...
 ...i tirem un raig de mirin....
  ...un tap de vinagre d'arròs....que rebaixarà el picant tambe...
  ...i un bon raig de salsa de soja.
  A continuació, afegiu una culleradeta de farina de blat de moro (maizena) disolta en mig got d'aigua.
Remeneu-ho tot una mica, fins que la salsa comencia a lligar i a brillar. Seguidament, ja li podem donar el toc cruixent al plat incorporant els cacauets...
  ...i l'all tendre picat....
  ...dues voltes més....
  ...i ja està el wok acabat.
  I ja els podem emplatar.
 Ummm...quina flaire.
 Si us agrada, els podeu acompanyar de sake calent.
 Bon Profit !!!

2 comentaris :

  1. Albert, aquest wok ha de ser una meravella! Jo també estic cada vegada més enganxat a la cuina asiàtica i la veritat és que és tot un món molt apasionant.

    Precisament el dilluns vaig comprar bolets shiitake amb l'intenció de fer la recepta de wok amb gamba, shiitake y fideus udon que vas publicar fa uns dies... però em sembla que els faré servir per aquesta recepta amb fideus soba i indiot, que cada vegada que la miro m'agrada més.

    Gràcies per aquesta altra nova recepta de Wok! A mi personalment m'encanta que parlis de cuina asiàtica.

    ResponElimina
  2. Bon dia Albert, no havia parat mai atenció en la cuina asiática però ara m'en fas venir ganes de probar-la.
    Per el que veig, necessito molts ingredients que no tinc,els puc trovar a qualsevol super???.

    ptons i abraçada

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !