inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 28 d’agost de 2013

Trumfada


Recepta núm. 1100 del CPCC.
Un plat també anomenat Puré de patata, Patates aixafades o Patates Eixutes.
Ben fàcil, certament, però sempre s'aprèn alguna cosa d'aquestes receptes, oi?
Un cop feta, recomano utilitzar-la com a guarnició d'un altre plat o com a acompanyament.
I recordeu que al nostre país tenim molt bones patates...com les de la Vall d'en Bas, amb les que s'elaboren tota mena de plats de l'anomenada "Cuina Volcànica". De fet, aquest n'és un.

INGREDIENTS
1,5kg patata per bullir
1/2 got de llet calenta
sal

VARIANTS:
- S'hi pot afegir mantega
- Un cop aixafada la patata hi podeu afegir rovell d'ou en cru
- Les patates es poden bullir senceres amb la pell
- S'hi pot afegir una mica de nou moscada
- Es pot fregir un tall de cansalada i tirar el suc per sobre de la trumfada

ELABORACIÓ
 
Feu-vos amb una bona patata del país per a bullir.

Escalfeu una olla amb abundant aigua i una mica de sal.
 
Mentrestant, peleu les patates...

...talleu-les a trossos de mida similar.

Quan bull l'aigua....tireu-hi la patata...

...doneu-hi unes voltes....

...tapeu-ho i deixar que bulli uns 17-20 minuts....

...fins que la patata sigui ben cuita.
 
Quan la patata es pugui aixafar...la reservarem en un bol....

...si fem la trumfada amb llet...descartarem l'aigua bullent.
 
Aixafeu bé les patates amb una forquilla....i molta paciència.
 
Amb la patata ben calenta...incorporeu uns trossets de mantega al gust.

Quan la patata sigui prou fina....incorporarem la llet...
 
..calenteu-la abans dins el microones...
 
Ara, ja podreu utilitzar una varilla per a remenar-ho tot plegat.....
 
...us ha de quedar una textura ben fina. Ja tenim la trumfada llesta per a servir.

Per exemple, la podeu presentar amb una mica de xai cruixent amb romaní.
Bon Profit !!!

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !