inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 13 d’agost de 2013

Sípia a la planxa amb all i julivert


Un plat bàsic i tradicional que, tot i ser cuinat a les nostres cuines de forma quotidiana, no apareix en el llibre CPCC.
No podia faltar en aquest blog un plat senzill, saludable, de fàcil elaboració i de gust extremadament bo com és la sípia a la planxa amb all i julivert.
Un producte de les nostres costes que també forma part dels ingredients més utilitzats en la majoria dels nostres suquets, ranxets i arrossos mariners.
Respecte de la cocció, heu de saber que la sípia té dues coccions: una ràpida (inferior a 5 minuts) i una lenta (superior a 25-30 minuts). Per tant, heu de tenir en compte que una cocció entre aquestes dues marques farà que la sípia us quedi dura en boca.
Posar la sal un cop acabada la cocció també evitarà que s'endureixi la carn.
No llenceu mai la melsa o "salsa marró" que podeu congelar i utilitzar per fer un altre plat mariner.


INGREDIENTS
1 sípia gran neta i sencera
2 alls
julivert fresc
oli d'oliva
sal

VARIANTS:
- La podeu tallar a trossets petits i servir com a tapa

ELABORACIÓ
Netegeu bé la sípia.
Al peixater li heu de demanar que és per fer sencera a la planxa. Us la netejarà i us treurà la pell.
Piqueu l'all i el julivert.
Poseu una planxa a escalfar...fins que estigui ben calenta.
Com us deixa, la melsa convé guardar-la al congelador i utilizar en qualsevol plat mariner.
Podeu fer un arròs sense brou , només amb aigua, que si li poseu melsa us quedarà magnífic.
Amb la planxa molt i molt calenta...hi posem la sípia ben oberta.
Als dos minutets...li donem la volta....que començarà a agafar color.
Ara hi tirem per sobre un raig d'oli...
...i l'all i julivert. Penseu que si el poseu al principi l'all es podria cremar.
Un parell o tres més de minuts...que agafi bon color....
Ja la tenim apunt, no la deixeu coure massa.
Només ens quedarà salar-la una mica, i la sal es desfarà bastant amb la mateixa calor.
Un raig d'oli en cru...i servim
Ummm...que bona.
Sempre hi ha un dia que et ve de gust, oi?...el problema es trobar-la on te la facin bé.
Bon Profit !!!

5 comentaris :

  1. Que bona que és¡¡¡¡¡¡¡ no sabia lo del temps de cocció, ho tindré amb compte

    una abraçada

    ResponElimina
  2. A mi la sèpia amb all i julivert em sona a estiu total! així que genial per aquesta època, fàcil, ràpida i boníssima!

    ResponElimina
  3. @Dolors, gràcies pels teus comentaris...comences a ser una incondicional !!!

    @Eva, jo la menjo tot l'any, però és cert que fa estiu...com els musclos al vapor, etc...oi?

    ResponElimina
  4. Albert que bó,
    Jo també la faig com tu, pero li tiro una mica de suc de llimona per sobre. Li dona un toc de frescor...


    ResponElimina
  5. Si, és cert Jaume, tota aquesta mena de plats mariners fets a la planxa es poden amanir amb un raig de llimona durant la cocció. També ho faig sovint. Bon Apunt i bones vacaances !

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !