inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

diumenge, 25 d’agost de 2013

Remenat d'ous amb tomàquet ("Revoltillo")


Fa uns dies vam veure com fer els tradicionals "Ous remenat amb tomàquet" que ens proposa el llibre CPCC, on obteniem uns ous perfectament integrats amb el tomàquet, amb una uniforme i atractiva cremositat que el feien el plat força presentable a taula.

Però jo recordo que, de petit, la meva àvia i la meva mare feien una mena de "revoltillo" amb un aspecte una mica més "barruer"...no tan presentable.
Al cap i a la fi, estem parlant dels mateixos ingredients, però tractacts de manera diferent.
El que farem, en aquesta ocasió, es no batir els ous....i desfer-los durant la cocció, garantint d'aquesta manera un cert desordre en la cocció del rovell i de la clara de l'ou.
Vaja, i dit d'un altre manera, provocant que es facin grumolls.
Penso que també és una versió força extesa de fer un remenat d'ous i tomàquet, amb un sabor diferent.
Com sempre, us recomano fer aquest plat quan disposeu de tomàquet madurs de temporada, a poder ser, ecològics, com els ous.

INGREDIENTS
2 tomàquets madurs
3 ous
oli d'oliva
un polsim de sucre
sal

VARIANTS:
- Hi podeu afegir una culleradeta de pebre vermell
- S'hi pot incorporar all i julivert picat

ELABORACIO
Preparem els ingredients i netegem els tomàquets.
Com podeu observar, amb tomàquets així, de temporada, dona gust treballar.
Els ratllem.
El posem a coure en una paella amb una mica d'oli....
...un polsim de sal...
...i sucre, per allò de l'acidesa....
...un polsim també.
A mi m'agrada posar una mica de pebre vermell també, però és opcional.
Deixeu-ho coure el tomàquet a foc lent durant uns 20 minutets. I anar remenant, que no s'enganxi.
Si està be de sal...ja hi podem abocar els tres ous dins...
...així...
...i amb la mateixa cullera i anirem barrejant tot...
...de qualsevol manera...
...fins a obtenir una textura estranya....i no em feu buscar comparatives, eh?
..quan hagi lligat tot...ja ho podem emplatar, ben calent...
Ja el tenim.
L'aspecte no és el millor, certament, però està molt bo.
Bon profit!

10 comentaris :

  1. ains m has fet plorar amb aquesta recepta,al meu pare li encantava!! I sempre li demanava a la meva mare.Un petonàs

    ResponElimina
  2. albert,he fet la recepta de les tulipes de llardons i ara no trobo la entrada!! en el 2 part me he deixat el cervell al paritori!!jajajaja la vull posar al blog i no ho trobo!!!

    ResponElimina
  3. Així i d'aquesta forma barruera com dius tu és com sempre hem fet a casa este remenat! I jo tinc la recepta preparada per pujar-la al bloc i encara no ho he fet per la foto que sempre em queda que no li fa justícia!! :-) Marta

    ResponElimina
  4. @Georgina, busca per Niu de coca de llardons i ho trobaràs...i no ploris, dona !!!

    @Marta, em penso que no hi foto posible que li faci justicia al plat!

    ResponElimina
  5. albert!! sóc una gelosa he comprat el corpus del pratimoni culinari català!!jajaja

    ResponElimina
  6. Enhorabona doncs, hauré de demanar comissió !!! jeje

    ResponElimina
  7. Hola! L'acabo de preparar i està bonísisisisima! Mai l'havia tastada. Moltes gràcies!

    ResponElimina
  8. Demana que la meva germana també l ha comprat!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !