inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dissabte, 17 d’agost de 2013

Ous estrellats


Us presentaré una recepta molt senzilla.
Ous estrellats és una denominació per als ous ferrats amb patates, molt comú en la gastronomia espanyolaAmb aquest plat a Casa Lucio de Madrid s'han fet d'or.
Jo sempre he pensat que el secret de l'èxit rau en l'especialització, ni qui sigui en alguna cosa senzilla.
Però ja veieu que no té gaire secret i, al cap i a la fi, vindrien a ser uns tradicionals ous ferrats amb patates de tota la vida...però amb els ous ja trencats abans de servir el plat a taula. Si domineu la paella, podeu coure lleugerament els ous ferrats per totes dues bandes, això si, és imprescindible que el rovell de l'ou quedi líquid.
A les patates li donarem una doble "fregida" també, per a garantir una bona cocció i un cruixent exterior.
Aquest plat, de vegades també es pren com esmorzar.  
En ocasions, s'acostuma a acompanyar d'una mica de pernil salat i saltat.
Tot i cuinar-lo sempre de la mateixa manera, la qualitat i frescor dels ous així com de les patates fan que el sabor del plat sigui substancialment diferent. Com tot a la cuina, com més bona sigui la matèria primera...més bo serà el resultat final del plat.
Algunes versions més modernes del plat fan servir patates xip.
Pot ser podríem associar aquest plat a la recepta nº 720 del CPCC, ous ferrats amb patates.
Per cert, a Sabadell hi ha un restaurant (www.casafuster.net) que serveixen ous d'estruç estrellats amb patates i pernil...i clar, per les seves dimensions ho han de servir en una paella gran, per compartir.
Curiós, eh?...ara que també podríem fer la versió "jíbara" amb un ou de codorniu i patates palla, no?, jeje.
Espero que us agradi.


INGREDIENTS
2 ous frescos
patates fregides
oli per fregir
sal

VARIANTS:
- S'hi poden incorporar daus de pernil, xoriço, panxeta o d'altres càrnics

ELABORACIÓ
Estrelleu-los amb una cullera
  Preparem els ingredients.
 Primer de tot pelem les patates...
 ...les tallem en tres trossos....
 ...i en fem patates irregulars, més aviat en forma de triangle...però poden ser irregulars.
 És interesant que tingui un bon gruix.
 Les posem a fregir amb l'oli no gaire calent.
 Mica en mica s'aniràn fent per dins.
 Quan ja siguin toves però no torrades...les retirem...
 ...si voleu les podeu consumir així, però la doble fregida farà que quedin molt cruixents.
 Poseu el foc ben fort i espereu fins que l'oli sigui ben calent.
Llavors, en dues tandes, torneu a fregir les mateixes patates.
 Veureu com ens pocs segons agafaràn un color formidable...
  ...us quedaràn cruixents per fora i toves per dins, ben cuites...
  Ara, un cop hem acabat de fregir-les, és el moment de salar-les.
 Les col.loquem ja en un plat per servir....i les reservem.
 Ara hem de fregir els ous...amb un bon raig d'oli....
 No els feu massa massa. De fet, si teniu traça, els podeu donar la volta i fer-los per les dues bandes.
 Poseu dos ous a sobre de les patates i amb una cullera trenqueu-los.
 D'això, precisament, se'n diu estrellar els ous.
 Que quedin ben repartits per tot arreu. Es fa amb cullera per no trencar les patates.
   Perfecte, ja ho podem servir ben calentó.
   Bon Profit !!!

9 comentaris :

  1. Doncs que vols que et digui... prefereixo trencar jo la iema de l'ou sucant-hi una patata fregida o un bon troç de pa !

    ResponElimina
  2. La combinació d'ous (trencats o remenats) amb patata no falla mai. A mi m'encanten remenats, amb patata feta amb salsa de soja ben a poc a poc i amb una mica de pernil salat també a la planxa. Agafa un gust salat tot plegat boníssim.

    ResponElimina
  3. Mira que n'és de bò aquest plat, i sempre et soluciona un àpat d'aquells inesperats........

    petons¡¡¡

    ResponElimina
  4. Per cert Albert, els he provat combinats amb xanguet fregit i están de " Muerte".

    ResponElimina
  5. Hola els ous estrellats són l'meua perdició i estos tenen molt bona pinta.Una salutació Albert

    ResponElimina
  6. Déu meu que bo!!!! Visca el colesterol!

    ResponElimina
  7. Aquets ous han d'estar boniiiiiiiiiiissims !!!!! jo tinc més de 500 receptes al meu bloc, i mai se'm havia passat per el cap, de fer aquets ous, jo sempre ho feia per separat....demà ho faré

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veus que no té cap misteri. Així ho fan a Madrid, sobretot. Em passo pel teu blog. Gràcies per la visita!

      Elimina
  8. he anat a casa lucio i quina clavada pels famosos ous! avui els faré jo... :-)

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !