inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 5 d’agost de 2013

Crestes de tonyina

 
Hi ha molts plats tradicionals de la gastronomia espanyola que hem cuinat tota la vida i que, com sempre dic, conformen el dia a dia del nostre receptari.
Les "empanadilles", "crestes" o "pastissets" en son un d'aquests plats.
Com també passa amb les croquetes, els bunyols i d'altres aperitius elaborats, la versió casolana no té res a veure amb la versió industrial o congelada.
Una empanadilla congelada...está bé, es pot menjar. Però una bona empanadilla és una cosa molt bona, d'aquelles cosetes que si te'n menges una....te'n menjaries dues.
Mira que es fàcil de fer una empanadilla....i mira que costa de trobar-ne de bones, eh?
Malauradament, i com passa amb l'ensaladilla, la versió casolana és un producte que difícilment trobarem en un restaurant i que ens veiem obligats a restringir el consum de bones empanadilles a casa....les que fa la mama o la iaia.....o vosaltres mateixos, també.
Animeu-vos a gaudir, fent i tastant, d'unes bones empanadilles de les de tota la vida.
I es que l'empanadilla sempre ha tingut un tret característic, oi?
El que coneixem el gag "empanadillas de Móstoles" sabem del que parlem.
Som-hi.

INGREDIENTS
1 paquet de pasta de cresta
2 ous durs
4 cullerades grans de tomàquet fregit
100 g de tonyina en oli
1/2 ceba picada
1 cullerada pebre vermell
1 cullerada de pebre negre
sal

VARIANTS.
- Hi podeu posar pebrots del piquillo ben picats
- Podeu tallar la ceba en juliana si ho preferiu
- Es poden fer sense ou

ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients.
Prèviament hem fet bullir un parell d'ous durant uns 10 minuts. No més o el rovell farà "verdet".
Piquem la ceba...
Preparem la tonyina...
Piquem els pebrots del piquillo i, un cop freds, piquem també els ous.
En un bol hi posem el pebrot, l'ou...
...la tonyina...
...el tomàquet fregit...
...un mica de pebre negre en pols....
....i una culleradeta de pebre vermell de "La Vera".
En una paella amb unes gotes d'oli....sofregim la ceba.
Mentre es fa la ceba, ja podem anar remenant el nostre preparat.
De seguida agafarà textura cremosa.
També podeu anar preparant la pasta de les empanadilles...i anar separant-les.
Un cop la ceba sigui dauradeta....
...la incorporem al nostre preparat i ho tornem a remenar.
Ja tenim el nostre farciment preparat.
Deixeu-lo reposar uns minutets si voleu...que no estigui massa calent per la ceba.
Poc a poc, amb una cullera, farcirem les empanadilles amb una quantitat raonable.
Les tapem...
...i amb els dits fem una lleugera pressió evitant fer sortir el farciment.
Finalment, amb una forquilla, segellarem amb força la cresta, donant aquella forma característica.
Com que us sortiran entre 20-25, podeu utilitzar el mateix paper de la pasta per posar-les en una safata i congelar-les.
Així, directament, ja les podem fregir.
L'oli ha d'estar ben roent...
...com veureu, l'empanadilla no triga res en coure's, sobretot si no l'heu congelat.
Vigileu que agafin bon coloret...
...poseu-les sobre un paper absorbent...
I ja les podeu servir a taula...
...ben calentones. Tot i que fredes també estan molt bones.
Ummm....per fi aquell sabor de tota la vida que tenien les crestes!!!!

Bon Profit !!!

10 comentaris :

  1. Ohh com m'agraden les empanadilles!! no pot ser que no n'hagi fet mai!! tinc un paquet de pasta per fer-ne... així que m'hauré de posar mans a l'obra!

    ResponElimina
  2. Ostres ,quina pinta tant bona tenen.....
    no n'he fet mai però t'asseguro que les provaré.

    una abraçada

    ResponElimina
  3. Les empanadilles de tonyina són un dels meus plats preferits de tota la vida i aquestes tenen una pinta boníssima. A la llista de receptes pendents de provar. :-)

    ResponElimina
  4. Una pregunta, Albert:

    Hi ha alguna manera de fer aquestes mateixes empanadilles però sense haver de pasar per la planxa i l'oli? A mi les coses fregides amb massa oli se'm posen fatal.

    Potser es podrien fer al forn, o al foc amb mantega o sense oli o amb alguna altra combinació?

    Merci!

    ResponElimina
  5. @calvindexter, efectivament, les pots fer al forn, 180º graus uns 20 minuts i quedaràn de fàbula. De fet, el nom empanadilla ve d'empanada...que tradicionalment es cou al forn.
    Una abraçada i gràcies pels comentaris !

    ResponElimina
  6. @albert,

    Moltes gràcies per la teva resposta Albert. Doncs ho provaré així tal com dius, al forn 20 minuts a 180ª i segur que queden boníssimes. Ja tinc ganes.

    Per cert, ja vaig provar les mongetes a l'estil "Le llamaban Trinidad" i em van encantar!! Va semblar que estava dins la pel·lícula d'en Terence Hill i en Bud Spencer. Per sort vaig poder menjar tranquil sense haver-me de barallar amb ningú a cop de planxa i bofetades. :-)

    ResponElimina
  7. Quina bona pregunta calvindexter,i tu Albert, sempre tens respostes per tot¡¡¡¡¡¡ AL.LUCINANT.
    Jo també ho provaré al forn.

    una abraçada

    ResponElimina
  8. Nyaaaaam!!! Com les fetes a casa no hi ha res!... Com tot. Petonets!

    ResponElimina
  9. Avui les he fet per dinar, fregidetes amb oli d'oliva de Maials i han estat boníssimes. He seguit fil per randa la teva recepta, només he variat la quantitat de ceba, jo n'he posat dues de maquetes; es que a casa som de la ceba...
    Aviat provaré de fer-les al forn i t'ho explico.
    Gràcies per la recepta!
    Alícia

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !