inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dissabte, 24 d’agost de 2013

Cranc amb gingebre i cibulet



La millor forma de menjar marisc es simplement bullit amb sal....o a la planxa.
Però una molt encertada forma de menjar-lo és cuinant-lo a l'estil asiàtic, amb gingebre i cibulet.
Us garanteixo que us en llepareu els dits. La salseta li dona un punt molt refrescant al marisc.
És un plat típic del sud de Xina i gairebé qualsevol marisc es pot cuinar de la mateixa manera.
El vi d'arròs Shaoxing....que utilitzo, és com dir vi de l'Empordà. És un vi per cuinar d'una zona concreta de xina, però hi ha moltes marques i tipus. Jo he anat a un supermercat xinés i he demanat vi d'arròs de Shaoxing....i ells t'ho donen.
Si no en trobeu, el podeu substituir sense problema per xerés sec, que també aportarà aroma i dolçor.
Aquest és un plat que recomano servir com a segon o últim plat, ja que estareu una bona estona entretinguts...llepant...i partint les potes del cranc....degustant-lo...sense presses, vaja.
Tasteu el marisc fet així....i en parlem.

INGREDIENTS
2 crancs vermells cuits ("bocas y cuerpos")
4 o 5 alls tendres
1 bitxo picant (o xile)
1 cullerada de farina de blat de moro "maizena"
1 xorret de vi d'arròs Shaoxing o xerés sec (Hua Tiao Wine)
1 xorret de salsa de soja
1 tros de gingebre fresc tallat en juliana
1 cullerada de sucre
una mica de cibulet fresc

VARIANTS:
- Hi podeu posar salsa "xili" dolça en acabar el plat
- S'hi pot afegir pebre blanca
- S'hi pot afegir pebre de "Sichuan" al sofregit

ELABORACIÓ
Podeu comprar el marisc ja cuit o fresc i coure'l vosaltres. Tot dependrà dels temps que tingueu per cuinar.
 Si és marisc congelat, assegureu-vos de deixar que es descongelin correctament a temperatura ambient.
Com podeu veure, hi ha potes i trossos de cos, el que en castellà es coneix com a "cuerpos y bocas".
 Imprescindible utilitzar gingebre fresc per aquesta recepta. No serveix la versió en pols.
 Utilitzarem un bon tros de gingebre.
   El pelem....
 ...i el fem en juliana.....
 Ara anem a pel xile, o bitxo picant. Jo l'he trobat al Makro. L'obrim per la meitat...
 ...treiem les llavors....
 ...i el piquem ben petit.
Tallem els alls tendres en juliana també.
 El reservem...
...i el cibulet també el tallem a la mateixa llargada...
 
 En un got preparem una cullerada de maizena...
  ...amb aigua..que quedi ben disolta...
  ...afegiu una cullerada de sucre...
 He utilitzat un vi propi de la regió de Shaoxing....en concret Zhejiang, que es diu Hua Tiao Wine.
 El podeu comprar en supermercats xinesos.
 ...una cullerada o dues de vi o xerés sec....
 ...una cullerada o dues de salsa de soja...
 Poseu a escalfar el wok...i quan estigui fumejant....tireu un petit raig d'oli vegetal...
 ...salteu una mica el gingebre....
  ...i de seguida incorporeu el cranc...
  ...deixeu-lo escalfar una mica. Si el cranc fos cru....l'haurieu de deixar fer uns 5 minuts.
 Remeneu-lo bé...
 ...incorporeu el picant...
  ...i la barreja líquida que tenim al got...
 ...remeneu-lo bé fins que espesi la salsa. Deixeu-lo fer un parell de minuts.
  Ara afegiu l'all tendre i el cibulet....
 ...dues volets i ja podem emplatar.
 Al final, si voleu, podeu incorporar una mica de salsa de "chili" picant però dolça, que li va molt bé.
  Emplatem.
 Un plat d'aquells que t'hi estàs molta estona llepan-te els dits.
  Aromes, colors i gustos....molt peculiars.
 No té massa massa carn...però es gaudeix molt aquest plat.
 Bon Profit !!!

1 comentari :

  1. Impressionant la recepta. Fa anys que no menjo cranc i mira que es boníssim. Cap a la llista de pendents de cuinar abans no acabi l'any. :-)

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !