inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 27 d’agost de 2013

Conill ofegat a la cassola


Recepta núm. 425 del CPCC.
Aquesta és una de les maneres més senzilles de fer un bon conill, que si és ecològic...millor que millor.
Per a aquest plat us recomano utilitzar romaní i farigola frescos.
Un guisadet que es fa sol, com aquell qui diu, ja que només heu de posar tots els ingredients en fred a la cassola i deixar-ho coure a foc lent durant uns 45 minuts.
Un cop fet i refredat, ho podeu mantenir uns dies a la nevera. Amb la guarnició que més us agradi, tindreu un bon dinar per a entre setmana.


INGREDIENTS
1 conill tallat a trossos grans
2 cebes tallades a quarts
3 tomàquets tallats a quarts
2 alls 
1 fulla - llorer
farigola (o timó)
romaní (o romer)
sal
1/2 got d'oli d'oliva

VARIANTS:
- S’hi pot afegir un raig d’anís al final de la cocció.

ELABORACIÓ
 Preparem els ingredients.
Com faríem amb un escabetx.....aquest plat es prepara tot en fred. Posem una cassola de fang a escalfar...a foc baix, amb l'oli.
  Renteu i talleu els tomàquets a trossos.
 Afegiu-los a la cassola, com els alls pelats.
 Hi posem el llorer...
 ...unes fulles de farigola fresca...
 ...la ceba, mal tallada....
 ...romaní, no en tenia de fresc, així que utilitzaré una mica del sec..
 ...més o menys una cullerada...
  ...el conill...el salem i l'empebrem una mica
 ...i el col.loquem sobre la resta d'ingredients.
 Aquesta cassola sembla una mica justa, però ja veureu que és la mida perfecta.
 Deixeu coure-ho tot durant uns 45 minuts tapat, a foc mitjà-baix.
 De tant en tant sacsegeu la cassola per evitar que s'enganxi.
 Si cal, s'hi pot afegir una mica d'aigua. Rectifiqueu de sal el guisat.
Tasteu el conill. Si ja és tendre i han passat els 45 minuts, podeu apagar el foc. Si no, el podeu deixar un quart d'hora més, depèn de com sigui la carn del conill. No hi ha res matemàtic.
 Un cop ben cuit el conill, apagueu el foc.
 Deixeu reposar el conill un parell d'hores o d'un dia per altre.
 Ja el podem emplatar.
Fa molt bona oloreta, de muntanya sobretot.
 Acompanyeu-lo d'un bon vi.
Bon profit !!!

(Entrada corregida al català per Núria Olivella Rigol

7 comentaris :

  1. M'encanten aquest tipus de receptes! Senzilles però espectaculars!

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Deu ser època de conill! jo també he fet conill aquesta setmana
    http://operacionfartumbi.blogspot.com.es/2013/08/carn-la-cocacola.html

    ResponElimina
  4. Quan he vist el títol ja m'he suposat que era del CPCC, i és que és una recepta de les de tota la vida que a casa sempre s'ha fet. Llàstima que jo no mengi conill. La presentació excel·lent

    Una abraçada

    ResponElimina
  5. @Jes, gràcies maca !
    @Angels, em passo !
    @Montse, hauries de tastar el conill...t'encantaria !
    Gràcies pels vostres comentaris

    ResponElimina
  6. Albert,
    Els alls no estan laminats, els has posat pelats. Tens que corregir els ingredients.
    Merci.

    ResponElimina
  7. @Jaume, gràcies pel detall. Corregit. Una abraçada!!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !