inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dissabte, 10 d’agost de 2013

Arròs amb galeres


Excel.lent i saborós arròs que us recomano tastar.
Es força econòmic, ja sabeu que les galeres, tot i que hi ha qui les aprecia molt (com jo), no són un producte amb massa bona estima en general...i molts pensen que les galeres només serveixen per a fer brous i sopes.
No entenc per què. A Sant Carles de la Ràpita cada any s'hi fan les jornades gastronòmiques de la galera, que vol reivindicar la cuina local de la zona.
Excel.lent població...on, casualment, hi vaig estar apunt apunt d'adquirir un apartament fa anys.
Un bon sofregit, un bon brou de peix, uns trossets de sípia i unes quantes galeres...i fareu un plat de diumenge d'aquelles que agrada repetir.
Recomano servir de 2 a 4 galeres per persona.
Proveu-lo i en parlem.

INGREDIENTS
12 galeres
1 tomàquet madur
1/2 pebrot vermell trinxat
1 ceba vermella trinxada
1/2 copa de vi blanc
350gr. arròs
1 sípia amb la melsa
brou de peix
julivert fresc
oli d'oliva
2 alls
sal

VARIANTS:
- Podeu fer-ho amb aigua
- Hi podeu posar una picadeta d'ametlla
- Podeu fer servir arròs bomba

ELABORACIÓ
 
Preparem tots els ingredients.

Piquem la ceba...

...i el pebrot...
 
...i ratllem el tomàquet.

Podeu incorporar al tomàquet la salsa marró de la sípia (o melsa).

Piqueu un all i lamineu l'altre.

En una paella fonda, tireu un xorro d'oli d'oliva.

Aromatitzeu-lo amb l'all laminat.

Quan sigui daurat retireu-lo que no es cremi.

En aquest moment, saleu les galeres i fregiu-les una mica.

Compte que esquitxa !!!...simplement es tracta de donar un cop de calor fort i ràpid, que quedin cruetes per dins però amb color per fora.

Reserveu-les.

En el mateix oli sofregiu l'all i el pebrot vermell.
 
Aprofiteu per incorporar una culleradeta de pebre vermell al tomàquet, si voleu.
Podeu anar tallant la sípia a daeuts també.
 
Passats uns 10 minuts, feu espai i daureu l'all picat.

Al dos o tres minuts barregeu-lo bé i deixeu caramelitzar una mica més la ceba, uns 10 minuts.
 
Afegim el preparat de tomàquet.

Ara el vi blanc, jo utilitzo aquest per cuinar.

Un raig, com mitja copa.
 
Ho salem i ho deixem reduïr....

...fins que gairebé perdi tot el líquid.

En aquest moment ja podrem posar la sípia que hem tallat prèviament.
 
Molt bé.

Ho remenem....

...i ho deixem coure uns 4 o 5 minuts.

Aprofiteu per escalfar el brou de peix. Jo en tenia de congelat.

Ja podem tirar l'arròs: una taça per persona aproximadament...mes una de regal.

Cap dins.

Ara ho barregem.
 
Poc a poc, sense parar de remenar, anirem torrant una mica l'arròs.

Notareu que cada cop s'enganxa més a la paella....i l'arròs agafa un color més fosquet.
 
Incorporem el brou de peix bullent, el doble de quantitat que l'arròs.

Incorporem també les galeres.
 
Les repartim una mica...

...i ho deixem bullir a foc mitjà-baix durant uns 17-20 minuts. Rectifiqueu de sal.

De tant en tant, feu una sotregada per comprovar que no s'enganxi del cul.

Quan ja gairebé no quedi cor blanc al gra d'arròs, tasteu-lo. Si està be de sal, ja el podeu parar.

Estarà una micona dur. Tapeu-lo amb paper d'alumini i deixeu-lo reposar 5 minuts amb el foc apagat.
 
Ja el podeu servir, que l'arròs estarà al punt perfecte.
 
Emplatem.

Quina flarire que fa !!!...acompanyeu-lo d'un bon vinet blanc.

Bon Profit !!!

8 comentaris :

  1. Caram quin arrosset més bo!! Les galeres són boníssimes, però jo no les sé trobar barates. Al meu poble ixen bastant caretes. Deu ser perquè és un poble de l'interior.

    ResponElimina
  2. Avui també tinc "paella" per dinar,però no amb galeres,no les he provat mai,
    per el que dius han de ser molt gustoses...... sempre va bé provar coses noves,serà qüestió de fer-lo......

    una abraçada
    Bon cap de setmana¡¡¡¡¡¡

    ResponElimina
  3. l'arròs amb galeres és per a mi un dels millors, té un sabor especial i deliciós.

    ResponElimina
  4. Per a mi, les galeres semblan una barreixa d'insecte gegant i alien extraterrestre... no m'acaben de fer el pes...

    ResponElimina
  5. Això té una pinta espectacular, s'ha de provar de fer en breu!

    ResponElimina
  6. Ma mare sempre feia l'arròs amb galeres, a mi no m'agradava gaire. Ara m'encanta, deu cosa de l'edat.

    ResponElimina
  7. Arròs per a 3 = 36 galeres. En posem 4 per cap =12. Què en fem de les altres 24?.
    Com dimonis t"ho fas perquè et càpiguen a la paella 36 o 48 bitxos?

    ResponElimina
    Respostes
    1. ...amb les altres 24 pot fer-te un collar, jeje, òbviament és un error.
      A d'introducció parlo de 2 a 4 galeres per persona, fins i tot una, si vols.
      Ho lamento!
      Gràcies per aixecar l'errada!

      Elimina

Gràcies pels teus comentaris !