inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 6 d’agost de 2013

Amanida grega


>També coneguda com "Horiátiki".
Aquesta es la típica amanida grega que, tot i admetre certes variants, acostuma a incorporar sempre els ingredients més característics de Grècia, com son el tomàquet, el julivert fresc, les olives kalamata, el cogombre, el pebrot, la ceba vermella, l'orenga, unes tàperes, l'oli d'oliva i, com no, el formatge feta.
Una excel·lent i refrescant amanida més pròpia de l'estiu, tot i que es menja tot l'any.
Aquesta recepta és per a 2 o 3 persones.



INGREDIENTS
1 tomàquet madur tallat a trossos
100 g de formatge feta a daus
1/2 pebrot en juliana fi
1/2 ceba vermella en juliana fina
1/3 cogombre en juliana fi
un grapat d'olives negres (kalamata)
un grapat de tàperes
orenga
Julivert fresc
pebre negre
oli d'oliva
sal

VARIANTS:
- Es pot amanir amb llimona i vinagre
- Si no trobeu les típiques olives negres kalamata de Grècia, podeu utilitzar olives negres normals
- Podeu substituir la ceba vermella per ceba normal dolça
- Podeu fer servir pebrot verd o vermell
- Hi ha una varietat d'amanida grega amb enciam anomenada μαρούλι

ELABORACIÓ

Preparem tots els ingredients.

Utilitzarem tàperes en vinagre.

El formatge feta avui en dia es troba en moltes grans superfícies.

Laminem el pebrot ben fi....

el mateix amb la ceba...

i el mateix amb el cogombre, amb pell i tot, que haurem rentat prèviament.

Talleu el tomàquet net a trossos grans.

En un bol ho posem tot... amb unes quantes tàperes...

unes olives negres (millor kalamata)...

I ara el formatge...

... que tallarem a daus petits.

Tireu el suc de mitja llimona a l'amanida...

una bona quantitat de pebre negre...

encara més d'orenga...

un bon raig d'oli d'oliva verge extra...

unes gotes de vinagre, però no massa que les tàperes ja en porten.

hi posem una mica de julivert fresc sense picar (les fulles senceres)... i ho salem una mica.....

ho remenem amb compte. Deixar refredar una estona a la nevera.

I ja podem emplatar.


Quina flaire més sana!

Bon Profit!

8 comentaris :

  1. Que refrescant¡¡¡¡¡llàstima que el cogombre en cru no puc.... què em recomanes per substituïr-lo????

    ResponElimina
  2. Albert,

    La llista de receptes teves pendents que tinc per provar comença a ser massa llarga. Haig de posar fil a l'agulla i fer-ne un parell o tres a la setmana o se'm tirarà la feina a sobre.

    Ahir a casa vaig fer una "frittata" de verdura, patata i pit de pollastre cuit i va quedar boníssima. Veurem algun dia una recepta teva de "frittata"? Segur que sería increíble! I una de pastís de formatge estil Nova York també seria benvinguda per molts crec... :-)

    Gràcies per la genial feina que fas Albert!

    ResponElimina
  3. @Dolors....Rave potser?....no sé....es que llavors ja no serà una amanida grega, jeje. Treu-lo i llestos.

    ResponElimina
  4. @Calvindexter,...una frittata...fàcil...en faré una, i tant!....i el Cheesecake...no t'agrada el que tinc?
    http://www.lacuinadesempre.cat/2013/05/pastis-de-formatge-amb-coulis-de-maduixa.html

    ResponElimina
  5. @albert,

    Perdona Albert, no havia vist la recepta teva del pastís de formatge i la veritat és que té una pinta al·lucinant. I a sobre sense sucre, amb edulcorant, com ho prefereixo. Genial! Cap a la llista de pendents també, que de pastís de formatge en faig sovint i seguint una recepta teva segur que la cosa millora i molt.

    Ja tinc ganes de veure una "frittata" teva, segur que serà de les que fan època.

    Merci!

    ResponElimina
  6. Hola Albert guapot u

    Que bona, i quins bons records de Grecia amb dones amb aquesta riquisima amanida...hummm

    petonets mil, Susanna

    ResponElimina
  7. Boníssima Albert i ben senzilla. A més a mi m'atrauen moltíssim els colors i aquesta els té quasi tots.
    Petonets

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !