inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 16 de juliol de 2013

Tortell de crema


El tortell, en general, es típic de la cuina catalana.

Aquest tortell de crema és un clàssic entre clàssics a totes les pastisseries. Unes postres d'aquelles que fan Diumenge...com ho poden ser també les lioneses, el tortell de nata o els braços de gitano.
Veureu com ,si teniu la crema pastissera feta, fer un tortell d'aquests i servir-lo a taula es qüestió de 35 minuts.
No cal dir que engreixa...però sempre el podeu fer amb crema pastissera sense sucre. Us aconsello fer la crema el dia abans i reservar-la a la nevera.
Respecte la pasta de full, us dic el de sempre. Si no la voleu fer, podeu comprar les plaques que venen a La Sirena, que permeten ser estirades al nostre gust i donen un gran resultat.

INGREDIENTS
pasta de full
300gr. crema pastissera
1 ou per pintar
sucre llustre ("glaçé") per decorar

ELABORACIÓ
Com us comento moltes vegades, si no tenim temps de fer el full...les places de La Sirena són molt apropiades per a ser estirades.
El que he fet ha estat unir tres plaques, amb una mica d'aigua i paciència, anivellan-t'ho tot plegat.
A continuació, tirarem una mica de farina per sobre i per sota per poder estirar el full.
Utilitzeu un corró. Heu de de calcular uns 20cm d'amplada...per uns 40-45 de llargada.
El gruix, dons uns 3 o 4 mm, més o menys, però jo ho faig a ull.
Ja tenim el full estirat.
A mi m'agrada repelar les puntes per deixar-ho ben nivellat.
Treiem la crema de la nevera.
Omplim una mànega pastissera amb un cornet.
Apliqueu una bona capa de crema just al mig de la pasta de full.
Perfecte.
Ara, plegueu la pasta de full per la meitat, sobre sí mateixa, procurant no malmètre massa la crema.
Procurem unir les puntes i, si cal, retalleu-les una mica per anivellar-les.
Ara fem el mateix, tornem a plegar-ho tot per la meitat.
D'aquesta manera li donarem la forma característica que té aquest tortell.
Ja podeu unir les puntes.
Procureu unir bé el tortell per evitar que marxi la crema. No és difícil.
Preparem una safata pel forn amb paper cuisson i, amb molt de compte i decisió, passarem el tortell del taulell a la safata. Doneu-li la forma correcte.
Ja podeu preescalfar el forn a 200º graus. Mentre, batim un ou.
Pintem el nostre tortell.
I ja el podem enfornar durant uns 20 minutets amb ventilació.
Vigileu-lo no es cremi...que ja sabeu que cada forn és un mon.
El deixem refredar una estona.
Un cop fred, només ens quedarà tirar una mica de sucre llustre per sobre.
Així, que no en falti.
  Serviu-lo sobre un cartró i blonda...que farà més "patxoca".
Voleu un tall?
Bon Profit !!!

15 comentaris :

  1. jo siiii!!! molt be el pas a pas! el tinc a pendents desde fa segles, però al no saber realment com es fa no n'he tingut mai ganes! aquesta si que es la bona! aviat aviat...per un postre de diumenge...! petons

    ResponElimina
  2. @Roser, Doncs, ja ho veus Roser...és super-fàcil de fer. D'aquelles cosetes de pastisseria que semblen més complicades del que són, eh?
    Anima't i fer-lo !!!!...i enviem foto, eh?, je,je.
    Gràces.

    ResponElimina
  3. Ep, que bo! I molt ben explicat, Albert. Avui en faria un trocet (petit) per postres.

    ResponElimina
  4. Per fi un tortell que mágrada!!

    ResponElimina
  5. I tant que en vull un tall, que bo. Jo també he utilitzat moltes vegades aquesta pasta de full de la Sirena. És bona

    ResponElimina
  6. tremendo me encanta el hojaldre con el relleno de crema¡¡

    ResponElimina
  7. Ei!!! guardeu-me un tall per mi. Petons.

    ResponElimina
  8. Hola Albert

    Como siempre muy bien explicado.

    Saludos!!!!

    ResponElimina
  9. Mmmm el de crema és el meu preferit!!! Molt ben il·lustrada i clara la recepta!

    ResponElimina
  10. Doncs tens raó Albert si tens la crema pastissera feta d´abans sembla més fácil i quina pinta més bona que fa. Recepta per als que no dominem com tu!!!!!

    Una abraçada,

    Lourdes

    ResponElimina
  11. prova superada!!!!! no van quedar ni les engrunes, mmmmmm.......

    ResponElimina
  12. ...jeje....gràcies i bona feina !

    ResponElimina
  13. Felicitats pel blog!
    Us volia demanar si un cop fet el tortell sha de posar a la nevera o no cal si la crema es cuita?
    gracies

    ResponElimina
  14. @Laurab, si es per consumir-lo el mateix dia pots deixar-lo fora de la nevera, en un lloc fresc i sec. Si el vols guardar per l'endemà, millor a la nevera. Una abraçada!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !