inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 15 de juliol de 2013

Salsitxes de porc amb samfaina


Ja hem vist com fer una bona samfaina.
Ara, es tan fàcil com combinar-la amb tot allò que ens agradi.
Les salsitxes de porc amb samfaina....es una recepta molt tradicional.
Un "duro" per cada salsitxa amb samfaina que s'ha menjat en aquest país...i seria milionari.
Clar, les salsitxes han de ser de bona qualitat...i la samfaina...encara més.
Com sempre, us recomano productes del comerç de proximitat, i així eviteu carns servides en safates a nivell industrial, que les inflen amb aigua i d'altres substàncies innecesàries del tot. I es que Catalunya es terra de bona botifarra i és un producte emblemàtic a casa nostra, no ho oblidèsim pas. Heu provat les de Balsareny?.
Us aconsello la lectura de la recepta "Samfaina" abans de continuar.
Recepta nº 941 del CPCC.
A gaudir i a sucar pa.

INGREDIENTS
4 salsitxes de porc fresques
300gr. samfaina casolana

VARIANTS:
- Podeu fer-ho amb llom de porc o costella de porc

ELABORACIÓ
Partirem que ja tenim feta la samfaina.
Utilitzaré unes salsitxes fresques de porc que he comprat al mercat municipal.
Escalfeu una paella o planxa amb un raig d'oli d'oliva...i feu les salsitxes...
Busqueu el vostre punt de cocció, però no us passeu gaire, ja que després les courem 5 minutets més amb la samfaina.
Amb les salsitxes al punt...hi posem la samfaina.
Poseu-ne molta...
...fins omplir la paella. Abaixeu el foc i deixeu que tot plegat faci "xup-xup" durant 5 minuts.
Serviu-ho ben calent.
Posem una primera base de samfaina al plat....
...i a sobre...les salsitxes.
...amb una mica de gràcia...que no costa res.
I a sucar pa...i a gaudir la nostra gastronomia.
Bon Profit !!!

3 comentaris :

  1. Boníssim, i amb costella de porc sensacional¡¡¡¡
    No he provat la butifarra de Balsareny, però la de Vic.......Excel.lent.

    una abraçada

    ResponElimina
  2. Hola

    Este plato se ve sensacional!!!!!
    Estoy en Holanda y cada día te leo.
    Eres un buen cocinero, sobre todo con la repostería.
    Tus platos me recuerdan mi niñez en Catalunya.

    Gracias!!!!!

    Un beso

    Meritxell

    ResponElimina
  3. Gràcies Meritxell !!!!....eso pretendo, recuperar la cocina de siempre...con la que muchos hemos crecido...y que poco a poco se va perdiendo....una abraçada desde Catalunya !!!!.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !