inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 4 de juliol de 2013

Pop "a feira"


Un altre cop ens endinsem dins la cuina gallega, que tant m'agrada.
Un plat imprescindible d'aquelles terres.
Ara veurem com preparar-lo en cinc minuts i, si teniu convidats, el presenteu pel vermut i quedareu com uns reis!.
Ja sabeu que a banda de les plats tradicionals catalans també m'agrada ressaltar aquells que més destaquen d'altres llocs i cultures.
Si voleu saber com coure el pop us recomano la lectura prèvia del consell: La cocció del pop.
També podeu comprar les potes de pop ja cuites, de venda en peixateries. Ja sabeu que a mi m'agrada fer-ho tot des de el principi, però de vegades tampoc disposem del temps que desitjaríem i hem de ser una mica més pràctics. Això sí, queda sempre més bo cuit a casa.
On no podeu fallar és en la presentació: heu d'utilitzar un plat de fusta. Si no... no sap igual.
Diga'm tonto.

INGREDIENTS
2 o 3 potes de pop cuites
1 o 2 patates cuites
pebre vermell dolç "De la Vera"
sal en escates
oli d'oliva verge extra

VARIANTS:
- Podeu afegir una mica de pebre vermell picant


ELABORACIÓ
Primer de tot haurem de coure el pop. Seguiu les instruccions comentades a la introducció.

Podeu fer servir patates vermelles per bullir, millor. Peleu-les.

Quan faltin 20 minuts per acabar la cocció del pop, podeu afegir les patates.
És molt recomanable coure les patates en l'aigua de cocció del pop, ja que agafen gust a pop.
 Seguidament, un cop cuit, haurem de tallar el pop a rodanxes.

Ho podeu fer amb un ganivet o amb unes tisores. El reservem.
Un cop cuita la patata, també la reservarem fins poder manipular-la.
 Preparem el plat de fusta.... on hi tirarem un bon raig d'oli.
 Amb una cullera podeu escampar l'oli.
El pebre vermell és imprescindible que sigui bo. Jo us recomano del tipus "De la Vera", de gust intens.
  Tireu-hi un polsim de pebre vermell dolç a la fusta.
 Ara, tallem la patata a llesques grans i una mica gruixudes.
  Les anirem distribuint per sobre de la fusta.
 Ara, hem de tirar un nou raig d'oli d'oliva per sobre... i salarem una mica les patates.
 De nou, tireu-hi un polsim més de pebre vermell dolç.
  Ara, col.loqueu el pop per sobre de les patates... amb una mica de gràcia, eh?.
 Més pebre vermell dolç....
  ...i ara també del picant, si voleu. La quantitat que us agradi. Però no us passeu, que si convé cadascú es pot posar la quantitat que vulgui.
Si s'ha refredat en excés, li donarem un cop de microones per escalfar-ho tot plegat.
S'ha de servir entre tebi i calent, aquest plat.
Per acabar, un últim raig d'oli per sobre de tot...
 ...i la sal en escates...
   ...que posarem per sobre del pop.
Ja podem servir el plat a taula.
 M'encanta aquest pop.... és una pena que no sigui un plat típic català, eh?... jeje.
Bon profit !!!

7 comentaris :

  1. con esta tapa y la cerveza soy el hombre mas feliz
    Brutal tapa¡¡

    ResponElimina
  2. m'encanta aquest plat, el faig igual que tú,
    Boníssim¡¡¡¡¡

    ResponElimina
  3. A casa ens encanta!!! però a mi com que no m'agrada massa el picant, poso primer el pebre picant i després el dolç, així puc controlar més la quantitat!
    Avui compraré potes de pop, me n'has fet agafar ganes!

    ResponElimina
  4. @Miquel, gràcies company !

    @Dolors, penso que gairebé tots el fem més o menys igual.

    @Roser, ...juas!, ja passa Roser...

    ResponElimina
  5. M'encanta el pop. M'agradaria coure'l jo a casa, he estat buscant si ho havies publicat, però no ho he sabut trobar. Ens ho ensenyaràs? Gràcies per la feina tant ben feta.

    ResponElimina
  6. @Aloma, estic preparant una entrada on explicaré com coure un pop gros. Es qüestió de dies. Gràcies pel teu comentari.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !