inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 17 de juliol de 2013

Pop de platja a la planxa amb all i julivert


De nou, una recepta de les més senzilles d'elaborar...però que ens reportarà un plaer important.
Una de les mancances que li trobo al llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català és la falta de receptes amb pop. Aquest, és un animal molt present en les nostres costes del que se'n fa tota mena de plats.
No es una tradició arrelada a casa nostra com ho pot ser a Galícia, però en aquest blog, poc a poc, trobareu unes quantes receptes fetes amb pop, catalanes, gallegues o d'on siguin, però que valen la pena tastar-les i incorporar-les al nostre receptari diari.
Respecte a la mida del pop, com sempre, podeu utilitzar la que més us agradi i això també condicionarà si cal bullir-los prèviament o no. Contra més petitons menys necesitat de bullir-los tindreu.
I com que una mida mitjana de pop com la que us presento no es gaire habitual de trobar per la meva zona, sempre que en trobo en compro i els congelo...per cuinar-los quan em vagi millor.
Ja sabeu que els pops d'una mida una mica gran...sempre es interesant congelar-los per estovar la carn.
Espero que us agradi


INGREDIENTS
 3 o 4 pops de mida mitjana per persona
1 gra d'all
julivert fresc
oli d'oliva
sal
llorer

VARIANTS:
- Hi podeu tirar un raig de vi blanc durant la cocció dels pops

ELABORACIÓ
Rentem bé els pops. Demaneu al peixater que us els netegin, i treguin les tripes i la punxa de la boca.
Com us he comentat, jo els tenia congelats i els he descongelat a temperatura ambient.
 Preparem una olla amb abundant aigua i la posem a bullir.
 Poseu unes fulles de llorer....
  ...i un bon grapat de sal...
Quan bulli, podeu tirar els pops. Aqui no cal fer allò de treure'ls i posar tres vegades...ja que són massa petits per donar-los aquest tracte.
 De seguida s'endureixen...
 Ara tapeu-los i deixeu-los coure de 20-25 minuts.
 Passat aquest temps...comproveu que tal estàn...
 ...de tous vull dir. Si els trobeu durs...podeu donar-los una estona més.
 Reserveu-los.
 Ara preparem una picadeta d'un gra d'all...una mica de julivert, sal i oli d'oliva, i ho passem pel turmix.
 Poseu una paella a escalfar....amb un petit raig d'oli. Seguidament, hi posarem els pops.
 Saleu-los una mica.
 Deixeu-los fer per  totes dues bandes...fins que agafin un bonic color torradet.
 A mi m'agrada buscar el punt en el que les potes comencen a estar cruixents.
 En aquest moment...hi posarem la picada.
 Tireu per sobre dues o tres cullerades de picada.
A l'estar la paella calenta...farà una certa reacció...aneu amb compte.
Li doneu dues voltetes...no gaire més...que no es cremi l'all.
 Emplatem.
 Eps!!...si,si...una mica més de picada en cru....que és la gràcia del plat.
 Un parell de culleradetes grans per sobre i pel plat.
 I ja podem servir.
 Ben calentons, sobretot.
 Bon Profit !!!

5 comentaris :

  1. Que bons així torradets, molt encertat per aquest cap de setmana a la platja.
    una abraçada

    ResponElimina
  2. oioioi!! a quina hora dius que he de venir a dinar!???

    ResponElimina
  3. Com m'agraden aquests platillos, Albert. Així o amb samfaina com l'atre dia...

    ResponElimina
  4. Uffff quina pinta aquests pops ! Torradets ...

    ResponElimina
  5. Mare de déu quina bona pinta. Una altra recepta més que poso a la llista de pendents de cuinar.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !