inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 30 de juliol de 2013

Pa de cervesa


Quan treballava al a pastisseria feiem un pa que anomenàvem "Pa de cervesa".
Ja sé que molts em direu que l'autèntic pa de cervesa alemany és diferent, en sòc conscient.
Digueu-li "Pa amb cervesa" en comptes de "Pa de cervesa", si voleu.
Però aquest pa que us proposo es ben bo i molt adient per aperitius, berenars i catèrings.
Com veureu, poder donar la forma que més us agradi, tot i que (també em direu) que l'autèntic pa de cervesa té forma de "bretzel" ó "pretzel".
En alguns, veureu que he utilitzat mostassa "Maille" com a complement.
Podeu utilitzar qualsevol cervesa, tot i les que cerveses de fermentació més alta (tipus Ale en comptes de Lager) són més recomanables, pel sabor i aroma que hi aporten. Jo he utilitzar una "Leffe".
Aquesta recepta m'ha agradat recordar-la i fer-la per què la tenía anotada amb el "petricó" com a utensili per a mesurar líquid. Més o menys vindria a ser un quart de litre (250ml).
Espero que us agradi.

INGREDIENTS
500gr. farina
25gr. sucre
25gr. mantega
25gr. llevat
10gr. sal
1 petricó de cervesa (uns 300cl)
llavors de sèam
mostassa "Maille" amb gra

ELABORACIÓ

Com sempre, preparem els ingredients.

Utilitzaré una amassadora KitchenAid. En un bol hi posarem la farina...i el llevat esmicolat.

...el sucre...

...la mantega...

...i la cervesa...de fermentació alta...

...la posem en substitució de l'aigua.

 Hi posem la sal....

...el ganxo...i a treballar una estona...
 
A la velocitat mínima, haurà de treballar uns 15-20 minuts.
 
De tant en tant, pareu la màquina i toqueu la massa per veure quin tacte té...si cal més humitat o menys.

Un cop amassada...a mi m'agrada treballar-la una estona més a mà.
 
Feu una bola.

Tapeu-la amb un drap humit i deixeu-la llevar una hora i mitja o dues.

Passat aquest temps, la torneu a amassar i feu pesats d'uns 60gr.

Feu una bola i deixeu-la reposar una estona.
 
Ara, amb un corró, estirarem aquestes boles.

Enrotlleu la massa sobre si mateixa...

...i doneu-li forma de bretzel...

...més o menys...

En faré uns altres pans amb una mica de mostassa...

...d'aquella amb gra....la Maille és molt bona, a mi m'agrada molt.

Ens ajudarem d'un ganivet...

...per extendre una mica de mostassa per sobre del pa...

...que enrotllarem...
 
...i donarem una certa forma...(com una caca d'Arale, sabeu?, jeje).

Amb la resta de boles he fet panets...directament...només donant-los una mica d'allargada.

Posem el pa sobre una safata pel forn amb paper cuisson....
 
...la varietat amb mostassa també...

...les podeu posar totes juntes. Deixeu-les llevar uns 30 minuts.

Batiu un ou...

...i pinteu tot el pa...

...això li donarà un agradable aspecte...

Finalment, podeu posar unes llavors de sèsam per sobre...que li van molt bé.

Les posem a coure a 190º graus...durant uns 20 minutets.

I un cop cuit, ja podem servir el nostre pa.
 
Es pot menjar sol....perfectament, però també acompanyat del que més us agradi.
 
El de mostassa, especialment, es fantàstic.
 
Tots son bons.
 
I fan una oloreta.....!!!

Podeu aprofitar per fer uns "Aperitius de pa de cervesa amb salsitxa". 
Bon Profit !!!

7 comentaris :

  1. Aquest pa té una pinta al·lucinant.

    ResponElimina
  2. HAN DE SER MOLT BONS ALBERT, A VEURE QUIN DIA M'EN FAS ARRIBAR ALGUN........jejeje

    Bona setmana

    ResponElimina
  3. Hola té bona pinta, però tinc un dubte:

    Com ho he d'enfornar?

    Amb calor a d'alt I abaix?, només calor abaix?,
    o calor a d'alt I abaix amb l'aire?.

    Mai hi fet res de "pans", tot just començo ara.

    Gràcies per la vostra resposta. Josefina.

    ResponElimina
  4. Hola Josefina,
    En aquest cas, es tracte d'una cocció normal, es a dir, calor adalt i abaix...si vols amb ventilació una estona, per fer pujar més la massa. La safata a la part central. I poc més.
    Una abraçada i gràcies a tots !

    ResponElimina
  5. Hola Albert! T'acabo de descobrir passejant per la pàgina de la cadena de blocs i ho celebro: molt bona feina!!! Aquest pa segur que és boníssim!!!! Jo també faig un pa de cervesa negra que ens encanta i fa una oloreta....
    T'agafaré l'idea de l'aperitiu amb la salxitxa: genial!!! I amb mostassa ha de ser per morir-se!!! :)
    Salutacions!

    ResponElimina
  6. Benvinguda Dolors !!!
    ...i gràcies a la resta...i bones vacances !

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !