inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 5 de juliol de 2013

Ous ferrats amb pernil


Una nova i senzilla recepta, de les més bàsiques.
Vindria a ser com la versió catalana dels "Eggs with bacon" americans o britànics.
Es curiós com aquest plat no apareix dins el llibre Corpus del Patrimoni Culinaria Català. Hi hauria de ser, jo penso.
A casa, ja fa anys, era l'esmorzar dels diumenges del meu pare i el meu tiet....sempre que es trobaven per fer alguna 'xapuceta' per casa.
Tsch!...l'esmorzar dels diumenges amb permís de l"Arengada a la porta", clar.
Això si, tots dos plats s'acompanyaven sempre d'un bon porronet de vi negre i d'una llesca de pa de pagès.
A mi, particularment, el pernil serrà fet a la planxa m'encanta, fins i tot més que en cru.
No passa el mateix si el pernil és de gla, òbviament.
Per aquest motiu, l'entrepà "serranito" (que aviat el publicaré)...és un dels meus favorits.
Per cert, últimament estic publicant receptes molt senzillotes, certament.
Però ja sabeu que la cuina catalana té moltes receptes com aquesta que mereixen el mateix respecte que d'altres més complexes d'elaborar o amb més quantitat d'ingredients
En aquest blog ho trobareu tot.
Aquesta entrada la dedico en especial al meu pare (e.p.d.) i al meu tiet Jaume.


INGREDIENTS
1 llesca gruixuda de pernil serrà
2 ous frescos
oli d'oliva
sal

ELABORACIÓ
  Preparem els ingredients. Avui ben fàcil.
El pernil serrà l'heu de demanar que us el tallin gruixut, gairebé com un tall de llom. Us recomano aprofitar aquells talls de pernil que són més cruus....ja que són més adients per cuinar-los.
 Preparem una paella amb un bon raig d'oli roent.
  Trenquem dos ous i els fem alhora.
Ja sabeu, els ous ferrats s'han de fer amb oli ben calent, procurar que les cantonades queden torradetes i que el rovell es pugui sucar. La sal, sempre al final.
  Podeu tirar una mica d'oli sobre el rovell, però poc...no convé fer-lo massa.
  Emplatem i salem els ous i retirem l'excés d'oli. En la mateixa paella daurem el pernil.
El saltat del pernil és molt escandalós i genera molt de fum a la cuina. L'heu de fer fins que quedi lleugerament torradet, que s'aconsegueix molt ràpidament, en pocs segons canviarà de color.
 I el servim com a guarnició dels ous, a trossos grans.
  Ben calentó...i a sucar pa, nanos.
Un bon esmorzar de diumenge...

...i acompanyat del porrent de vi, clar.
 Senzill, bàsic però fantàstic plat.
  Suqueu-hi pa...eh?
...i alhora, agafeu un trosset de pernilet.
Bon Profit !!!

5 comentaris :

  1. Poques coses m'agraden tant com el pernil salat al planxa (jamón pasau, que diuen els bascos). La presentació del plat és digna d'un gran plat!!

    ResponElimina
  2. Hola ALbert guapo tu

    Si senyor!, li lo demés son punyetes, 10 PUNTS
    i mil petonets Susanna

    ResponElimina
  3. Bonísims i senzills. Un encert de plat.
    Una abraçada.
    Lourdes

    ResponElimina
  4. Per llepar-se els dits¡¡¡¡
    una abraçada

    ResponElimina
  5. Quin pinta i lo sencill qué és !!!!

    Una abraçada

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !