inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 18 de juliol de 2013

Llom de porc amb samfaina



Fa poc veiem els "Pop de platja amb samfaina" i les "Salsitxes de porc amb samfaina"...i clar, no podia faltar la mateixa versió del plat però amb llom de porc, o llomillo, com li hem dit a casa tota la vida.
Recepta nº 633 del CPCC.
Aquesta recepta també és molt similar a la nº 636 del CPCC "Llomillo amb salsa de tomàquet".
Són receptes molt bàsiques, ho sé, però mereixen una entrada en qualsevol blog de cuina tradicional.
Aquesta és l'esència de la nostra cultura. Hi ha receptes molt bones i molt elaborades...però aquestes receptes tan senzilles són les que han perdurat generació rere generació i han alimentat (amb tota la dignitat del món) a totes les notres famílies.
Per tant, mereixen el mateix (si no millor) tracte que un "Remènjol amb farciment de teixorda i salsa de merfallona tendra sobre un llit de gelucs a la rafafia de guànecs"...que ja fa uns anys ens presentava en Buenafuente & Cia. al "Sense Títol". El recordeu?...si home, si....que el remènjol s'havia d'estrallofar...que els gelucs podien ser de rastell o de trefona, amb més gust de cimbell....i que la salsa era molt díficil de fer, ja que s'havia d'utilitzar el fetge de la teixorda....que, tenint en compte que la teixorda és un vegetal...ja us ho podeu imaginar, juas !!!....un "squetch" impresionant, certament.
Som-hi, va.

INGREDIENTS
8 talls de llom de porc de dos colors
samfaina
3 dents d'all
oli d'oliva
pebre
sal

ELABORACIÓ

Partirem que ja  tenim feta la samfaina.

El llom de dos colors sempre és mes tndre.

En una paella, escalfem una mica d'oli amb uns talls d'all, per aromatitzar-lo.

Retireu-la abans no es cremi.

Saleu i empebreu el llom...i el fregiu.

Per totes dues bandes.
 
Ha de quedar amb un bon color.

Amb tot el llom fregidet....ja podem incporar la samfaina.
 
Una bona quantitat...gairebé ho ha de cobrir tot.
 
I ara ho deixem coure tot junt uns 5 minutets a foc baix.

Ja podem emplatar....amb una mica de samfaina a la base...
 
...i uns talls de llom per sobre....i a sucar pa nanos.

Bon Profit !!!

4 comentaris :

  1. Tinc moltes ganes de fer una bona samfaina i anar provant les diferents receptes que expliques Albert, que crec que n'has posat més d'una que fa ús de la samfaina.

    ResponElimina
  2. És un dels meus plats preferits. És boníssim i me'l prenc de plat únic, sucan-t'hi una miqueta de pa... Mmmm!
    Marta

    ResponElimina
  3. Hola Albert.

    Me guardo tu receta, riquísima.

    Feliz fin de semana.

    Un saludo,

    Meritxell

    ResponElimina
  4. recepte básica i imprescindible per la nostra cuina. Molt bé Albert.

    Bon cap de setmana

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !