inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 24 de juliol de 2013

Entrepà "Serranito"



Greixos i caloríes, si, però que bo que està, eh?!....dins d'una dieta saludable, clar.
Segons la vikipèdia, el serranito original se serveix en pa de viena andalús o en pa de mollete, i es prepara a base de filets de llom de porc, un o diversos talls de pernil serrà, rodanxes de tomàquet i un pebrot verd fregit. De vegades, aquest entrepà s'acompanya amb salsa de "mojo picón" tot i que també hi ha qui ho amaneix amb allioli o maionesa. El plat sol anar acompanyat de patates fregides.
En els últims anys han aparegut certes variacions de la recepta tradicional.

Es pot servir com a plat únic, tot i que moltes vegades es presenta com a tapa...tallat a porcions per compartir entre diferents comensals.
El serranito gaudeix d'una especial acceptació entre el sector més jove de la població. Al principi era típic trobar-lo en bars de tapes de Sevilla, però amb el temps s'ha estès per les altres províncies. La seva senzillesa i facilitat d'elaboració també l'han permès estar entre els entrepans més demanats de l'Espanya més rural.
Jo, personalment, el vaig tastar per primera vegada en un viatge a Extremadura. Em va semblar fantàstic..i a més a més allà te'l serveixen amb pernil ibèric de gla.
Com he comentat altres vegades, en aquest blog trobareu receptes i plats molt propis d'altres regions i cultures, com l'espanyola, i que per les característiques recomano incorporar al nostre receptari.
A Catalunya no es difícil trobar aquest entrepà, sobretot en bars freqüentats per la comunitat andalusa. 
I dic jo.....i si el fem amb pa amb tomàquet?.
Aquesta recepta és per a 2 persones.

INGREDIENTS
6 talls de llom de porc (de dos colors)
2 pebrots verds fregit
2 llesques de pernil serrà
2 panets de viena
patates fregides d'acompanyament

VARIANTS:
- Hi podeu posar rodanxes de tomàquet
- Podeu sucar el pa amb tomàquet
- Podeus servir-lo amb la salsa que més us agradi (mainesa, allioli, "mojo-picón",etc...)

ELABORACIÓ
 
 Preparem els ingredients.
 El pernil pot ser de gla...però amb pernil serrà us quedarà fantàstic...i no cal gastar més diners.
Netegem els pebrots i treiem les llavors.
  Poseu-los a fregir en una paella amb unes gotes d'oli....i un polsim de sal.
   Compte que si els heu netejat amb aigua poden petar...i esquitxar oli roent. Tapeu la paella si voleu.
De tant en tant els heu de voltar, fins que es posin tous i agafin bon coloret.
 Doncs ja els tenim cuits. Qué?...us agraden els meus pebrots, eh?....tsch....que es bromaaaaa!
  Fregim unes patatones per acompanyar el plat, si voleu.
Com comentava, aquest entrepà s'hauria de fer amb viena andalús (un pa especial que tenen allà). Però si el feu amb un panet de viena normal, de frankfurt, també us quedarà bé.
 Ara, en una paella amb unes gotes d'oli, fem el llom de porc....i el salem.
   Quan tingui bon coloret, ja el podeu posar sobre el pa.
 A sobre...un pebrot. Si voleu li podeu treure la pell...però a mi m'agrada amb pell.
   I amb la mateixa paella calenta....saltem el pernil a filets grans...
 Veureu com de seguida canvia de color...i fa molta fumera.
 Volta i volta com aquell que diu....
   ...i a l'entrepà.
   Ja el podeu servir acompanyat de les patates.
Un molt bon entrepà....amb un gust força peculiar.
Podeu posar la salsa que més us agradi.
 Bon Profit !!!

5 comentaris :

  1. Com ha d'estar el SERRANITO¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡
    POtser sí que sucat amb tomàquet i un bon oli sería prou bò, ho provarem........

    fins aviat

    ResponElimina
  2. Quina pinta !!!!!!

    Ho rovaré !!!!

    Gràcies

    ResponElimina
  3. ...juas,juas !!!...Bernat...pots fer totes dues coses !!!

    ResponElimina
  4. Ah, és veritat!!! el Serranito!!! mmm l'altre dia li explicava a la meva parella, que és d'Argentina, els entrepans i la "tradició" de sortir a menjar un entrepà amb braves. Ara el pròxim dissabte farem el serranito però adaptat ja que el pernil salat haurà de ser argentí :(
    Salutacions
    Ares
    Fuet-i-Mate

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !