inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 22 de juliol de 2013

Carpaccio de pinya al whisky amb crema pastissera


Fa un temps us vaig mostrar com fer un dels millors postres que conec: la pinya cremada al whisky amb crema cremada.
Doncs bé, avui us porto una versió d'aquella excel.lent recepta, un carpaccio.
El resultat, en termes de gust, ha estat pràcticament el mateix, tot i que no tindrem tanta superficie de sucre cremat. En aquesta versió abusarem més del licor que del sucre.
Com veureu, he utilitzat un soplet per torrar la pinya, però sempre es millor utilitzar una pala de cremar, si en teniu. A mi m'agrada més el resultat.
Aquest és un postre perfumat i refrescant i el toc de whisky prepara el paladar per a un bon cafetó.
Aquesta recepta és per a 4 persones.
Espero que us agradi.



INGREDIENTS
1/2  pinya madura
150gr. crema pastissera
whisky
sucre

ELABORACIÓ
 Es fonamental que la pinya sigui madureta.
 Li treiem tota la pell.
Retirem també la part central, el que anomenen "fusta". A mi m'agrada, però s'ha de reconèixer que pot ser molesta al mastegar.
 Ara, tallem rodanxes de pinya el més fina posible.
  Poseu-les en un plat ample, sense apilar-les massa.
 Ara, poseu-hi un polsim de sucre per sobre.
 Amb un soplet....torreu el sucre. No cal cremar-lo massa. Veureu com el sucre es desfà.
Immediatament, amb el sucre calent...tireu un bon raig de whisky per sobre de tota la pinya.
En aquest punt, el sucre cristalitzarà amb el whisky. Al cap i a la fi, la pinya quedarà gairebé sumergida pel whisky.
  Treiem la crema pastissera de la nevera...
...i omplim una mànega pastissera amb un cornet llis.
Ara, emplatarem els talls de pinya amb una mica de gràcia. Notareu que la pinya encara és una mica calenta. No passa res.
  A continuació, decorem la pinya al gust.
 Ja ho tenim.
 Si voleu, podeu tirar una mica de sucre sobre la crema i cremar-la més.
 Compte amb el soplet. Si no ho feu bé podeu cremar la crema enlloc del sucre.
 I ja la podeu servir.
  Que no falti la copa de cava.
   Bon Profit !!!

3 comentaris :

  1. mmmm.... la boca aigua se m'ha fet. Com sempre, fantàstic, segur que no trigaré a fer-ho :)

    una abraçada.

    ResponElimina
  2. Quina delícia!! M'has fet venir moltes ganes de menjar-ne, així que em sembla que l'hauré de fer! hehehe

    T'ha quedat fantàstica!

    Petons!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !